Mrtvý mléčný zoubek, proč se nemůže zaplombovat?

nandule
16. dub 2013

Prosím poraďte mi co mám dělat? Minulý týden si dcera (4,5 roku) stěžovala na bolest zoubku 5 vlevo dole, paní zubařka jí ze zoubku vydrápala kaz až k dásni, dala jí modrou umrtvovací mastičku a na ni bílou pastu, aby v zoubku neměla díru. Při dnešní kontrole jí bílou pastu odvrtala jenom se podívala a řekla, že je zoubek mrtvý a znovu jej zadělala bílou pastou, za 14 dní máme jít znovu na vyndání bílé pasty a na vyčištění. Proč se zoubek nemůže normálně zaplombovat? Trhat jej nechci už kvůli tomu, aby neměla posunuté potom zuby 6 jí ještě nevyrostla. Jak se bude dále postupovat? To budeme k paní zubařce chodit co 14 dní? Dcera už se hodně bojí a odmítá mi jít i do ordinace natož tak otevřít potom pusinku.

hav81
16. dub 2013

Dcera měla taky skažený zub,úplně umřel,zubař jí ho taky nevyvrtal a až jí vyrostla 6,tak ho vytrhl.Asi se to nevyvrtává,protože vlastně zub už nemůže bolet.akorát se musí hodně čistit kvůli dásním nebo váčkům.Kdyby to vrtání k něčemu bylo,tak by ho náš zubař určitě dceři vyvrtal,normálně jí zuby vrtá.

aktaka
16. dub 2013

Nevím jak je to u mléčných, ale mně mrtvý zub taky nejdřív "léčila", čistila kanalky a až potom (asi 5-6 sezení) dala plombu.