Zánět čelistního kloubu nebo trojklanného nervu?

snazimese
14. srp 2018

Už asi týden mě trápí občasné bolesti na levé straně v oblasti čelistního kloubu, bolest vystřeluje až do horních i spodních zubů nebo vystřeluje přes spánek do hlavy. Nejčastěji objeví po jídle, hlavně pokud něco dýl žvýkám (upečené maso a podobně), ale mnohdy se bolest „objeví sama od sebe“. Kolikrát mi na to zabraly obyčejné prášky na bolest, ale v sobotu večer mě to chytlo tak silně, že nic nezabralo a já trpěla celou noc až někdy do tří do rána. Jedná se o zánět čelistního kloubu nebo nebo trojklanného nervu? Ještě musím dodat, že ten kloub na levé straně mi jakoby (bezbolestně) vyskakuje při otevření pusy víc dokořán. Má s tím prosím někdo zkušenost a popřípadně, co vám pomohlo nebo co se dělo, když jste navštívili zubaře? K zubařce se teď nedostanu, má dovolenou a kvůli své práci se nedostanu ani nikam na zubní pohotovost a bojím se, aby se ta šílená bolest nevrátila.. :(

whitechocolate
15. srp 2018

Podle popisu tipuju na dislokaci disku v čelistním kloubu. Mě to pozlobí cca 1x ročně a jednou jsem taky měla druhotnĕ podrážděný trojklanný nerv. Jediné, co teď s tím kašovitá strava, pokusit se co nejmíň žvýkat, klidový režim a většinou do týdne mě to přešlo a přestala jsem žvýkat žvýkačky, hodně se to zlepšilo. U zubaře mi vždy dají zrcátko, při skusu vycenit zuby a pomalinku otevírat, jde dobře vidět jak spodní čelist uhýbá trochu do strany. Jinak zubař s tím nic víc neudělá, jen kdyby byly obtíže výraznĕjší, dal by mi doporučenku k odborníkům, co jsem pročítala zkušenosti , tak léčba není moc úspěšná.

snazimese
autor
15. srp 2018

@whitechocolate to jsi me moc nepotesila.. :-/ Ja prave uz skoro moc nejim, abych to zbytecne nedrazdila, klasicke prasky na bolest nepomahaji, presla jsem na Aulin, ktery zabira jen trochu. Ted me uz dobre tri hodiny boli takovou tupou bolesti a mam pocit, jakobych to misto mela lehce otekle.. Ja se docetla, ze hlavne lecba je dlouhodoba, klidne i vic jak pul roku.. :( Ja sice snesu pomerne vysokou bolest, ale ne dlouhodobe. Navic me to trapi uz vic jak tyden.. :(

whitechocolate
15. srp 2018

Když tam máš zánět, tak snad jenom ještě ledovat a pokračovat s analgetiky a stravovat se skrz brčko. Nebo si dojít na pohotovost na stomatochirurgii, třeba něco ještě vymyslí, kdo ví...Mně zubař říkal, že je to častý problém i u mladých lidí, že to nikdy nevzniká jen tak, že to mívají lidé v chronickém stresu, nebo ti, co se na něco soustředí a zatínají zuby při tom, nebo lidé co v noci skřípou zubama.

snazimese
autor
15. srp 2018

@whitechocolate Pobliz meho domova bohuzel zadna takova pohotovost neni, uz jsem to taky zkoumala. U me by to mohlo byt z toho stresu eventuelne, toho jsem mela posledni dobou vic nez dost..

leniczka23
15. srp 2018

ja to.tipuju na zanet rojklanneho nervu..v prvni rade zubar..musis. Bolest se bude vracet a bude horsi. Necekej. Ja mlatila hlavou do zdi.

snazimese
autor
15. srp 2018

@leniczka23 ja se prave snazim najit nejakeho treba zastupujiciho zubare, moje ma dovolenou, ale nikde me nechteji vzit, ze maji narvano.. Jedine holt budu muset do vzdalenejsiho mesta pri nejhorsim..

priefi
15. srp 2018

@snazimese muze jit o odhaleny krcet a usazene jidlo mezi zuby, nebo o zanet nervu v zubu. Navstiv zubare 😉 Mimochodem, myslim, ze to nebude ani jedno z toho, co pises

priefi
15. srp 2018

@snazimese i banalita umi takto potrapit, pokud to je odhlazeny krcek, pasta proti citlivym zubum, ustni sprcha jako prevence ucpavani, sonicky kartacek, diky kteremu se zlepsi i dasne a zkusit procistit dentalni niti. Pokud to je nerv, tak vyvrtat zub, vytahnout nerv, zaplnit zub a je to

eliska123456789
15. srp 2018

Pokud jde o zánět trojklaného nervu, zkuste výplachy (klidne i pití) hermanku ale toho sypaneho, výborný je i repik či si dat za zuby hřebíček, který působí protizánětlivé. Bezinkovy likér je také výborný 🙂 zkuste si vyhledat reflexní terapii na nohou a najít si oblicejovou část a pater na chodlech a body si mackat.