Zubař v Brně, který na preventivce strhává zubní kámen

eviknufik
16. kvě 2017

Ahoj holky, muzete mi doporučit zubare v Brne nejlepe Vinohrady, Líšen, Slatina, Zábrdovice nebo Zidenice, který v rámci preventivní kontroly strhává zubní kámen? Mám pocit, že vsichni ted posílají k zubním hyenám a do toho se mi nechcou investovat chechtáky jen kvůli zubnímu kameni. Nikdy jsem nemela zadny problem sew zuby a o rady techto hyen nestojim. Díky.

eviknufik
autor
31. kvě 2017

Holky fakt nikdo žádného nezná?

blahova_andrea
31. kvě 2017

no myslím, že zubní hygiena je na vzestupu a zubaři si rádi uberou práci, z které extra peníze nemají

jpetraa
31. kvě 2017

@evuknufik zubař,který by "strhával" zubní kámen při preventivní prohlídce by asi nebyl úplně dobrej zubař,protože kvalita provedené práce v rámci kratke preventivní prohlidky by nestála za nic..

jade85
31. kvě 2017

Investovala bych do zubní hygieny, udělají to pořádně, odstraní kámen i z mezizubních prostor, pokud nekrvácí dásně tak zuby vyleští pískováním, já mám z toho vždycky super pocit 🙂

terezapetrova
31. kvě 2017

@eviknufik me zubař sundava zub kamen při každé půlroční bežně preventivní kontrole už asi 20 let a v životě by me nenapadlo, ze to bude jinak. Doporučit nemůžu, jsme z Prahy.

boule12
31. kvě 2017

@terezapetrova Určitě Vám ho ale nesundavá tak důkladně jako dentální hygienistka. Nemá na to totiž čas a nikdo mu to nezaplatí. Hádám ani Vy, natož pojišťovna.
@eviknufik
Když už nějaký zubař "sundavá" ZK, dělá to v naprosté většině případů jen z liguální tedy jazykové strany spodních řezáků. Tzn. čtyři zuby přejede ultrazvukem.
Zubní kámen se ale tvoří na všech zubech a to ze všech stran. Po odstranění ZK tímto lékařem máte pocit mezer mezi předními zuby. Ostatní ZK v ústech však zůstává netknutý. A to je špatně.
Zubní kámen je zmineralizovaný zubní plak, který nebyl odstraněn během čistění zubů. Způsobuje nejen ústup dásní a následnou paradontózu, ale je i úkrytem po bakterie způsobující zubní kaz. O zápachu z úst nemluvě.
Určitě se vyplatí jednou za rok investovat do návštěvy dentální hygieny. Někdo chodí častějí, já tak 3-4x rok, jelikož mám rovnátka a opravdu mi na mých zubech záleží. Žádná současná náhrada nenahradí plnohodnotně Vaše zuby. A od toho bych se asi odrazila..

terezapetrova
31. kvě 2017

@boule12 děkuji za info, nicméně zakladatelcin dotaz byl položen jinak.

blahova_andrea
31. kvě 2017

a když tedy zůstanu lehce u tématu a lehce odbočím...kolik je pro vás, co jste někdy na dentální hygieně byli nebo pravidelně chodíte, adekvátní a snesitelná částka za ošetření?

boule12
31. kvě 2017

@blahova_andrea Zalezi na tom, co konkretni DH obsahuje. Jestli je to jen odstraneni ZK nebo i piskovani air-flow, instruktaz atd. Za cely balicek vcetne vseho uvedeneho, je prumerna cena cca 1200kc. Jedna se o hodinove osetreni. Plati pro Prahu.

jade85
31. kvě 2017

@blahova_andrea kolem 1000, v Praze.

blahova_andrea
31. kvě 2017

@boule12
@jade85 u nás na vesnici je to právě také 1200,- což je pro mě v rozpočtu 2x do roka dost velká suma. navíc jsem slyšela, že někde je to třeba i "jen" 600,- 😅 tak mě zajímá jaké jsou ceny a co jsou ostatní vlastně ochotní za to a jak často platit 🙂

boule12
31. kvě 2017

@blahova_andrea Za 600kc to bude jen odstraneni zubniho kamene ultrazvukem. Urcite ne piskovani.

blahova_andrea
31. kvě 2017

@boule12 a to pískování je přesně co? já mám pocit, že jsem za jsem právě měla jen to čištění zubního kamene utz

boule12
31. kvě 2017

@blahova_andrea Piskovani je metoda, kdy se pod tlakem strika na zuby smes pisku a vody. Samozrejme mate v puse savku a nic nepolykate. Piskovani odstrani zbytecky ZK a pigmentace ve sklovine napr. od kavy, cigaret, vina.. Zoubky krasne prokouknou. 😉

elisc
31. kvě 2017

Já chodím k DH za 600,-
Čištění pískováním jsem měla jednou a nikdy víc. Rozdíl žádný, ale šíleně nepříjemné.

boule12
31. kvě 2017

@elisc Prijemne to zrovna dvakrat neni, to je fakt. Pisek ma clovek i ve vlasech.
Na druhou stranu mam po tom zuby krasne bile a hladke.

amazonka.k
31. kvě 2017

Tady jde především o to pochopit souvislosti, zubní kámen máte proto, že si neumíte čistit zuby, protože zubní kámen je remineralizovaný zubní povlak, tím pádem jste ideální adept na návštěvu dentální hygienistky, Nejde tedy jen o samotné odstranění, ale o to, abyste se naučila jak čistit, aby už žádné odstraňování nebylo do budoucna třeba.

korin
31. kvě 2017

Moje zubařka strhává zk v rámci prevence, ovšem je to Brno střed. Manželova zubařka si počítala naposledy kolem 700 Kč...

eviknufik
autor
1. čer 2017

Holky vy mi tedy dáváte🙂 Nakonec se tam fakt asi objednám, bo zubní kámen je prevít. Jen vím, že to bude k ničemu, pro mne jen vyhozené peníze. Nad čištěním zubů nebudu i po této hygiene trávit víc než max 5. min denně a stejně se vše vrátí do normálu. Za naších děd a bábí tyto hyeny nebyly a zuby měly krásné. tak ted jsem na vážkách jestli do toho jít, nebo se objednat k původnímu zubaři at mi ho strhne. Neumím si představit, ze se mi někdo hrabe v zubech hodinu. Ted jsem navíc těhu, tak nevím jestli bych to dala. Stačí mi 5 min u zubaře a stéká po mne smrtelný pot. Nevím co by stékalo ze mne po hodině:D

amazonka.k
1. čer 2017

@eviknufik Zuby měli krásné ? 😀 Naše babičky a dědečkové ? Co já vím, měl každý druhý zuby jako noty na buben. A pořád nerozumím tomu proč říkáte hygienistkám tak hanlivě ? Jsou to často vysokoškolsky vzdělané osoby, které ví o čem mluví. A pokud nemáte v úmyslu si zuby čistit, tak tam nechoďte, to jsou potom opravdu vyhozené peníze. Dentální hygiena je pro každého, kdo má vůli se sebou něco dělat.

marrei
1. čer 2017

Já mám taky zubařku Brno-střed, a ZK mi odstraňuje v rámci prevence - ovšem je to hodně nepříjemné, dělá to nějak mechanicky, žádný UTZ, bolí to a krvácí... Ten UTZ nebolí, ne?

