Vytrhnutí osmičky, kdy přejde bolest?

maminkapetula
3. únor 2017

Ahojky v útery mi trhali osmičku nahoře. Paní zubařka říkala, že už druhý den bych o tom ani vědět neměla ale stále to boli.Dnes jsem šla raději na kontrolu, ale byl tam jen zástup,dala mi tam dren, ale ta bolest cele okolo to boli, dáseň, tvář kdy to přejde? Už jsem z toho unavena ☹

lenatu
3. únor 2017

Ahoj, mně to trhali v pátek a zubařka mi řekla ať si koupím Brufen že to bolí 1-2dny .. bolelo mě to 2 dny a to tak, že jsem Brufen jedla jak lentilky.. dren se dává když je suché lůžko a po něm by se mělo ulevit... Zkus si vzít něco na bolest a kdyby to bolelo k nevydržení že by ani prášek na bolest nezabral tak bych jela znova. 🙂

netopejr
3. únor 2017

No, tak mne po trhani osmicek neboli nic, jednou jsem pak strávila nakupnoi odpopedne ve městě,chozením, a dobry... Jednou mi bylo blbe, ale to byla v zanetu a to je něco jiného. Analgetika jsem na to vůbec neměla potřebu brat, ale ja je neberu takrka nikdy, tak mam ten práh asi jinde.
Nemelo by Te to určitě bomet, tepat v tom, otikat, a nemela bys mit teplotu, jinak na pohotovost. Pokud byl zub vytazen v pořádku cely, tak by tam nic zlobit nemelo. Muzou to snad vyčistit a nejsou by dali atb, často dávají jen nějaký tridenni, nevím název. Zalezi na stavu. Nepodcenit, ani se tam nerozjede nějaký zánět. Mne přijde divné, ze Te to tak dlouho bolí tak moc.

netopejr
3. únor 2017

@maminkapetula A ještě teda, pokud Tvoje zubarka ještě dnes ordinuje,je to z vic duvodu lepsi nez jet na pohotovost.

leki
3. únor 2017

Druhy den ze o tom nebudes vedet? To te spis uklidnovala. Me to vzdy bolelo min 1 den tak, ze jsem se precpala ibalginem, dal se to zacalo zlepsovat, ale na ibaci jsem byla u vsech 4 aspon 3 dny. A to se lekum vetsinou snazim co nejvic vyhybat.

journals
4. únor 2017

Jsem cca tyden a pul po vytrzeni dvou osmicek. Prvni den jsem o nich vedela,bylo to citlive ale ne vylozene bolestive. Pak jsem mela spis problem s tim,aby se rana nezanesla. Pokud to poli i vic jak 2,3 dny,pravdepodobne se odplavila srazenina a vzniklo suche luzko - kost neni potazena tkani. Mel by to videt doktor. Ja jsem se toho hodne bala,takze jsem delala vse mozne (i nemozne 😄) - malo jedla, pila salvejovy caj,prvni den hodne chladila, spala na vic polstarich aby byla hlava vys a vyplatilo se, je to cca tyden a pul a necitim vubec nic 😊. Chce to hodne opatrnosti. Snad hojeni pujde dobre i u tebe.

maminkapetula
autor
4. únor 2017

@journals ja se právě i bojím tam zajet kartáčkem 😔 ale po tom vytržení jsem neměla ani jeden prášek. Poboliva to, ale není to bolest co by se nedala vydržet, ale jakoby mi tam cuka občas,ale asi mě opet zubař v pondělí nemine 😔 moc dekuju za rady

maminkapetula
autor
4. únor 2017

@lenatu ja právě od toho vytřízení jsem bez léků, není to bolest ktera by se nedale vydržet, ale cítím to jakoby tam cuka, takový divný pocit .Tak nevím jestli je to špatne.

maminkapetula
autor
4. únor 2017

@netopejr Tak to se máš za měsíc me čeka další už teď se mi do toho nechce .Včera mi to čistili, dali dren nebo co a dnes jsem ho vytáhla.Právě ze tam tepe občas a je to celý tam takový nepříjemný tak asi v pondělí budu zase muset jít k zubaři 😔

journals
4. únor 2017

@maminkapetula kartackem tam rozhodne nezajizdej! Strhnes si ten strup a to je prusvih. Pokud to je takhle,tak si myslim ze to byt suche luzko nemusi - to bys asi bez prasku nedala (aspon co jsem ja tak vycetla). Asi bych se snazila,aby v tom necukalo,spala na vic polstarich,aby byla hlava vys a nesla do rany krev,nepila a nejedla horke a ranu nedrazdila.

maminkapetula
autor
4. únor 2017

@journals to se právě bojím no 😄 ale včera mi zubarka řekla že je to zanesene tak to čistila a to bylo peklo. Snažím se opravdu kousat jen na jedné straně, rychle se napiju tak nevím co dělat víc vyvisenou hlavu také mam, tak uvidíme

veruska007
4. únor 2017

Mně teda trhali pětku, ne osmičku... a za mne naprosto v pohodě. Hned od zubaře jsem jela domů, plně fungovala kolem tří malých dětí. Na noc jsem si dala 200 ibalginu, druhý den jsem o zubu nevěděla.

netopejr
4. únor 2017

@maminkapetula Kartáčkem bych tam asi nezajizdela, spis zkus vyplachovat, vlažnou vodu, nebo ten salvejovy caj, vlažný. Tepat a skubat by v tom urcite nemelo, to určitě ne, to si radši zajdi, at se to podchytí včas.
No, mam. Ja mam spatny zuby, osmicky už všechny pryč. I tu v zanetu mi trhali pozdě odpoledne, to jsem mela už docela teplotu,2 dny nejedla... Za 2 hod jsem zbouchla absolutně všechno, co jsem doma našla. Druhy den jsem byla ok, a to zubař zvazoval atb, ale vi, ze jsem soudny člověk,který vi, kdy přijít a ze bych prisla, takže mi je nedaval. To bylo kvuli tomu zanetu. Jinak ne.

Chápu, ze se nechce. Co je důvodem? Je krivo rostla, zkazena nebo preventivné?
Ono zas, když důvod je, je lepsi plánovaně, nez když to začne zlobit.