Bolest hlavy v těhotenství. Poraďte prosím

irenka123
27. únor 2017

Ahoj, jsem v 9. týdnu a už přes týden mě stále pobolívá hlava, je to velice nepříjemné, jednou byla bolest opravdu velmi silná - až jako migréna. Léky si brát nechci, navíc vím, že paralen by mi nepomohl, vždy mi zabral pouze algifen. Navíc mám problémy s krční páteří. Jelikož jsem od počátku těhotenství nebyla na masáži, na které jsem do té doby pravidelně chodila, domnívám se, jestli nejsou bolesti částečně od krční páteře. Poraďte mi prosím co vyzkoušet.

kulihrasekzeleny
27. únor 2017

@irenka123 me ma bolest nepomohlo nic. Paralen uplne o nicem. Nekdy pomohlo trochu kofeinu, i kdyz se to nema ja vim. Kafe nebo cola. Ale jedine co mi vzdy zabralo bylo lezet, dat si studeny obklad a trpet dokud jsem neusla.

irenka123
autor
27. únor 2017

@irenka123 to prave dělám taky, ale už me to trpeni vysiluje🙂 Navíc se furt bojím, aby se to nerozjelo.

stuplakova
27. únor 2017

Typla bych to na tu krční páteř a nebo málo tekutin, z nedostatku vody může taky bolet hlava. Na masáže nechodím, tak se asi zeptám blbě, ale nejde se nechat namasírovat třeba v sedě, aby se trochu ulevilo?

dvamy
27. únor 2017

Trpím na migreny od krční páteře. V těhotenství jsem párkrát mela migrenu. Zvracela jsem i 15x za noc. Proste des. Ale nic nezabralo. Pila jsem čaj migrenal a mela jsem mast od bolesti. Ale to je jako nic. Ale můžeš zkusit. Jinak i neurolozka mi řekla, ze se to musí proste vydržet. Takže nohy nahoru a odpocivej 😊

luciehutt
27. únor 2017

Naučila jsem se pít hoooodně vody (při kojení se tenhle zvyk hodí). Kafe bez obav každý ráno. Jediný co pomohlo na 100% byl spánek. Masáže v sedě jdou 🙂. Tak hodně sil do těch 31 tt. co tě čekají 😀.

soyevita
27. únor 2017

@irenka123 Pomáhá i magnosolv
Bude líp,mě se ulevilo po třetím měsíci

thalasa
27. únor 2017

Doporucuji hodne spanku!!! Proste chodit brzy spat. A dostatek tekutin. A samozrejme lze i v tehotenstvi zajit na masaz nebo jeste lepe na fyzioterapii. Preju, at bolesti brzy prestanou! 😉

lenusaak
27. únor 2017

Zkus hořčik , jiz zmiňovany magnosolv. Ja měla bolesti v zacatcich těhu taky. Mne pomohla i pulka paralenu, bylo to ale spis zpusobeno zmenou prutoku, což v těhu je a zvysenym tlakem . U tebe to fakt může byt od té krčni páteře. Každopadně preji ať je s tim co nejmin trápení, dokáže to být pěkně nepřijemné 😞

smecka
28. únor 2017

Taky me v tomto tehu casto bolela hlava, zadne prasky jsem nechtela. Takze jak se tu psalo - hodne pit, mokry obklad a pokud mozno usnout. Zrovna dnes me bolest hlavy i v noci budila 😕

soleilll
28. únor 2017

@irenka123 V 1. trimestru mi na migrénu gynkoložka "povolila" Ibuprofen, který na ni normálně beru. Vzala jsem ho celkem asi 3x a úplně v pohodě. Ale samozřejmě bych to na tvým místě konzultovala.

smecka
28. únor 2017

@soleilll: ja zase slysela, ze Brufen vubec. Kdyz uz tak Paralen. Ale ja osobne bych v 1.trim byla velmi obezretna s leky.

lilie16
28. únor 2017

Me na bolesti hlavy pomahaly jen dlouhe prochazky. Po 15tt migrena zmizela a ted je mi fajn 🙂 zatim 😀

luska__
28. únor 2017

@irenka123 mě algifen doktor řekl, že na bolest můžu. Když mě bolí hlava, musím hodně pít a jít si lehnout, v práci to nejde ,takže se snažím vydržet

soleilll
28. únor 2017

@smecka Mně paralen nepomáhá (ani normálně) a přes bolest jsem nemohla vůbec fungovat. Proto mi to gynekoložka posvětila.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru