Jsem ve 4. měs. těhotenství a mám pocit, že to nezvládám

sarus87
7. pro 2015

Citim se bezmocne. Jsem skoro na konci 4. mesice tehotenstvi a mam pocit, ze to nezvladam. Ubiji me stereotyp, manzel je od pondeli do nedeli bud v 1. nebo v 2. praci, nebo ma pres tyden cviceni, takze jsem vecne sama. Muj praconi tyden vypada tak od 8-16 h v praci, pak cesta domu, navarit, popripade uklidit a tim to konci, jednou za 14 dni podnikneme neco s kamaradkama, divadlo, kavarna... A ted bych rada chodila 1x tydne na jogu. Proste se na me vali vsechno do kupy, mam pocit ze manzel se mnou neproziva tehotenstvi, nerikam ze musi byt hotovy z meho briska, ale cekala jsem od nej alespon nejakou snahu, jako je masaz, obcas me necim potesit, cekala jsem ze mi bude aspon hladit brisko a mluvit s nim, jen nic se z toho nedeje. Chapu, ze na porizovani vybavicky je brzy, ale sam vidi, ze si obcas pro miminko neco koupim, treba i vytaminy nebo krem na brisko a on se nema ani k tomu aby mi na to prispel. Snazila jsem se mu vysvetlit, ze jsem precitlivela a ze potrebuju vice pozornosti, ale nic se nezmenilo. Takze akorat mam poslednich 14 dni nonstop plactivou naladu, nejradsi bych se sebrala a odjela na x dni pryc, aby si uvedomil, ze cekam jeho dite. Kazdy ho bere jako klidneho cloveka, ale doma nebo s rodinou je nervak, mam pocit, ze se ke me neumi chovat a ja uz ted k nemu taky ne, ze nestojim o takoveho chlapa. Co mam delat, jsou to hormony?

minima2
7. pro 2015

Tak tohle znám dobře a teď po čase bych řekla, že je to masáží amerických filmů a příliš častým čtením článků o dokonalých rodinách, které ve skutečnosti zas tak dokonalé nejsou 🙂 Jasně, že se najde pár holek, které mají ideální manžele, ale většina je těch druhých, jen o tom nepíšou a pak máš pocit, že je všechno špatně. Já měla taky představu, jak mě manžel bude opečovávat. A nic. Žádné povídání, hlazení, kopání miminka mu bylo vyloženě nepříjemné. Prostě se jelo, jako kdybych těhotná nebyla (a všechny mé kamarádky a známé to měly taky tak). K tomu byl prakticky celé mé těhotenství pryč. Na vyšetření jsem chodila sama, věcičky jsem pořizovala sama. Teda, on kupoval ty dražší položky, to zas jo. Nejhorší to bylo, když se malý narodil. Čekala jsem, že si z něj sedne na zadek. A nic. Skoro nepomáhal, na procházky chodil jen občas. Byla jsem děsně zklamaná, pořád hádky. A po čase mi to došlo. Mimina chlapy prostě neberou. Že jsou v břiše jim nedochází. Neberou to jako my. A když se narodí, co s nimi mají dělat? Vždyť jen pijou, brečí nebo spí. Teď jsou manžel s malým fakt parťáci a dýchal by za něj. Ale to se změnilo až časem, jak kluk rostl, chápal a dokázal si hrát. Takže si to tak prostě neber. Bude mít rád svoje dítě, ale až bude větší. Zatím je to pro chlapy nic. A že my máme svoje nálady, taky nechápou. Najedou se změníš a on neví, proč by tě teď měl masírovat, když to nikdy nedělal 🙂 Jinak můj chlap je taky věčně pryč a bývám na všechno sama. Už jsem si zvykla. Začátek s dítětem byl těžký. Ale jinak je to spolehlivý chlap a skvělý partner do života, což je pro mě podstatnější než to, jestli mi napatlá břicho krémem. Ty píšeš, že je to nervák a že se neumí chovat. Tady bych viděla problém, ale ten jsi možná měla řešit dřív, než jsi otěhotněla. Teď těžko radit. Chceš s ním zůstat nebo budeš vychovávat dítě sama? Těžko říct, jestli jsou to hormony (hodně pravděpodobné) nebo je opravdu tak špatný. My ho neznáme, to musíš posoudit sama.

yadada
7. pro 2015

Ahoj. Taky jsem měla takové nálady. Nikdy jsem o tom příteli neřekla. Jsem absolutně klidný člověk, nikdy nekricim a už vůbec ne z něčím vzteky praštit. Ale od pátého měsíce běžně. Naštvala mě maličkost a dokázala jsem kvůli tomu nejdříve brecet, pak nadávat, pak zase brecet a potom jsme se tomu zasmali. Taky jsem byvala hodně smutná. Mrzelo mě, že se mnou přítel netravi každou svou volnou minutu. Ale taky toho měl dost. Pořad v práci a doma polosilenou ženu. Zkus na to prostě nemyslet z téhle stránky a uzivej si to třeba sama. Když se budeš radovat a budeš spokojená, tak se třeba zlepší i jeho přístup ;)

luj89
7. pro 2015

Myslím, že bys měla začít u sebe. Trošku se vzchopit 🙂. Co ti řekl, když jste se o tvých pocitech bavili? Jen jsem nepochopila, proč by ti měl partner přispívat na krém na strie...

megy
7. pro 2015

jestli ti toto připadá jako stereotyp, tak počkej, až se maličké narodí 😀 vstanout, nakrmit, přebalit, uspat, hrát, domácnost k tomu. každý den co den 🙂 chápu tě moc dobře, ale buď ráda, že můžeš chodit do práce. klidně jdi na jogu, klidně si zajdi i sama do kina. co je na tom ? udělej si radost dokud můžeš, pak se vše bude točit kolem miminka

megy
7. pro 2015

@luj89 a proč by ji nemohl přispět na krém na strie v těhotenství? je to přece taky jeho děťátko a měl by si ji hýčkat, neříkám že ji má zahlcovat dary a mazlit se s bříškem, ale jde o ten zájem 😉

myjusiatko
7. pro 2015

@luj89 A prečo by prispievať nemohol? A vôbec, nemali by to byť spoločné peniaze?

ppejskova
7. pro 2015

Ten můj to taky začal prožívat naplno až když mi začalo růst bříško a s prvním kopancem,třeba to ještě přijde 🙂

luj89
7. pro 2015

@megy
@myjusiatko
Nepíšu, že nemůže, jen se divím, mě by tohle snad ani nenapadlo 🙂. Mě by prostě přišla trapná ta situace říct muži ,,Koupila jsem si krém" a on by vytáhl kilčo z peněženky a dal mi ho 😀. My si takhle vzájemně přispíváme, když jeden z nás platí nějakou vyšší částku za oba (např. nájem, pneumatiky atd.).
Ale tohle je asi jen detail, spíš jde o to, aby si zakladatelka s partnerem sedli a řekli si svoje pocity.

cattus
8. pro 2015

Muj partner nikdy moc neprojevoval sve city. Ano sem tam pohlazeni nebo pusa. Na zacatku tehotenstvi mi bylo spatne,nalada jak na houpacce,vecne unavena. A v tu chvili jsem poznala ze je to ten "pan dokonaly". Nakupoval sam i veci ktere byly jen pro me, protoze nic jineho jsem nedokazala jist. Kolikrat me utesoval ze bude vsechno dobry aby se pak nasledne se mnou smal jak blazen. A nemluvim ani o tom kolikrat me po veceri nahnal do postele a sam umyl nadobi.
ALE doted ho brisko nechavalo absolutne chladnym. Az asi pred 14dny kdy mu prcek "namasiroval" zada si cas od casu lehne ke mne do klina a brisko mi hladi. A nebo mi kdyz v sede odpocivam jen tak drbe zada,vi ze to mam moc rada. Jinak co se nakupu a jeho pristupu k mym naladam a pocitum tyka je stale stejny.
Ted jsem se rozhodovala ohledne nastupu na materskou. Sam mi rekl, i kdyz penez nemame nazbyt a kazda kacka se hodi, at jdu co nejdriv. Ze vidi jak me to v praci ubiji,ze chodim kazdym dnem vic a vic unavena. Takze nakonec tenhle tyden me cekaji vcetne dneska posledni 4smeny pak tyden dovolene a adieu...

nonnni
8. pro 2015

@luj89 me zas prjde uplne zcestne, aby mi manzel prispival na pneumatiky, pokud to tedy neni ex manzel...tak snad jste rodina a mate spolecne finance, nebo ne? Na jednom, nebo na deseti uctech, to je jedno...ale spolecne. Nebo si projevujete vzajemnou naklonost tim, ze si na neco prispejete financne?

@sarus87 hnipes se v blbostech a uchazeji ti opravdu dulezite skutecnosti.

Jak uz psala
@minima2 tak tve predsatvy jsou znacne podkreslene reklama, filmama a vubec kopiruji iluzi a ne realitu.

Na druhou stranu zcela evidentne nemate vyresene finace, coz by mi prislo daleko vetsim problemem.

Navic, jsi zatim jen ve 4. mesici...to jsi jeste skoro netehotna, mas pred sebou jeste dlouhou streku, kdy budes opravdu vypadat, jako tehotna a okoli te tak i zacne vnimat.

A jestli se ptas, zda to jsou hormony? Ano jsou...nechovas se racionalne.

Manzelovi napis dopis, aby s ho precetl v klidu. Vypis se z toho a navrhni reseni....co bys rada, aby se delo...ne jen nejake fadni, ze bys chtela, aby se ti vice venoval a vice to s tebou prozival.

A najdi si nejakeho konicka. Nebo spi. Ani na jedno za chvili nebudes mit cas, nebo prostor.

sara84
8. pro 2015

Chci te jen povzbudit, muj manzel taky neni buhvijak romanticky srladon, nejake hlazeni briska a pod. Se nekonalo, vybavicku mi rekl ty vis co potrebujes, tak to kup..V tehu se mnou nespal atd. U starsiho syna ani nejak extra nenosil, neprebaloval Zlomilo se to kol 10m, od te doby jsou partaci 🙂 s mladsim uz to bylo jine, po akutni sekci a ja nasledne 2tydny ne fit musel fungovat a uspaval, prebaloval a vse zvladl! Neboj, chlapi to proste neprozivaji.Blbe prirovnani ale, kdyz je vybirali auto, sedel u netu asi 2m v kuse a porad chtel se mnou resit plusy, minusy a to jsem zase nepochopila a nezdilela jeho nadseni ja 🙂)

alkuska
8. pro 2015

Ahoj, ono se to opravdu zlepší. Můj manžel byl taky nejdřív vyvalený janek, který se mnou sice na ultrazvuk šel, ale bylo vidět že zas tak strašně moc ho to nebere. Když jsem řekla že jsem unavená, respektoval to, ale místo toho, aby byl se mnou, si raději udělal výlet sám, to mě fakt štvalo. Pak jsem si ale řekla tak jo, aspoň mám čas sama pro sebe, četla jsem si knížku nebo jsem si prostě odpočívala podle sebe. Zajdi si na nějaké cvičení, od 4. měsíce můžes chodit pravidelně, třeba 2x týdně. Udělej si nějaký program sama pro sebe, za pár měsíců už to nepůjde 🙂.

Chlapovi bych vždycky řekla co je nového, já jsem třeba manželovi každý týden hlásila jak je mimčo už veliké (podle nějakých tabulek), i když se sám neptal, prostě jsem mu to řekla. A taky třeba jak se cítím. I když můj manžel nemá žádnou velkou empatii, svěřovala jsem se mu občas se svými pocity, nejistotou, nebo že se těším na další vyšetření a tak. Nevyžadovala jsem nějakou dopověď, nechtěla jsem na něj tlačit, ale spíš jsem ho postupně zvykala na myšlenku že věci se mění.

Pak začlo mimčo kopat a on ani neměl moc zájem ty kopance lovit, to mě taky mrzelo. Já jsem mu dala ruku na břicho a on ji za chvíli stáhl, nebavilo ho čekat. Jenže za další měsíc kdy mimčo začlo kopat víc a mě už viditelně narostlo břicho si to najdenou začal užívat, sám mi dává ruku na břicho, skoro každý den se zeptá jestli kope. Takže ono se to u těch chlapů vyvíjí postupně a dokud to není pořádně vidět, prostě to ignorují. Prostě mají dlouhé vedení. U někoho to trvá určitě dýl než na to přijdou, klidně až někdy později, když už díte trochu odroste. Takže se s tím tak nestresuj, jsou takoví skoro všichni.

No a co se týká financí, to si budetete muset nějak prodebatovat. Prostě si sednout a domluvit se. Věci na dítě opravdu stojí dost peněz a jak budeš mít čím dál víc starostí sama se sebou, budeš mít čím dál míň trpělivosti se dohadovat o peníze. My teda máme peníze společné na jednom účtu takže tohle neřešíme, ale tady z MK znám hromady příběhů kdy to holky nechaly na volnoběh a najednou jsou na mateřské bez peněz protože chlap to nějak neřeší nebo jim nechce přispívat. Takže tohle bych řešila co nejdřív a předem.

ivcan124
8. pro 2015

@luj89 Protože nejspíš nemají společné peníze, což je v dnešní době velká chyba. Tímto jen vznikají hádky..

kamino
8. pro 2015

Je to asi hormony a mediální masáží.. ono ho to možná začne bavit až s pořádnými kopanci a třeba ani tehdy ne.. Přítele začal bavit prcek tak po roce života, kdy už to nebyla jen uřvaná slintající placka, která se chtěla pořád jen nosit 🙂 Ano, ponosil ho, tedy nepřebalil a proběhlo pár pokusů o nakrmení, když prcek začal s příkrmy, nevykoupal.. ale teď jsou prckovi 3 a je to dobré, cca od roku a půl s ním i třeba dojde na nákup a tak, že jsem měla chvilku volna.. Halvně na něj netlač.. chlapi to mají nastavené jinak, chlapi jsou zkrátka rozsévači orientovaní na výsledek.. až prcka uvidí a uvidí jeho pokroky, bude to zase jiné. Viděla jsem to u kamarádky.. ta také zblblá hormony a mediální masáží začala být nespokojená s chlapíkem se kterým byla 6 let , hledala mouchy, ano, chlapi mívají občas dlouhé vedení a číst myšlenky nám opravdu neumí, ale hádka proto, že se kamarád nechtěl uvolnit z práce kvůli běžné kontrole u gyn. mi přišla vážně absurdní.. no dopadlo to tak, že to chlapík nevydržel a začal domů chodit co nejméně, tím spouštěl další a další hádky a vygradovalo to rozchodem.. Vím, tohle je extrém, ale bohužel je to tak..
Šetři síly na mimčo, budeš je potřebovat, hlavně nečekej, že chlapi čtou myšlenky.. možná takový nějaký je, ale to je vyjímka. Co chceš, řekni, promluvte si o tvých pocitech, jak to vidíš ty a jak to vidí on a nenuť ho do věcí, které mu jsou proti srsti.. fakt neznám chlapíka, který slintá u bodýček ( s vyjímkou Jsem malý motorkář 🙂
Drž se, zklidni se, mysli na to, že chlapi jsou z jiné planety a bude to lepší 🙂

sarus87
autor
8. pro 2015

Já nečekám, že bude hotový z toho, že jsem těhotná, ale trochu snahy by vyvíjet mohl. Občas pohladí bříško, ale to je vše. Já prožívám své těhotenství každý den, mluvím na malou a pomalu si dělám přehled co je potřeba koupit, přichystat, jméno... Vím, jsem ženská. Pro mě je deprimující to, že vidím jak zbožňuje malou neteř a že to s dětmi umí. 1. trimestr byl v pohodě, ale teď se cítím jako psychouš, navíc atmosféra v práci mi taky nepřidá, každý den se probouzím s tím, že už na druhý den do práce nepůjdu. Když je víkend, tak jsem v pohodě, ale v práci to není zrovna pohodové, uvažovala jsem i nad nemocenskou, ale žádná podpora z manželové strany. Jinak finance máme i společní, k tomu máme i každý svůj účet. NEsdílím názor, že každou korunu mít na půl.

