Aniball - opravdu u porodu pomohl?

adinka19
24. lis 2018

Ahoj maminky, mate nejaka zkusenost s cviceni s Aniball? Zajimaji me pocity a jestli si myslite, ze Vam u porodu opravdu pomohl?

klea81
24. lis 2018

Za mě zbytečnost.

adinka19
autor
24. lis 2018

@klea81 To je nazor nebo zkusenost?

terka555
24. lis 2018

@adinka19 ja znam spoustu holek co jim pomohl. Natrenovaly si tlaceni a je to lepsi pro psychiku.. Ja to bohuzel nestihla, porodila jsem driv nez jsem ho zacala pouzivat a taky jsem bohuzel byla dost sita no..

leniczka23
24. lis 2018

Za me naprosta bomba..vedela jsem jak tlacit a moje miminko co melo 4kg, 55cm ja prcorodicka bylo na dve zatlaceni venku. Ted cekam druhe a bez nej ani ranu. Me.to.pomohlo strasne i psychicky, nebala jsem se tolik..jestli muzu doporucit bez do nej..
btw. je tu na to tisic diskuzi, zkus procist..
vetsinou ty co krici ze to je zbytecne ho nevyzkousely..😉

adinka19
autor
24. lis 2018

@terka555 Dekuju Terko, take jsem slysela o tom, ze hodne napomohl tomu, ze u porodu bylo minimalni zraneni.

adinka19
autor
24. lis 2018

@leniczka23 Aha, tak na diskuze jsem nenarazila, jeste zapatram, dekuju za info! A na kolika cm jste zacinala? Ja vcera zkousela poprve a mela jsem trochu stres, protoze to na zacatku vypadalo, ze ho ani nezavedu, ale nakonec se povedlo 🙂

leniczka23
24. lis 2018

@adinka19 jee tak to uz si nepamatuju, ale vim ze jsem ho zavedla a jedno fouknuti a konec. Chce se to hodne uvolnit a urcite lubrikant. A neboj, jde to.pak dcl rychle..😊

terka555
24. lis 2018

@adinka19 jojo presne tak, prave me mrzi ze jsem ho nemohla pouzit, byla jsem sita fakt hodne ale to bylo i tim ze byl rychly porod, ale verim ze kdybych ho zkusila, byly by proraneni mensi, takze zkusime u druheho🙂

adinka19
autor
24. lis 2018

@leniczka23 Tak to me manzel nesetril, nafoukl sestkrat 🙂. Asi ho budu muset pro priste usmernit. Super je, ze za me hur dovnitr, nez ven a vevnitr uz je zaseto 🙂. Dekuju!

leniczka23
24. lis 2018

@adinka19 No tak to opatrne zas.. fakt se to ma delat postupne a pomalu😊 ja teda mela epino, ne anibal tak nevim hestli je v tom rozdil..nicmene fakt postupne radsi.

miaelle90
24. lis 2018

Jednoznačně doporučuji. Cvičila jsem s ním a nejen že jsem porod zvládla na tři zatlaceni a bez nastrihu, ale především to byla pro mě nesmírná psychická podpora. Porodu jsem se nebála 🙂. Určitě do toho běžte.

klea81
24. lis 2018

@miaelle90 tak já na dvě a bez aniballu 😉

makronka222
24. lis 2018

Pouzila jsem 1x dost mi to vadilo. Dite proslo v pohode, na 3 zatlaceni venku i bez toho.

pikl
24. lis 2018

@adinka19 je tady přímo skupina Aniball a Epi-no, kde se tohle všechno řeší. Jinak za sebe taky doporučuju, hlavně psychicky mi to moc pomohlo, při porodu jsem řekla PA o cvičení a kvůli tomu se snažila vyhnout nástřihu (nakonec nebyl potřeba)

ivis_b
24. lis 2018

Mně nepomohl, dostala jsem se na 29 cm (ze 30cm, na které se doporučuje trénovat), tak jsem myslela, že to k nečemu bude, ale bohužel, ani nevím, kolikrát jsem musela zatlačit, než byl syn venku. A to mi po břiše skákala PA, jinak by se ven snad ani nedostal. Je fakt, že měl velkou hlavičku - 36cm. Pokud budu ještě někdy těhotná, tak už na to kašlu...

