Čištění zoubků, jak na to?

handula83
30. kvě 2015

Dobrý den,mé dcerce je 16 měsíců.Zoubky se snažíme čistit co jí narostli stoličky.Když jsme začínali tak si je nechala čistit a neprotestovala 😀 .Za to ted je to boj.Chce pouze sama,což je hezký ale spíš ten kartáček kouše a žvýká.Nedej bože kdybych jí ten kartáček vzala a pomohla jí je vyčistit ,to nehrozí.Jak jí chci pomoct zavře pusu a konec.potřebovala bych nějakou radu jak na ní vyzrát.Nebo je to jen nějaké období ?

hanyzka11
30. kvě 2015

No ono je to těžké. Mám kamarádku zubařku a ta má jasný názor. čistit, čistit. dítě si zvykne. Nutno říct, že sama děti zatím nemá, ale myslím, že má pravdu v tom, že když se dítě nechce oblékat, tak to taky nějak uděláme.Naučit se dá vše.
Naši prcci taky raději sami (to čistil s nimi táta :D ). TAkže prostě jsem chytla pod krkem a snažíla se jim tam dostat :D a taky jim u toho zpívám. Vymýšlím si. Jakože čistíme zoubky a šuchy, šuchy sem a tam. (je docela dost písniček o čištění zubů). Po pár dnech to bylo určitě lepší a i pusu otevřou a drží. Podle mě hlavní pravidlo: Napřed čistí máma a pak sami. protože jak jim dám kartáček do ruky je řev a už se jim do pusy nedostanu.
Jinak ta kámoška zubařka říkala, že není nic špatného, když si děti čistí zuby sami (koušou kartáček). Oni si je prý fakt čistí, ale je potřeba to dočistit a doporučovala jim pak projet zuby kartáčkem na prst. Tak to zkuste třeba takto. Malá sama a pak to dočisti. Nebo jako u nás: Napřed máma, potom ty 🙂 Chce to jako všechno trpělivost.

olusenka
30. kvě 2015

já myslím, že je to jen období, ale u nás doma třeba zatraceně dlouhé. Syn mi tohle dělal taky a teď i dcera, kartáček jen cucá, cucá pastu, kartáček okusuje, pak ho za chvilku někde pohodí. Když se čištění ujmu já, kroutí se, snaží se utéct, ječí, dělá hysterické scény, jak kdybych jí trhala hlavu, až je celá rudá, kouše mě,no je to horor. Takže moc nečistíme a doufám, že se jí zuby nezkazí, než ji tohle období přejde.
Nevím, jak to trvalo dlouho u syna, ale vím že hodně dlouho, měsíce a měsíce, musela bych to pracně někde v deníkách hledat, ale jako 2,5 nebo spíš až 2 a třičtvrtěletý už si zuby nechal vyčistit.
U obou dětí jsem si myslela, že každodenní snaha přinese ovoce, že si zvyknou, ale trvalo to mnohem mnohem déle, u syna bych řekla snad rok i víc, a u dcery teda uvidíme, už aby to bylo. Jo jinak můžu dodat, že jsme zkoušeli vše, domlouvat, hrozit, jít příkladem, čistit si zuby s nimi, čistili babičky a dědové taky, viděla děti v TV (Znakování) nebo Krtka, jak si čistí zuby....vše pomohlo na chvilku a zase scény nanovo.

terezapetrova
31. kvě 2015

@olusenka u nás tohle období trvá uz 3 roky a 4 měsíce na jedno dite chjo chjo :(

olusenka
31. kvě 2015

@terezapetrova ...a do školky enchodí, že by viděl ostatní děti si čistit zuby? To by třeba pomohlo.

terezapetrova
31. kvě 2015

@olusenka
Jj chodí budu muset vymyslet jiný systém 😒

diniki
31. kvě 2015

Třeba pomůže něco z tohoto článku: http://blogujicimaminy.blogspot.cz/2013/09/ach-.... Nejvíce v těch odkazech na konci 🙂 Chce to vydržet a nebo koupit elektrický kartáček 😀