Častá a dlouhá menstruace, jak jste to řešily?

ev13inka
4. bře 2015

Ahoj, měla bych dotaz, jestli máte některá zkušenosti se stejným problémem a případně jak jste to řešily
mám hodně krátký cyklus cca 20 dní a menstruace trvá i 9 dní, a 3 dny hodně silná
jsem 10 měsíců po porodu cs a stále v noci kojím, ms nastoupila 8 týdnů po porodu

máte to některá podobně, jak jste to řešily?do antikoncepce se mi nechce
děkuji za reakce

vrabcak0007
4. bře 2015

momentálně mám antikoncepci, tak mám vyřešeno...ale v počátcích HA jsme měla po všech možných druzích šílené migrény, takže to nešlo...a po letech se ty velké krevní ztráty projevily v podobě velké anemie, která mě dostala až do nemocnice..měla jsem krevní výsledky jak leukemik...neměla jsem ms tedy po 20ti dnech, ale po 30-32..ale taky 9dní z toho silných 5-6...takže minimálně doporučuji si koupit železo a zobat, jinak budeš brzy vyčerpaná..a to hodně...zbytek ti asi neporadím, pokud nechceš pilulky..

lucisekkk1
4. bře 2015

Není vůbec jisté, že by antikoncepce pomohla. Třeba mě v tomto směru nepomohla vůbec. Krvácení se spouštělo, jak tělo napadlo i tak. Po půl roce téměř neustálého krvácení, jsem přestala menstruovat úplně na 5 měsíců, poté nepravidelně cca 1x za 2-3měs. Takže skoro po 2letech jsem antikoncepci vysadila a cyklus se najednou sám srovnal, nyní je už půl roku pravidelný, na den přesně. Můj gynekolog nad tím tenkrát mávnul rukou, ať jsem ráda, že tělo menstruovat prostě nepotřebuje, že je hodně "estrogenizované" , tak nějak to řekl 😀 a že jsem moc hubená, tak proto prý nemenstruuji. Pochybnosti ve mě ale zůstaly nadále, už vzhledem k tomu, že jsem přestala menstruovat právě, když jsem 3 kila nabrala. Při menstruačním maratonu mi totiž zmizelo během 2 měsíců 10kg, ani jsem si toho nestihla průběžně všímat, byly najednou pryč.
Gyn. problémy začínají vyplouvat na povrch a příští týden mám nástup, uvidím co z toho nakonec vzejde. Tak nějak cítím, že mé dřívější menstruační signály s tím přímo souvisí.
Takže já radím, řešit to s gynekologem se zájmem o obor. To, že se mnou není všechno v pořádku, mi po 9 měsících od poslední návštěvy mého gynekologa, ohlásil úplně jiný doktor 😕 .

simdan
5. bře 2015

S tím zkušenost nemám,když jsem kojila,tak jsem nemenstruovala.Asi bych s tím zašla na gyndu

guinea
5. bře 2015

@ev13inka Celý život jsem měla nepravidelnou a hodně bolestivou menstruaci, která mně zvlášť první den totálně vyřadila z provozu. Cyklus trval 20 - 55 dní, různě nahodile. Všichni gynekologové, se kterýma jsem se za život setkala nad tím mávli rukou, že jinak jsem zdravá, tak co bych chtěla. Až po třicítce jsem na radu léčitelky zkusila kapky Gynex (jdou koupit na internetu, bylinný přípravek). Po dvou měsících se mi MS srovnala na přesně 28 dní, bolestivost výrazně ustoupila. A takhle krásně přesně jsem to měla asi 4 roky až do otěhotnění. Vím, že slovo "léčitelka" působí na některé lidi jako rudý hadr na býka 😀, ale mně ty kapky vážně pomohly k výrazně kvalitnějšímu životu, tak bych je být tebou taky zkusila.

guinea
5. bře 2015

@ev13inka Ještě chci dodat, že jsem vypoužívala jen jedno balení kapek, dál už jsem nic nebrala. Teď jsem si ale všimla, že kojíš, tak to nevím jestli lze tyhle kapky při kojení, ale když tak se zeptej někoho ze sítě prodejců (Energy - najdeš na internetu).