Chtěla bych pracovat v pomáhající profesi - jak začít?

vikinkav
14. lis 2018

Ahoj vsem, s prichodem dnes jiz rocniho miminka se muj zivot obratil, prehodnotila jsem priority a zacala se zajimat o vse souvisejici s porodem, vyvojem deti, vychovou,detskou psychologii, rodicovstvim, vzdelavanim, nosenim deti, proste takova klasika, a s tim souvisejici pomahaci profese. Jsem docela ctenar a studijni typ, zajimam se o alternativni pristupy a myslim ze bych se rada timto smerem rozvijela a postupne by se to mohlo stat mou profesi. Muj dotaz je, jak zacit? Nepostupoval nekdo stejne? Mam vystudovanou VS v zahranici ale uplne jiny obor, stejne tak moje dosavadni praxe takze bych zacinala temer ve 30 od nuly, s tim ze za pul roku cekam druhe mimi, ale ted mam trochu vic casu a rada bych se zacala nejak rozvijet, jen nevim, jak to uchopit.. dekuji za reakce 🙂

kajalka
14. lis 2018

Já jsem tak dlouho koumala a hledala, až mi z toho vyšlo pěstounství. Za sebe v tom vidím ten nejvyšší smysl. A konečně mám pocit, že jsem došla tam, kam jsem vlastně celý život nic netuše mířila. Zatím jsme teda ve fázi "čekatelů", snad nám realita nedá příliš velkou facku.
Hodně jsem ze začátku koketovala s vystudováním PA a vrhnout se na to soukromě jako doprovod. Kvalitních PA je podle mě stále málo.

bayt
14. lis 2018

@vikinkav No, máš dost široký záběr - mně z toho vylejzá něco mezi dulou, psycholožkou, sociání pracovnicí, pěstounkou, pedagožkou a nevím čím ještě. Asi bych si nejdřív zkusila pohovořit s lidma, co tohle dělají, zajít třeba na VŠ na den otevřených dveří, oslovit nějaké dobrovolnické organizace...A uvidíš, co ti z toho vyplyne kokrétního.

sheala
17. lis 2018

Je fajn, že chceš pomáhat. "Pomáhajíci profese" je hodně širokej pojem. Jak píše @bayt, bylo by fajn se zkusit trošku vyprofilovat, zjistit, kam by Tě to táhlo, popovídat si s lidma z praxe, .... Hlavně to důkladně promyslet, aby se nestalo, že si zajistíš vzdělání a pracovní příležitosti a po roce zjistíš, že to fakt není ono. Každopádně držím palce a moc Ti přeju, abys našla to, co Ti bude dávat smysl 🙂