Citlivé zuby po porodu, setkaly jste se s tím?

miren
4. zář 2015

maminky, mam 3 týdenní dceru a 11 let jsem nemela se zuby problemy...vcera jsem byla u zubarky, zuby mam citlive, pobolivaji vsechny, trnou... Zubarka po vysetreni rekla, ze nemam jediny kaz. Ze mam zuby v poradku. Sice jsem nemohla na RTG protoze kojim, ale rekla mi, ze toto se stava v tehu a po porodu, ze ty nervy pracuji....Setkaly jste se stim nejaka?????

fifina86
4. zář 2015

@miren tak jednak kojení není překážkou pro rentgen ;) A ano, po porodu jsem s tím měla problém taky, ne v celé puse, ale zuby, co mám hodně vrtané. Ustálilo se to cca po půl roce.

miren
autor
4. zář 2015

@fifina86 pul rok??? paaani.... ja mam teda jen jednu plombu, ale pry vse ok.. jen mam strach jestli neco nezanedbala... ☹ ale snad vi co dela🙂

liko77
4. zář 2015

Nikdy jsem se zubama neměla nejmenší problém, ale teď jsem 3 měsíce po porodu a trnou mi zuby při jídle něčeho ledového, jinak O.K. Zatím to neřeším, není to trvalé, zeptám se na kontrole teď na podzim. Ale věřím, že to může být těma hormonálníma změnama.

miren
autor
4. zář 2015

ano taky me to reaguje na chlad i teplo, ale nikdy bych nerekla, ze toto muze byt pricina

fifina86
4. zář 2015

@miren já taky nemám pusu plnou plomb, ale mám pár hlubších 😉 A pamatuju si, že se to zlepšilo poté, co mi přestaly tak moc padat vlasy (což bylo kolem půl roku malé). Ale třeba se ti to zlepší dřív.

liko77
4. zář 2015

Taky mám jen jednu plombu a zubařka se na oko zlobí, že jí nedávám nic vydělat 🙂 . Věřím, že až se dá tělo dokupy po těhotenství a porodu, tak bude zas vše dobré. Na vlasy jsem začala preventivně brát Biosil a vše je dobré, vlasy padají normálně, asi jako před těhotenstvím, takže snad to kojení už neovlivní.

miren
autor
4. zář 2015

tak ja zatim nemam problemy s vlasy, ale v rodine jsem vsichni hustovlasaci😀 tak mozna proto

verkaunka
5. zář 2015

Ahoj, já když byla na kontrole v těhu u zubaře, tak mi dělal jen kámen a to bylo jen chviličku, a zuby mě bolely ještě týden.... zubař říkal, že i zuby ,,trpí" citlivostí v těhu, tak to pak přestane, prý to souvisí i s tím, že se tělo dává do kupy po porodu celkově, tak prostě hold i ty zuby pobolívají.... já je mám citlivé od cca 3 měsíce do teď....

miren
autor
5. zář 2015

Dekuju za info🙂