miba10
25. lis 2018

Já ho používala. Nedostala jsem se sice na 30cm,protože jsem porodila dřív, ale z psychického hlediska mi to pomohlo. Co se porodu samotného týče, se to nedá stejně srovnat. Mě museli provést nastrih stejně. Toho jsem se také bála nejvíce a nakonec nebylo stejně čeho se bát. Teď čekáme druhé a já mám aniball stále doma, ale vím, že ho používat nebudu.

miaelle90
25. lis 2018

@klea81 to jste šikovná 🙂, neposoudim jestli by to bylo bez nastrihu kdybych necvicila, každou pro mě jako prvorodicku s indikací vyvolání, to byla psychická podpora a odbourání strachu z porodu.

klea81
25. lis 2018

@miaelle90 bez nastrihu

priefi
25. lis 2018

@adinka19 doporucuji, u prvniho tehu jsem mela. Nastrihu jsem se sice nevyhnula, ale jako psychicka berlicka super, zpevni to i svalstvo, takze tlaceni je o trochu lehci, ale hlavne svalstvo rychleji preboli a zvladas sedet uz po porodu bez vetsich problemu. V lednu me ceka druhy porod a uz pomalu myslim.na anibal, co je ve skrini

no_title
25. lis 2018

kdyžtak jsem o tom na MK dělala takový drobný průzkum 🙂 Z výsledků vyplynulo, že to hodně snížilo riziko nástřihu, ale hlavně poporodních následků - hemeroidy, inkontinence, bolestivý styk. Ano, sice jsou holky, které anibal neměly a taky dítko vytlačily rychle, ale ono o těch věcech po porodu se moc nemluví... 😉
https://www.modrykonik.cz/blog/no_title/article/vysledky-pruzkumu-o-vlivu-aniballu-a-e-hl4qn2/

gruyerre
25. lis 2018

@adinka19 Doporučuji!!! Nejlepší věc, co jsem pro sebe mohla udělat. Měla jsem šílenou hrůzu z nástřihu nebo poranění. Když jsem měla natrénovalno, věděla jsem, že zvládlu v pořádku porodit (jo, můžou být komplikace, to je jasný, případné rýpalky upozorňuji, že to myslím tak, že mi to i psychicky moc a moc pomohlo). Krásně a bez sebemenšího poranění jsem vytlačila první dítě s hlavičkou 37cm. Používala jsem i před druhým porodem a samozřejmě zase ok 🙂. Takže mně pomohl fyzicky a psychicky.

mia255
25. lis 2018

Me také hodně pomohl 🙂 kdyby se malá nedrala tak rychle na svět (byla venku do dvou hodin od první kontrakce) tak bych byla bez poranění, takto jsem měla dva stehy. Mám i porovnání porodu bez aniballu ale tam bylo víc faktorů k tomu, že jsem měla nástřih (vyvolávaný porod, malá nesestupovala, skoro CS ale nakonec po tom, co mi skákali po břiše a nastřihli mě tak jsem porodila "normálně")

jednaholkaa
25. lis 2018

Holky me rikala dula, ze se tim cvicenim masiruje hraz, coz je dulezita priprava. Takze bud pred porodem masirovat hraz, coz vam musi partner, nebo anibal 🙂

zlutykonik
25. lis 2018

Já jsem u prvního používala a dítě venku na 2 zatlačení a bez poranění. Teď mám rodit za týden a cvičím znova. Minimálně mi to pomáhá psychicky v tom, že dělám všechno pro to, abych měla co nejsnazší porod.

jitulka89
27. lis 2018

@adinka19 já ho používala a nelituju ani omylem. Sice druhá doba porodní u mě trvala 45 minut ale to proto, že Adri šla rukou napřed a mela šňůru kolem krku (nemít natrénováno jak tlačit tak kdo ví co by bylo...) a i přes to nejenom, že bez nastrihu ale ani jeden vnitrni steh nebyl potřeba🙂 v mým okolí jsme teď hodně kamarádek rodily ve stejném roce a žádná z nich netrénovala a já jsem taky jediná, u které se to obešlo bez šití. A ještě jen dodám že tam dole jsem měla vždycky problem že jsem moc úzká takže nahnano jsem mela solidně 😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru