Endometrióza v těhotenství a po porodu, máte zkušenost?

helina66
31. srp 2016

Podařilo se vám některé otěhotnět s endometriózou a máte nejaké zkušenosti s tím v průběhu v těhotenství, popř.po porodu? Mě se zadařilo, zatím je průběh druhého trimestru v pořádku, ale nevím co mě může ještě potkat. Hlavně co bude i po porodu, jestli to opravdu vymizí jak doktoři tvrdí.

sinkosasa
1. zář 2016

Ahoj,
otěhotněla jsem spontánně.
2 první měsíce problité a to doslova. 9 kg dole. Blila jsem všude a pořád. Až 14 x za den. Kapačky v nemocnici mě postavily na nohy.
Pak jsem začala krvácet. Beru léky na udržení a proti krvácení.
Jsem na nemocenské už 1 měsíc. Dr. mě zatím do práce nechce pustit, ač já bych už ráda.
Dnes jsem byla opět u gynekologa. Bolí mě neskutečně v podbřišku, křeče. Jako při menstruaci. Jsem ok, dostala jsem magnesium.
Nepřibírám, jím v malých dávkách a často. Když sním více, je mi zle od žaludku. Blinkám.
Bojím se o to maličké, je to mé první dítě a moc se na něj těšíme.
Zatím tedy samá ,,radost" u mě🙂

wercs
1. zář 2016

Ahoj, ja mela jedno zamlkle tehotenstvi v 8tydnu a po 2 mesicich se nam podarilo znova otehotnet a ted uz jsme v 31tydnu. Mela jen klasicke tehotenske nevolnosti ktere nesouvisi s endometriozou, akorat me dost casto boli v podbrisku a to mi rikala doktorka ze je mozne ze tam mam srusty, ktere se pri endometrioze delaji.

helina66
autor
5. zář 2016

@sinkosasa ty jo tak to máš krušné chvilky teda.. Myslíš že to souvisí nějak s tou endom. Byt tebou tak do práce už nejdu, to ti za to nestojí. Buď co nejvíce v klidu, snad už ti bude brzy líp a budeš si ten požehnanej stav víc užívat 🙂

helina66
autor
5. zář 2016

@wercs taky mám občas malý cukání úplne dole v podbříšku a takový tlak ale jinak v pohodě..to utíká jako blázen, tobě se to krátí už, přeji ti aby ti vše dopadlo v pořádku a budu ráda za jakkoliv nový zprávy 🙂

prostejina
5. zář 2016

Taky ji mám. První těhotenství skončilo špatně, po docistovavi kytetazi jsem znovu otěhotněla dva měsíce po šestinedělí. Termín porodu mám 29.10., ale cely těhotenství je takový.. No na začátku mi bylo strašně zle, a ve 30tt mi odtekla plodovka, bez příčiny. Zatím se ale stále držíme 2v1, do porodu zbývá 8tydnu. Nevím, jestli tyhle problémy zapříčinila endimetrioza, snad ne..

helina66
autor
5. zář 2016

@prostejina tak to držím moc moc pěsti ať to dopadne dobře!! Dej vědět potom..

sinkosasa
5. zář 2016

@helina66
Děkuji, sama nevím.

annaluciapetrzel
5. zář 2016

@helina66 ahoj, nevymizelo, ale dle gynekolozky po porodu endometrioza vyrazne lepsi. behem tehu se mi rozvolnovaly srusty, obcas masakr. porod v 31+3, ale nikdo to nedaval do souvislosti s endometriozou. dopadne to dobre ;)

lucillered
5. zář 2016

@annaluciapetrzel Jak dlouho si prosim po porodu? Ja rodila v lednu,endometriozu jsem mela pred tehu. Kontrola po sestinedeli byla, ale to jsem se zapomela na endom.zeptat a dalsi kontrolu mam naplanovanou az za rok. Coz se mi zda moc dlouho.

helina66
autor
5. zář 2016

@annaluciapetrzel uvidíme snad to bude v poho.. U každý těhule se to projevuje různě.

annaluciapetrzel
6. zář 2016

@lucillered 2.5 roku a zatim OK. posledni gynda pred cca 2mes? uvidis za rok. pkd mudr nic nerekla, ber to tak, ze je to OK 🙂. pkd ses nervoz, tak ji zavolej, ne? 🙂

annaluciapetrzel
6. zář 2016

@helina66 urcite. ale obecne pravidlo je, ze na endometriozu je tehu nejlepsi :D. drzim palec

mdost
26. zář 2016

Tehotenství v pohodě, jen mě občas bolelo v podbříšku ale dalo se to vydržet 🙂 Jsem 4 týdny po porodu a zatím nic necítím. Gynekolog říkal, že se to většinou řeší nejdřív 6 měsíců po porodu, tak uvidíme co to udělalo 😉 Doufám, že se to aspoň trochu zlepšilo... Případně to jistí další těhotenství 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru