Velká kazivost zubů u 3 letého dítěte. Jak zabránit kazivosti zubů u dětí?

Zodpovězené
6. dub 2019

Dobrý den,

před 2roky jsem byla poprvé u svého zubaře s dcerou (nyní 3roky ) šla jsem ji zaregistrovat a po naléhání ji zubař nakonec vzal.

Začaly se jí horní zoubky rozpadat /odlamovat, podotýkám, že nejedla a nepila nic sladkého. Bylo mi řečeno, že je to z kojení a z antibiotik, co měla dcerka jako 4 měsíční miminko a že se s tím nedá nic dělat, mmch. dcerce úplně drtil pusu a bála se dále navštěvovat zubaře. Nyní máme skvělou paní doktorku, co má trpělivost na děti. Ale dcera má 2 ulomené a zkažené zuby, kaz nakazil i další 2 zuby nahoře. Dcera moc sladký nejí, po konzultaci s paní doktorkou jsme vysadili úplně vše sladké (cereálie na snídani, buchty, palačinky, zmrzliny, tedy vše co jsem jí občas dala ) a stejnak se jí dělají další kazy. 🙁🙁 Zoubky čistíme pravidelně od mala, dokonce teď i 3x denně. K paní zubařce jdeme za 3týdny, ale mám strach, že na mě bude koukat jak na nespolehlivou maminku a “nadávat”, že nečistíme zoubky.
Dcerka dokonce kloktá i dětskou ústní vodu Listerine, mažeme elmex gelem, ale zoubky se nám i tak kazí.

Je nějaký způsob jak zabránit kazivosti?

Moc předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,

pokud jste vysadili sladké jídlo a hlavně i pití, doporučím Vám jedině navštívit dentální hygienistku. Naučí Vás správně zoubky čistit. Často se stává, že se čistí i třikrát denně, ale špatně, plak není odčištěný a zoubky se proto kazí.


Přeji Vám krásný den.
Magda Kováčová