Čištění kanálků v 18tt

janager
20. lis 2018

Holky, máte některá zkušenost s čištěním kanálků v těhotenství? Vím, že lokální anestezie nevadí, ale jde mi o to, že pokaždé, když mi čistili kanálky, dělali mi rentgen. Jak se postupovalo u vás? Pobolívá mě zub a cítím mírnou bolest i na poklep, takže se bojím, že to bude na ty kanálky, podle mých minulých zkušenostech.

vladka_zi
20. lis 2018

@janager byla jsem ke konci 2.trimestru. Rentgen mi udělali, je to jen lokální záření, měla jsem navíc takovou vestu přes břicho. Akorát mi ty kanálky po vyčištění napustili dezinfekcí a zub je provizorně zapečetěný, definitivně se to dodělá až po šestinedělí. Držím palce, ať to moc nezlobí, já před tím trpěla jak pes.

merope
20. lis 2018

Někde jsem četla, že zubní rentgen taktéž nevadí, kdyby už na něj přišlo - ale určitě nahlaš, že jsi těhotná. Nejsem si jistá, zda na to nemají nějakou speciální zástěru.

merope
20. lis 2018

@vladka_zi To ale je / může být standardní postup i v případě netěhotné - mě to taky čistili, napouštěli, pořád to zlobilo, nechali to tuším měsíc "otevřené" (resp. jen s nějakou lehoučkou vložkou) a až potom definitivně uzavírali (resp. tedy úplně definitivně to nemám dosud, ale to už je spíše moje lajdáctví, že jsem nedotáhla korunku, navíc ji chci bílou a všechny peníze jsem cpala do IVF 🙂 ).

vladka_zi
20. lis 2018

@merope je fakt, že mámě to nechali asi na 14 dní otevřené, manžel to měl asi na 2 dny...no já to mám normálně "zacementované" takže to působí uzavřeně, ale pak mi to zas rozvrtají. Každopádně něco mě tam pořád zlobí, tak si asi taky ještě užiju.

pataja
20. lis 2018

Zubař mi čistil kanálky ve 40 . týdnu bez umrtveni. Bál se, že by mi vyvolal porod. Bolelo to jak prase a nechal mi to jen se zaplatou. Definitivně mi to uzavíral až dva týdny po porodu, opět mi nechtěl dát injekci, ale tentokrát jsem si ji vydupala 😁 jinak rentgen by vadit úplně neměl, hlava je daleko od břicha a injekce podle některých článku na netu neobsahuje tolik látky, aby to byl až takový problém 😉