blahova_andrea
1. čer 2017

@eviknufik tak to jsi případ jako já. teorii o správném čištění zubů vím, na hygieně jsem 2x byla, ale prostě je to pro mě šílená částka a za dva týdny ani není poznat, že jsem tam byla ☹ mě ani při sebelepší snaze ten kámen pryč prostě nejde, okamžitě se usazuje, takže já nevidím efekt a má snaha upadá až mizí :-/ sice jsem zařadila mezizubní kartáčky, ale nemám čas ani náladu to dělat 2x denně 😅 já jsem bohužel takovej flink v hodně věcech ☹

blahova_andrea
1. čer 2017

@marrei i ten utz je nepříjemný a dásně krvácí, protože nejsou zdravé 😉 hlavně po utz se dočišťuje také mechanicky

boule12
1. čer 2017

@marrei Ultrazvuk odstraňuje ZK vibracemi a proudem studené vody. Chladí tak koncovku ultrazvuku i vlastní zub. Kdo má ZK i pod dásní, citlivé krčky s různými defekty, tak to pro něj příjemné není. Mně například nevadí ty vibrace, ale ta studená voda. Mám hodně citlivé zuby, s rovnátky ještě o level výš.
Kdo má zdravé dásně, tomu UTZ nic neudělá.
Navíc v těhotenství by se ultrazvuk používat neměl. Nevím přesně v jakém trimestru, ale někde ho nedoporučují a nepoužívají po celé těhu. Stejně jako u dětí, kterým se prořezávají zoubky.

boule12
1. čer 2017

@blahova_andrea To je ale škoda! Když víte jak na to a už jste do toho investovala..
Já trávím ranním čistěním před jídlem tak 5 minut. Jen si zuby přejedu kartáčkem. Pak se snažím po každém jídle si zuby vyčistit - mám rovnátka a je to opravdu nepříjemný pocit, mít všude něco zaseklého. Navíc je to hrozně vidět a nemůžu se pak ani usmát.
A večer tak 15 minut. Klasický kartáček, jednosvazkový, mezizubní a někdy niť. Jednou týdně pak Elmex gel. Ústní vodu jak kdy.
Nejdřív mi to přišlo strašný.. ale pak jsem si na to zvykla a beru to jako normálku. 🙂
Ty zuby za to stojí. Lepší investovat o pár minut denně času víc, než pak trávit hodiny v zubařském křesle. O finanční stránce nemluvím..

blahova_andrea
1. čer 2017

@boule12 no pro mě je naprosté sci-fi mít ráno pět minut jen na zuby a v klidu projíždět jeden po druhém. večer 15minut? to mě děti nenechají v klidu ani ve sprše, natož u zubů 😀 jako já prostě podle nálady a času, který je mi zrovna dopřán. a čistit po každém jídle...to si fakt nedovedu představit. to jako i v práci? u nás se hlídali i jak dlouho si člověk vaří čaj nebo stojí frontu na wc, za čištění zubů by byl snad rovnou vyhazov 😲

boule12
1. čer 2017

@blahova_andrea Jj, i v práci. Nebo alespoň pořádně několikrát vypláchnout pusu. Naštěstí jsem pracovala na stomatologii a tam každý chápal mojí péči a že opravdu nemůžu jít k pacientům s jídlem v rovnátkách. 🙂
Já si někdy čistím zuby rovnou ve vaně a nebo u zpráv. Ušetřím tím čas. 🙂

blahova_andrea
1. čer 2017

@boule12 tak to já se nekoupu a zprávy jsem několik let neviděla 😅

boule12
1. čer 2017

@blahova_andrea Já se taky většinou sprchuju. Ale ta chvilka se dá najít. Mymáme třeba záchod spojený s koupelnou, takže můžu trůnit a u toho si čistit zuby. :D

blahova_andrea
1. čer 2017

@boule12 z tvého profilu nějak nepoznám zda máš utajené děti. jestli ne, tak chápu, že čas na 15minut hrátek se zuby si najdeš snadno. já třeba nemám klid ani na tom wc a to ani 2 minuty 😀
nee..já jsem fakt flink. prostě na to zapomínám a když už se do toho pustím, tak ten klid na to není, jen nervy z toho. takže pečuju jen tak zběžně a víc jen jednou za čas