Ambulantní porody, jaký máte názor?

gwennie
20. pro 2013

Od 1.1.2014 jsou oficialne povoleny tzv.ambulantni porody, tzn. prijdete, odrodite, jdete domu (je-li vse OK), vysetreni miminka pak absolvujete u sveho pediatra. V zahranici to takto funguje uz delsi dobu. Jaky mate na to nazor? Pro a proti? 🙂

miranda77
20. pro 2013

:D jsem pro svobodu!!! Ale mně se v porodnici líbilo .... 😉

mafeska
20. pro 2013

@gwennie na porodnici nemám moc dobrý vzpomínky ale těch pár dní se to vydržet dá 🙂

kinsi
20. pro 2013

Nerozumiem tomu, že je povolený? Veď aj predtým bolo možné rodiť ambulantne. Ja som šla domov v Brne do 24 hod od oboch porodov (7/2010 a 12/2012) Fakt je ten, že bolo treba popodpisovať reverzy za deti, ale to bude treba , predpokladám,i teraz, na tom sa nič nezmenilo.

lenjii
20. pro 2013

Nevím, jestli je vyšetření u dětské lekařky stejné jalo v nemocnici. Ale byla bych velice ráda, kdybych mohla odejít co nejdřív.. ale nesmím myslet jen na sebe no. Muj muž s námi nebude moct dlouho byt kvůli práci, tak by bylo fajn jit co nejdřív ze špitálu domů a pak jen na prohlídku k dr.

leni78
20. pro 2013

Já na to, že to je podvod. Zde. http://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/sefka-porodn...

K porodu vas musí přijmout do jakékoliv porodnice a nesmí vas poslat pryč. Registrace je jejich výmysl, můžou vas pouze převézt jinam. Ne vam rict, aby jste jela jinam. Co se týče povinnosti mít při ambulantním porodu zajištěneho pediatra, také je to lež. Nemusíte. Muzete jit normálně po porodu domů, bezpodmínečně. Pokud tedy prokazatelně dítě neni v ohrožení zdraví.

leni78
20. pro 2013

@lenjii Já tedy nevim jak ty, ale me se zdravé novorozeně do čekárny plné nemocí vodit nechce. Buď prijde ona, nebo si doktora zavolám v případě potíží.

leni78
20. pro 2013

@gwennie Jinak co se týče mého názoru na ambulantní porod, tak s nasim stavem porodnic určitě porod ambulantní. Nebudu ležet bez partnera na nemocniční posteli kdyz budeme v pořádku. Ja osobně o žádná velká poporodni vyšetření zajem nemam, stačí pak kontrola. Za me se v porodnici jen bouchalo dveřmi, bylo nesnesitelné horko, průvan byt nesměl, jídlo bylo nevhodné, dítě se mnou nesmělo ležet na posteli, triskani nádobí, nechutné vytirani uklízečky, prostě za me utrpení a proč ? Protože pro nemocnici je obsazená porodnice neskutecnej dzop.

blondynka400
20. pro 2013

@gwennie já u druhého dítěte chtěla, pak jsem si to ale rozmyslela. Je to dost risk, ani ne tak kvůli novorozenci, ale spíš kvůli rodičce. Když je pak problém, chce to hodně rychlé řešení. Neříkám, že je to často, ale stává se....
Když si najdeš dobrou porodnici, je to pohoda 🙂
@leni78 ono si stačí najít normální porodnici a pak nic z toho co píšeš není 😉

luciebx
20. pro 2013

Ja tak rodila v uk... Uplne super... Pokud neni problem za me sup domu... Doma si nastavime svuj rezim atd.. Vysetreni u dr probehlo v naprostem poradku dokonceprvni prohlidku dosli k nam domu

lenkalenulka
20. pro 2013

Ja se radeji necham pohlidat, sebe i miminko, nekdy rozhoduji vteriny a ja si nechci pak vycitat ze jen kvuli toho ze jsem chtela jit honem domu neco je mimiskovi, dva tri dny neni katastrofa, ja i mala jsme byly v poradku ale radsi tam zustat nez pak litovat...

kajovaevicka
20. pro 2013

Dva tři dny se přežít dají, i je to podle mě fajn. Ale mě v nemocnici drželi pět dní, i když já byla v pořádku a malá přibírala od třetího dne. A proč? Protože oni pouští až pátý den. Nic víc... Přemýšlím, že u druhého prostě třetí den podepíšu reverz a nazdar. Jako být tam týden (i se dvěma dny vyvolávání) pro mě bylo hrozný a ještě představa, že zažiju to samé a doma na nás už jeden prcek bude čekat. No děkuji, nechci. Jinak já rodila v moc příjemné porodnici, co se péče týká, bonding, všechno super, ale co se týká nezdravotnického personálu (uklízečky), zažila jsem nachlup to samé jako @leni78 a byla jsem z toho naprosto vyřízená. Vytírat a třískat vším možným začly po obědě a dělaly to dvě hodiny, střídaly se tři- záchod, podlaha a sprcháč, smrdělo tam savo, nechaly rozcapené dveře do chodby... jako fakt hrozný. Takže čím dřív budu moct s prcekm domů, tím lépe pro oba.
@lenkalenulka

antoinet
20. pro 2013

Ty 3 dny si doktoři nevymysleli pro své potěšení, ale mají k tomu rozumné důvody, je to důležité zejména pro dítě, během této doby se projeví případné zdravotní problémy - oni je hned poznají a umí řešit, já doma ne. Když to shrnu: nevím, proč bych měla svoje pohodlí upřednostňovat před naším zdravím.

