2 sekce a přirozený porod nebo 2 a více sekcí?

evakaspar
21. únor 2018

Ahoj zdravim maminky, najdou se mezi vámi i takove, ktere po 2 sekcich porodili normalne? A co k tomu vedlo? Atd... Nebo mate za sebou vice sekci 3,4 atd...? Jsem po treti tehu rozestup od posledni sekce je 9 let. Ceka me samo 3 sekce s tim sem smirena uz davno. Ale tak nejak me prepada strach, ze co kdyz me to chytne driv a ja nestihnu vcas dojet do porodnice aby mohla byt provedena sekce, ze mala bude uz moc dole. Bydlime mimo mesto. Mudr mi rikal,ze takovou pani uz rodil a ze vse probehlo o.k. A nebo jestli vam v nemocnici po dvou sekcich nutily nebo dokonce udelali preruseni vejcovodu, bez vaseho souhlasu. Ani po 3 sekci se totiz nehodlam nechat sterilovat. Omlouvam se za pravopis pisi z mobilu.

mlynkova85
22. únor 2018

Mě čeká 3 sekce v květnu. Rozestup 6let. Také jsou moje obavy abych stihla včas dojet do porodnice. U 2 jsem nepoznala že rodim a do porodnice přijela už otevřená na 7 cm. Vše se stihlo a bylo v pořádku.Sice doktoři a sestry nadávali a litali kolem mě, ale stihl se i spinal. Teď mě doktor jen poučil že jakmile dostanu první kontrakci musím okamžitě do porodnice aby se vše stihlo. U 2 jsem měla poslicky už měsíc před porodem a porodila o 3 dny dříve než byl plánovaný císař. Ale já mám v plánu si vaječníky nechat podvazat, ale nikdo Vás do toho nutit nemůže. Takže můj strašák je abych nezačala rodit dřív, protože obě děti byly o 3 dny dřív než bylo plánováno doktory.

evakaspar
autor
22. únor 2018

No toho se taky prave bojim taky me to u 2 chytlo driv, ale bydlela jsem vedle nemocnice tak to bylo v pohode, jenze ted no mam smisene pocity. Chytne me to budu sama doma nez manzel prijede atd... Prijedu s hlavou na hrazi no snad ne. 😂 Podvaz nechci. Jaksi se s tim nemuzu srovnat, ze uz bych nebyla funkcni žena. Pokud neni zavazny zdravotni duvod miomy atd.... Tak proste ne.

anetka1701
22. únor 2018

čekám treti sekci kazdym dnem... rozestup 5 let... Jako u mne fakt trapi jizva, tak by byl prirozenej porod sakra risk... Taky se bojim, spis ale ze zanedbam tu jizvu... Zase nechci rodit moc brzo, tak plan odkladam... ale mne se ani jeden porod nerozbehl sam... Myslim ze dost zalezi na zensky a porodnici jak to tam maj - nekde planuji pozde, jinde honi 36+0 a stresujou... Co se tyka podvazu tak si ho musim slozite vyjednavat a resit. Nikdo sam nenabidl, prijde mi ze naopak s tim tolik nesouhlasi... ale ja uz dalsi tehu nechci!!! Tohle mi naklada hodne, jizva se ozyva uz od 20tt a posledni mesic a pul jsem totalne mimo provoz... Takze proste Trojkou koncim 😁😁😁

mlynkova85
22. únor 2018

Tak mě bylo podvazani nabídnuto už u druhé sekce. A hlavně je to pro mě jediná přijatelná antikoncepce. Ha už nechci vždy jsem při ní přibrala 20kg a doktor mi řekl že to na to nemá vliv i když já věděla že ano a tělíska se bojím mamce 3 začali zarůstat. A 4 císaře už bych se bála podstoupit a myslím že by mi ho ani doktor nechtěl schválit už teď měl řeči jestli nechci jít radši na potrat že by mi ho pojišťovna zaplatila.

evakaspar
autor
22. únor 2018

@mlynkova85 to jako fakt? On vas posilal na potrat? Uz bych k nemu nesla. Muj dr. Absolutne zadny prolem, dokonce mi to schvalil. Tak ja pouzivam cervix kloboucek a 9 let nic. Mala neni nehoda. Antikoncepci hormonalni ne,telisko to samo a podvaz uz vubec ne. A dalsi mimi taky ne. Ja uz bych do 4 tehu nesla.

mlynkova85
22. únor 2018

@evakaspar jj že by mi to doporučoval no s prý by to podle něj bylo lepší. 3 bylo také plánované jen v práci jsem řekla že ne, šéf by to jaksi nepochopil s dělal by mi naschvali i tak jsem si vyslechla dost.

evakaspar
autor
23. únor 2018

@mlynkova85 no to je asi u vsech zamestnavatelu stejne 😂

drzticka81
23. únor 2018

mam za sebou tri sekce-deti 6,4,1.....nikdy me nikdo do dalsi sekce nenutil-rodila jsem podruhe a potreti v ove FN-vzdy se me zeptali...dokonce u tretiho mi zacal mudr pri konzultaci (jela jsem se uz domluvit na terminu tretiho cs) vysvetlovat,co me ceka pri streptokokovi-jako ze mi pusti zilou atb....ja na nej nechapave,ze se jdu domluvit na tretim cs.....on na to,ze u nich se rodi i po dvou cs pririzene,ze to nabizi-ja to s usmevem odmitla........treti cs byl nejlepsi......tp jsem mela kolem 16,datum porodu 9-diky teh.cukrovce driv....rodila jsem v pa a v po dopo uz me propousteli domu-vse bylo ok-uz jsem vedela do ceho lezu,zadny stres 🙂)) jo,a na te konzultaci k cs se me rovnou ptali,zda chci udelat podvaz vajecniku-jsem odmitla......takze ho nemam 🙂)))

lennus
23. únor 2018

Zkuste tyto skupiny o VBAC: https://www.modrykonik.cz/group/7203/
A nejvíc info je tady: https://www.facebook.com/groups/875067359191495/

Já mám za sebou první přirozený, druhou sekci minor, příště bych ráda opět přirozeně. Držím palce!

ptacatko01
23. únor 2018

Osobně mám tedy za sebou zatím jednu sekci. Podruhé bych chtěla rodit přirozeně, jenže nevím jestli to bude vůbec možné. Rodila jsem ve 26tt a museli mě hodně rozřezat, aby malou dostali bezpečně ven, tak nevím jak moc to je a jestli budu moct vůbec přirozeně, ale ráda bych.

evakaspar
autor
23. únor 2018

@drzticka81 Oni by vam dovolili rodit normalne? Po 2 sekcich s 3 letym rozestupem to koukam a slysim prvne.

drzticka81
24. únor 2018

@evakaspar asi jo 🙂))) v ove ve fakultce......jinak mam znamou-ta mela taky 2 cs (deti 5,2-tusim cca),a prave mela zjednany prirozeny treti porod v teto nemocnici v ove......nechali ji prenaset a cekali na zacatek porodu-bohuzel sla na 3.cs,protoze mela jizvy na deloze,ktere zpusobily necinnost deloznich svalu-tudiz se nemohly rozbehnout kontrakce.........takze ostravska fn nabizi tuto moznost......ja ji nevyuzila 🙂))) mym cilem je mit zdrave deti,ktere maji zdravou matku pro ne-nepotrebuju si prozit prirozeny porod-pro me je to den,ktery trva jen chvili....ja tady chci byt se svymi detmi co nejdele.......ani u prvniho akut cs jsem nemela pocity selhani-prijimam veci tak jak jdou 🙂))))

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru