Balónek Epi-no/Aniball. Jaké máte poporodní zkušenosti?

thortia
3. čer 2016

Zdravím, na balónky epi-no/aniball slyším všude samou chválu...ale můj gynekolog má trošku jiný názor: prý to možná usnadní porod, ale návrat do normálního fungování je prý těžší (je prý lepší nástřih a zašití, než roztáhnutí hráze a porodních cest), maminky, které rodily s balónkem si prý stěžují na inkontinenci a následný sexuální život. Nemůžu se rozhodnout zda si ho koupit, jaké máte zkušenosti po porodu? Prosím poraďte mi 🙂

odula
3. čer 2016

@thortia hele, sorry ze sem lezu bez zkušenosti, ale po porodu s nastrizenim a špatným sesitim jsem mela taky problémy s inkontinenci a pri styku (bolest) . Nerkuli natrzeni... Toz zvazuj. Ale dobrá otazka, budu sledovat.

no_title
3. čer 2016

tak to je nesmysl, naopak se tím inkontinence dá léčit 🙂. A že je lepší nástřih než roztáhnutá hráze? No, asi Tvůj gynekolog nikdy neměl rozřezanou pipku 😀.
Hojení rány je vždy horší než povolená tkáň, tkáň se dokáže vrátit zpátky, ale nástřih budeš mít napořád. A nikdo ti nezaručí, jestli tě po něm nebude bolet styk atd.
Já jsem dělala na toto téma takový menší průzkum a myslím, že data hovoří za vše 🙂
Pro zajímavost, snižuje i pravděpodobnost, že skončíš na císařském řezu - o 6 %.
Co se týče té rekonvalescence, tak je to samozřejmě nesmysl, i podle toho průzkumu. 55% žen, které cvičily, byly bez komplikací (tzn. neměly hemeroidy, inkontinenci, bolestivý styk, špatné hojení, únava aj). a ty, co necvičily, tak bez komplikací jich bylo 48%.
Na ten průzkum se můžeš mrknout sem: https://www.modrykonik.cz/blog/no_title/article/vysledky-pruzkumu-o-vlivu-aniballu-a-e-hl4qn2/

zazana81
3. čer 2016

Ježiš to je ale nesmysl. Jako jizva v oněch místech asi není nic příjemného si myslím. Nevím to, protože jsem používala aniball a žádnou tam nemám. Ani žádné následky po používání balonku. Jen příjemné vzpomínky na porod. O rekonvalescenci ani nemluvím, protože jsem žádnou neměla - nepotřebovala.

no_title
3. čer 2016

jinak je tady i skupina: https://www.modrykonik.cz/group/6279/

ivasad.
3. čer 2016

Cvičila jsem s epinem dvakrát, dvakrát jsem prožila krásný porod bez jediného škrábnutí, hned mi bylo super, jako bych ani nerodila. A to děti byly veliké. Inkontinencí netrpím, žádné problémy při styku nemám (ani manžel). To co si myslí tvůj gynekolog není pravda, neboj. Vše je stále původních rozměrů🙂 Já jsem tedy gyndarovi nic neříkala, ale hodně se po porodu divil, že jsem bez škrábnutí. Tak jsem řekla jen to, že jsem masírovala.

andelka
3. čer 2016

Blbost. Neznám žádnou která by tyhle problémy měla. Teda z těch co vím že používaly epino,z mých blízkých kamaradek to bylo slušné číslo. Naopak znám holky co problémy mají a epino neměly.
Osobně jsem cvičila před oběma porody,zadny problém po porodu nebyl a není,spis naopak ,od druhého jsou to 4 roky.

zarecna
3. čer 2016

V porodnici, kde som minuly rok rodila, kazdy doktor na kazdej porodni mi vtlkal do hlavy nech cvicim, ze s tym maju dobre skusenosti, jednej mamicke dokonca doktorka vravela presne , kde balonik kupi a dookola opakovali cvicit, cvicit, cvicit... porodila som bez nastrihu, bez poraneni....moja "holka" je ako predtym, ziadna inkotinencia, problemy so sexom etc. Kamoska, co rodila bez cvicenia kosntatovala, ze najblizsie uz cvicit bude, lebo po nastrihu, citujem...jej pinda vyzera ako centrum Bagdadu... 😀 😀 😀 😀

katerinavackova
3. čer 2016

Ja tedy prvni porod bez cviceni a nastesti i bez nastrihu. A to kvuli uzasne porodni asistentce ktera me celou dobu masirovala... Ted taky neplanuju kupovat a uvidime. Rekonvalescence? Uplne v klidu...

soyevita
3. čer 2016

@thortia Podle toho,co jsem se dočetla,je to nehorázný obchod.Studie prováděná v Německu neprokázala žádné rozdíly.Ale je to na každé z nás,čemu věří.....
Teď jsem četla studii ohledně e-pina,je ve Španělštině.Studie probíhala v Německu
Potvrzuje,co jsem si myslela.Že je potřeba dobrý porodník,který nemá ve zvyku nástřih provádět a po celou dobu porodu volnost pohybu.
Je tam i hezký názor od Anglické a Španělské porodní asistentky:
“I think this is a waste of money and just another example of women being persuaded to buy some commercial rubbish as opposed to giving them good information on how to give themselves the best chance of a normal, physiological, birth.”
“El mayor riesgo de sufrir una episiotomía es ir a un sitio donde tengan por costumbre realizarlas.”

A o tomhle případě se u nás v ČR ani nezmínili☹
Prvorodička utrpěla kardiovaskulárním kolaps a následný syndrom akutní respirační tísně po použití přístroje doma. Její symptomy a klinický průběh onemocnění ukázaly vysokou pravděpodobnost žilní vzduchové embolie.
Četla jsem,že některé holky i krvácejí po použití,což je hodně špatně,ale trénují veselé dál.A jak je to špatné.

swacinka
3. čer 2016

Já cvičila s epinem u prvního, maličko natržená jsem byla, ale mohla jsem bez větších problémů hned sedět. S inkontinencí jsem po porodu trochu bojovala, ale dalo se to do kupy... Teď cvičím zas ;)

pavly
3. čer 2016

Obě děti naprosto stejná porodní váha
první porod bez epi (bohužel, také jsem dala na rady doktorů kvůli konizaci čípku) - šitá hodinu a půl, nástřih potřeba nebyl,ale malá mě servala dokonale uvnitř. Hojení nekonečné, následná operace jizev, inkontinence jako blázen, sex do operace nebyl možný.....
druhý porod s epi (za mě je trestné ho přímo nenutit) - bez nástřihu, bez poranění, malý věděl přesně kudy ven 😀, okamžitě jsem byla naprosto fit, sex úplně v pohodě, inkontinence se dokonce o něco málo zmenšila proti stavu před těhu.

Bohužel doktoři to neznají, neptají se asi ani? nevěří tomu a tak se brání tlacháním úvah a bludů :-/.
Kamarádky, co rodili 2x s epi, se museli opravdu opět na druhý porod připravovat, opět roztahovat postupně-tzn. 100pro se to vrací do původního stavu.
Plus je o tom už hodně informací nejen tady.

Štastný porod 😉

odula
3. čer 2016

@soyevita ta žilní vzduchova embolie je mazec 😲 jak se teda připravit k porodu bez balónu? Masáž hráze? Ja jsem mela volnost pohybu a stejně jsem byla natrzena ☹

soyevita
3. čer 2016

@thortia Ve Španělsku se dal koupit někdy od roku 2001 a používal se spíše jako cvičební pomůcka po porodu na zpevnění pánevního dna.
Pak se začal používat i od 37.týdne jako prevence nastřihu hráze.Žádný výrazný rozdíl nebyl zaznamenán.
Já osobně věřím jiným věcem,než nafukovacímu balónku za pár kaček,který se prodává za tisíce

pavlina212
3. čer 2016

Za mě aniball naprosto skvělá věc. Druhá doba porodní na čtyři zatlačení, naprosto přesně jsem věděla, jak tlačit, vůbec jsem se nebála, bez poranění, hned za tři hodiny jsem běhala po šestinedělí jakoby nic, žádné problémy se sexem po porodu ani inkontinence. Příště cvičím zase.

soyevita
3. čer 2016

@odula Hodně záleží jak jsi schopná řídit se radami porodních asistentek,jak jsou ony schopné a jaký má porodník na nástřih názor,já rodila 3krát,2krát malý nástřih-dřív to byla rutina a perfektní zhojení,když jsem šla rodit třetí,tak ani nevěřili,protože jsem tak perfektně zahojená,že to nebylo poznat.Třetí dceru jsem rodila v ČR,bez nástřihu jen kosmetické stehy.....A opět rychlé zhojení.

verunkach
3. čer 2016

Ahoj, já jsem před porodem necvičila, a teď u druhého bych to asi přehodnotila, byla jsem nastřižená, šití tedy není žádná hitparáda, nemohla jsem si 14 dní sednout, a taky jsem měla asi měsíc problém "doběhnout na malou", tpěla jsem stresovou inkntinencí(při kašli, smíchu si člověk učúrne) po porodu bylo dole vše hrozně roztažen( asi tak 3 měsíce) myslím si, že kdybych cvičila, byli by asi následky menší, u druhého zkusím cvičit a uvidíme

soyevita
3. čer 2016

@pavlina212 Třeba by jsi takhle porodila i bez cvičení 😉
Je fajn něčemu věřit,psychika je to nejdůležitější.Ale jsou tu maminky,které cvičily a stejně nástřih a dlouhá rekonvalescence.
Každé tělo je jiné.

pavlina212
3. čer 2016

@soyevita Ty máš pročtený studie. Já mám zas osobní zkušenost a zápisky a míry z cvičení. Tady bych to ukončila. Neshodneme se 😉

soyevita
3. čer 2016

@pavlina212 Já Tvůj názor respektuji,taky jsem se o to zajímala,jestli cvičit nebo ne.Jestli se vyplatí investovat peníze.Proto jsem si přečetla i názory a studie v jiných zemích.Protože tady v Čechach se často dozvíme jen polovinu pravdy.

alkuska
3. čer 2016

@soyevita Prosím tě a mohla bys sem dát odkazy na ty studie? Ráda bych se podívala.

@thortia Za mě cvičit, mě osobně to opravdu pomohlo, jsem o tom přesvědčená že kdybych necvičila, jsem střižená nebo natržená až po zadek. Mám hodně pevnou hráz a při porodu mi vůbec nepovolila nad to co už jsem měla nacvičeno, takže nástřih jsem měla cca 1 cm. Kdybych necvičila vůbec, byl by stoprocentně mnohem větší. Žádné jiné poranění jsem neměla.

veveruse14
3. čer 2016

@thortia Mám za sebou dva porody, oba s balónkem, bez natržení nebo poranění. inkontinence mě netrápila ani po jednom porodu, sex byl takový "divný" jen napoprvé, pak už ok, jako předtím.
jinak tedy nejsem lékař, ale porodní cesty snad roztáhne především to dítě, ne? 😝 pokud nechci mít roztažené porodní cesty, tak asi nejlépe nerodit 😎

kuliseks
3. čer 2016

@soyevita komplikace a smutné špatné konce můžou u porodu přijít i bez balónku i s balónkem 😉 když vím, že mi nejdřív nešel vytlačit malý průměr balónku a i po krátkodobém cvičení (syn se narodil před termínem) jsem u porodu byla bez nástřihu a šlo to krásně rychle, tak vím, že Aniball pomohl a není to psychika, promiň 😄 ale co člověk to názor a to zkušenost. Souhlasím, že každé tělo je jiné, ale že bych kvůli cvičení s balónkem jako zdravá žena měla takovéhle problémy, to je trochu přitažené za vlasy. Jak jsem se prvního porodu bála, tak na druhý se těším 😉

odula
3. čer 2016

@soyevita no... První porod celkem v klidu, druhý "katastrofa" co se natrzeni a šití tyce. PA stará, skoro neviděla, kaslala na to, holka vyletela a ja byla potrhana az hrůza. Ani me neuměla zasit, opravoval to doktor. ☹ co ti povim, hruza děs a problémy dost velký. Takže beru cokoliv aby se tohle neopakovalo. A vzhledem k tomu ze na PA se spolehnout nemůžu, chci udělat co nejvic sama. No... Možná to stejně nebudu muset řešit kvuli placente. Ale i tak bych chtěla udělat nejvic co můžu. Ale způsobit si žilní trombózu fakt nechci...

maxinkaa
3. čer 2016

Holky,je potřeba k Aniballu lubrikační gel?

alkuska
3. čer 2016

@maxinkaa Určitě, jinak to dře 🙂 musí být na vodní bázi, já měla z DM pepino

marticcelli
3. čer 2016

No tak me muj gyngr take rekl, ze cviceni s balonkem neni prirozzene, ze se pri porodu uvolnuji hormony,ktere pomahaji hraz uvolnit, ze roztahovani mimo porod je neprizlrozene... ja nakonec rodila akutnim cs,tak nemohu posoudit

alkuska
3. čer 2016

@marticcelli To je sice pěkné že se to říká, ale mě například nepovolilo nic, jak píšu výš. Co jsem nenacvičila pracně předem, to nebylo.

cherris
3. čer 2016

Já ještě necvičím, ale doktor řekl, že je to dobrá věc, a porodní asistentka to přímo doporučila

soyevita
3. čer 2016

@odula Tak to jsi si fakt užila své ☹ .
Ale stejně si myslím,že jedním z nejdůležitějších faktorů je personál.
Aniball se vyrábí v ČR,proto nechápu jeho cenu,když výrobní náklady jsou tak nízké.Proto mi to celé přijde jako obrovský obchod.

veveruse14
3. čer 2016

@soyevita to že je to neuveřitelně předražené (což se shodneme) neznamená že to nefunguje 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru