Jak vyčistit pračku?

anulis
6. bře 2016

Ahoj holky, posledni dobou mam pocit, ze pracka uz nepere tak dobre, tak bych ji chtela zkusit vycistit. Nekde jsem slysela, ze se to da pomoci octa, ale vubec nevim kam a kolik bych ho mela nalit...a nesmrdi pak pradlo? I za dalsi napady budu rada 🙂

lv
6. bře 2016

jako všechny spotřebiče, kde je voda, můžou být usazeniny, kámen, či od prášku..no měsíčně, jak je doporučeno to nedělám..jak dáváš prášek na praní, nalít litr octa a pustit nejdelší a nejteplejší program. Prádlo nesmrdí, neboj.

ilona87
6. bře 2016

Ja jsem spokojena s pripravkem Hygienicky čistic pracky od Dr.Beckmann.

whitechocolate
7. bře 2016

Já mám v pračce samočistící program a projedu ho s calgonem, jinak v DM prodávají malou lahvičku cca 40kč jenom na čištění pračky.

vendulkalenka
7. bře 2016

ahoj zrovna jsme se o tom bavili s holkama v práci, kup si kyselinu citronovou a nasyp jí do přihrádky na prášek, a zapni pračku na maximum ( nejvyšší teplota ) můžeš jí zapnout prázdnou, nebvo s utěrkama, nebo tam můžeš nalít i ten ocet.. hodně štěští, doporučil to jeden opravář praček, má to prý stejné učinky jako drahý kalgonit, ale ty přípravky z Dm jsou také dobré používám je na myčku

anulis
autor
7. bře 2016

Holky dekuji..urcite neco vyzkousim...tak snad to dopadne dobre 🙂

salot
8. bře 2016

Ocet znám, ale zkusí i tu kyselinu citronovou. Prádlo nesmrdí, ocet vyprchá, příp. se ten ocet dá ovonět nějakým esenciálním olejíčkem (v octu se rozpustí).

tajnejdrop
8. bře 2016

Zdravím! Zde vám mohu doporučit skvělý přípravek, osobně ho používám (obsahuje i ocet) a nemáme s tím vůbec žádný problém.
http://www.bohemiadrogerie.cz/avivaze/batole-av...

veraga
8. bře 2016

Ocet. A nezapomeň vyčistit filtr. 🙂

cattus
8. bře 2016

Kdyz uz jsme tu u toho cisteni pracek. Jak se zbavit chlupu v pracce? Bydlim ve sdilenem bydleni a mame tu tri spolecnou pracku. Sousedka ma kocoura a posledni dobou objevuji na obleceni chlupy. Na mem obleceni me to az tak nestve ale prcek ma pak chlupy i v pusince a na rucickach a to me stve.
Je to klasicka pracka s prednimi dvermi. A potrebuju neco co muzu pouzit idealne pred pranim nebo behem prani. Nemuzu zaplacnout cas urceny k prani tim ze by mi jela jeden cyklus naprazdno.
Uz jsem sousedce rikala ze by bylo fajn aby sve veci pred pranim odchlupila ale odbyla me ze na to nema cas a ze kocour zase tolik nepousti.
Jako faktem je ze ty veci nejsou uplne zachlupeny ale proste mi to trochu vadi.

anetka_p
8. bře 2016

Když už jsme u toho praní stalo se vám někomu, že se na černém prádle začaly objevovat červené fleky (vypadá to jako po použití sava). Ale savo nemám ani doma, používám jenom prací gel a aviváž. Má někdo podobnej problém?

jitavrtule
8. bře 2016

@cattus chlupů v pračce se podle mě bohužel nezbavíš. chlupy na oblečení po vyprání ale dost solidně odstraní sušička.
a ad "kocour chlupy tolik nepouští" - pokud je to čistě bytová kočka, tak hahahahaha, z těch je ze všech chlupů jak nas*áno a sousedka je vtipálek. Spíš je otázka, jestli na tvých věcech jsou chlupy z pračky nebo se spíš nachytají tak nějak obecně cestou. Kočičí chlupy v bytě infiltrují fakt všude.

cattus
8. bře 2016

@jitavrtule susicku nemam a mit ani nebudu. Kocour je jen v byte a protoze jsem kocky mela tak kocici chlup poznam. Jsou fakt z pracky i druha sousedka si mi ted nedavno stezovala ze ma chlupate veci.. a ona zboznuje cernou a na ni ty chlupy uplne sviti.
Ja mam takovy ten lepici valecek, ale na tech pidivecech se to stejne drzi.
A na 100% jsou z pracky. Protoze jak by se mi nachytaly chlupy na rucnik pro prcka kdyz jsem ho prala s jeho vecma. Sousedka ani kocour se s nama nijak do kontaktu krome spolecne pracky nijak nedostanou. Ja navic i ob den minimalne vytiram a stiram prach takze z pokoje chlupy pochazet nemuzou ani tam zadne nenachazim. Jen na tom obleceni. Holt budu muset zatlacit na sousedku aby sve veci odchlupovala. Ze bych ji jako darek k mdz dala odchlupovaci valecek? Treba pochopi ze je mi to vazne neprijemny. Ja vim ze tezko zakaze kocourovi linat nebo mnoukat, ale muze to omezit bud cesanim a nebo tim valeckem.