lenkalenulka
20. pro 2013

@kajovaevicka no prave si myslim ze si na to kazdy udela nazor podle toho co sam zazil... ja prave zadne triskani, spatnou stravu atd. Nezazila, nastesti a chapu ty co zazily ze tam nechteji byt ani minutu navic🙂 🙂 holt asii nektere nemocnice(porodnice) nejsou na takove urovni aby si mamci prisly jak doma🙂 takze ja chapu obe strany ale nechapu jak nekdo si hraje na to ze proste vsecko zvladne sama jen ona a priroda a pak se soudi ze se neco zvrtlo... tezko pak soudit situace co by kdyby..

lenkalenulka
20. pro 2013

@antoinet presne

kajovaevicka
20. pro 2013

@lenkalenulka Však já souhlasím, že nezbytně nutná doba, což podle mě jsou ty dva tři dny... Ale pět dní, jen proto, že prostě oni pouští pátý den, to mi přijde jako zvůle.

laurital
20. pro 2013

Ty tři dny mi přijdou adekvátní, hned po porodu bych domů asi nešla, může se objevit spousta komplikací ať už u matky nebo dítěte a často rozhodují minuty, vezměte v úvahu např. zástavu dechu atd.Pobyt v porodnici byl pro mě osobně šílený zážitek, ale raději jsem ho na těch pár dnů podstoupila, než si pak celý život vyčítat, že jsem něčemu mohla zabránit.

datela
20. pro 2013

Za mě-ZUSTAT V PORODNICI

antoinet
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
orchidie
20. pro 2013

3 dny v porodnice jsou rozhodne pro poteseni dr. resp. jejich kasicky... Za bezproblemovy porod a temer zadnou asistenci u nej dostanou par stovek od pojistovny. Tak se musi na prece nekde neco nahrabat = na tom 3.dennim pobytu rodicky s miminkem v porodnici se nemocnice pekne zahoji 😉

leni78
20. pro 2013

Zůstala bych v porodnici, pokud bych tam mohla mít pobyt v pokoji domackeho typu a s celou rodinou.

leni78
20. pro 2013

@antoinet Není ti hloupé me tu ocernovat ? Co si to dovolujes ? Nezbývá mi nez te hlásit a doporučuji se držet tématu, chodím si sem povídat a ne si tu cist osobní poznámky na mou osobu v třetí osobě.

hankaaemma
20. pro 2013

Muj nazor je takovy ze bych domu nesla driv jak za tri dny......a takovy dotazek:je pravda ze o cisari muzete na svou zadost odejit po 24hod???

loafeer
20. pro 2013

@leni78 asi jsi mela smulu na porodnici i personal....nechutné vytirani uklizecek.....o)

Jinak osobně bych domů nešla, byla jsem docela vyrizena a ty tri dny jsem se davala dokupy. Ale sem tam někdo domů šel- vetšinou teda romky, jinak to nikdo moc neřešil.

Myslim, ze po tom cisari tam nejake takove casove omezeni je, ale moc si to neumim predstavit. Ne ze by to realne nebylo, ale o tohle asi bude mit zajem malokdo:o)

leni78
20. pro 2013

@blondynka400 Nojo normální porodnici, ale jak to udělat ? Při minulém porodu jsem byla co nejdyl doma a když jsem jela do porodnice, tak mi cesta autem byla fakt hodně nepříjemná, a to jsem jela do nejbližší u nás, asi 15 min. Neumím si představit odjizdet uz na začátku první doby porodní do cizího prostředí. Ach jo, proč nejsou u nás porodní domy ? Něco mezi porodnici a domácím porodem..

leni78
20. pro 2013

@loafeer Ano nechutné. Nesmělo se větrat, takze prostě vytrela podlahu, a pak to tam půl hodiny stálo mokré. Pohodicka 🙂

hankaaemma
20. pro 2013

@loafeer tak nekde pousti po cisari 3den pry a 4te pustit na vyzadani musi

hankaaemma
20. pro 2013

@leni78 tak ja nevim ale toto buch v kontr.fakt neresila

leni78
20. pro 2013

@hankaaemma nerozumím 🙂

ivet1987
20. pro 2013

V dalším článku jsem četla, že porodní asistentky budou zaměstnané v nemocnici nebo docházet na smlouvu. Nechápu z toho jestli si máte porodní asistentku zařídit samy nebo vám ji přidělí.
Ambulantní porod vítám 🙂

loafeer
20. pro 2013

@leni78 no aspoň to vytřela. Mimo téma: ležela jsem s malým v dětské- šel na operaci. Tam pokoj uklizečka pošudlila tak, že ani nezajela do rohů, a záchod nešla udělat za týden, co jsem tam byla....to mi přišlo taky hodně...divné:o////

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru