Astigmatismus, zlepší se zrak pomocí brýlí?

luccym
6. lis 2014

Maminky, má někdo zkušenosti? Syn má teprve rok a 2 měcíce a už mu zjistili astigmatismus. Je možné aby se zrak zlepšil pomocí brýli ?

terezapetrova
6. lis 2014

@luccym astigmatismus podle me není nic strašného a mam pocit, ze se s tim nic moc nedela /asi se ani nedavaji bryle?/ , horsi je když ma dite asi dioptrie nebo jiné vady? Je to jen muj velmi laickej názor, dr Vam doporucil bryle? Stejne jak se noseni bryli vysvetli 14ti měsíčnímu diteti nevim. Preju zdarne vyreseni 🙂 ale asi jsem moc neporadila 😒

lidag
6. lis 2014

Astigmatismus je cylindricka oční vada způsobená nepravidelným zakřivením rohovky, popř. čočky. Nejčastěji jde o geneticky podmíněnou vadu. Způsobuje rozostřené vidění na blízko i na dálku. Koriguje se brýlemi.

luccym
autor
7. lis 2014

Děkuji Vám..Prvně jsem se zhrozila, že náš syn nás viděl neustále rozmazaně..i na blízku i na dálku..No nám doktorka za 4 měsíce napíše brýlky..ale jak říkáte, jsem zvědavá, jak to můj syn bude nosit, nesnese na sobě ani sluneční brýle. Musí si na to hold zvyknout.

ev13inka
7. lis 2014

já sama mám astigmatismus a člověk bez brýlí zaostří a vidí, ale měla jsem z toho migrény, tak nosím brýle, teď uvažuji o čočkách, jen co to bude možné, dám vyšetřit malou.mě to zjistili v 18 (vrozená vada) a to furt zkoumali z čeho mám bolesti hlavy...hlavně když Vám na to přišli takhle brzo