Lze používat jednosvazkový kartáček u dětí?

Zodpovězené
29. dub 2019

Dobrý den,

mám ročního syna a čištění zubů je boj, navíc jsem si všimla některých míst méně důkladně pročištěných, i když se snažím, a tak mě napadlo - lze na to použít jednosvazkový zubní kartáček? Dělá se to? Přijde mi to jako dobrá finta, jelikož hlava kartáčku je malinká a akorát na ty zoubky.

Ještě se chci zeptat, byla jsem na hloubkové dentální hygieně, je to týden zpět, čistím opravdu poctivě a dodneška to bylo v pořádku a bez krvácejících dásní, a to absolutně, ale dnes při čištění mezizubními kartáčky opět asi u 3 zubů krev. Je to běžné (hojení dásně po zákroku), nebo je opět "něco špatně" a mám se obrátit na dentistku?

Děkuji za rady!

Dobrý den, nejprvne odpovím na Vaši první otázku. Pokud syn při čištění spolupracuje, je jednosvazkový kartáček dobrá volba.Musíte ale dbát na to, aby byly opravdu všechny plošky důkladně vyčištěné. K Vaší druhé otázce. Chyba může být ve výběru velikosti mezizubního kartáčku nebo také ve stylu čištění, nesprávná manipulace může způsobit poranění dásně v mezizubním prostoru. Při návštěvě Vašeho lékaře si můžete vzít pomůcky s sebou a ukázat mu je, nebo to prokonzultovat s dentální hygienistkou.


Přeji Vám krásný den.
Magda Kováčová