minima2
8. pro 2015

@sarus87 A to je právě to. Zbožňuje neteř, protože neteř už je! Chápeš ten rozdíl? Buď ráda, to je znamení, že bude zbožňovat i vaše dítě. Všechny jsme ti to tady napsaly. Chlapi jsou jiní, takže se zkus nějak zabavit a počkat. Uvidíš, že se zájmu o dítě dočkáš. Asi tě deprimuje ta práce a pak hledáš problémy i jinde. Kdybys tam byla spokojená, tak tě to tak nedeptá. Nečekej, že chlap bude sepisovat seznam, co dítě potřebuje. Oni to neví! Nesedí na fórech o miminech. Prostě mu řekni, že potřebujete třeba autosedačku, ať ti ji pomůže vybrat. Nebo navrhni nějaké jméno. Na tohle se nejspíš chytne a sám přijde s nějakým nápadem. Oni to fakt mají jinak. Tvůj chlap NENÍ výjimka.

keny123
8. pro 2015

mám to to stejne jsme ted proste citlivé...chlapum to nevysvětlíš...

karlajasmine
8. pro 2015

@sarus87 a jakou konkretni snahu bys chtela, aby vyvijel? Protoze kdybych treba rekla chlapovi ''chci, abys byl vic romanticky'' tak on by nevedel, co si pod tim predstavit, to samy kdybych mu rekla ''chci, abys vyvijel vetsi zajem o tehotenstvi a o dite''.. Musis byt konkretni, napr .. ''Zlato, mohl bys naplanovat nejakou veceri ve dvou v lepsi restauraci a pak prochazku po nocni Praze?.. rada bych s tebou stravila nejaky takovyhle hezky vecer, co ty na to?'' nebo ''Divala jsem se, co potrebuje nase miminko, co takhle treba o vikendu jet vybrat postylku?'' 🙂 Nebo ''Je mi ted trosku smutno, asi s hormonu, obejmes me? Udelal bys mi masaz krku?'' Proste rict chlapovi co konkretne potrebujes a rict mu to ve chvili, kdy neni napr. silene unavenej nebo nastvanej.. pak ti podle me zadnej chlap, kterej te miluje, nerekne ''Ne, masaz krku ti neudelam''... a pokud ti tohle rekne tak pak vidim problem v jeho chovani.

nonnni
8. pro 2015

@sarus87 no a proc tedy nenakupujes veci na malou a krem na strie z tech spolecnych penez? Pak se vyhnes tomu, ze ho nenapadne ti na to prispet. Tohle nejsou tvoje nejake extraburty, ale nvestice diky spolecnemu potomkovi.

A souhlasim s
@karlajasmine . Sama nevis, co od nej vlastne chces, nedivim se, ze on to nevi uz vubec. Promysli si to a bud jasnejsi ve svych pozadavcich. Ja treba sveho manzela miluji, ale myslenky mu cist neumim....kdyz se nevyslovi, tak proste nevim. A casto se vyslovi a ja si reknu, ze je dobre, ze se umi vyjadrit, protoze by me to samotnou ani netrklo....

ivcan124
8. pro 2015

@sarus87 Nesdílíte názor, že každou korunu musíte mít na půl, ale potom si stěžujete, že vám nepřispěl na krém na strie?? Máte v tom zmatek! My máme s manželem peníze společné a nikdy jsme problémy tohoto typu ohledně přispění neřešily.

mika251
8. pro 2015

Chlapi proste na tieto prejavy nie sú - resp. sú výnimky, ale to sú fakt výnimky. Zato ich je plná červená knihovna a reklamy a filmy, a potom chudáci naši obyčajní chlapi, ktorí nechápu, prečo je ich žena nešťastná a naštvaná.

Poznáte ten prípad z Británie, kedy žena neustále do muža hulákala, že chce zažiť príbeh ako z 50tich odtieňov šedi a potom ho žalovala, že ju zviazal a znásilniil? Proste chlapi vnímajú svet inak, prežívajú veci inak, nedávajú emócie najavo, Ja vždy hovorím, keď si chceš poriadne od srdca pokecať o emóciách, bež za kamoškou 🙂

Ja som zatiaľ len v 8tt, takže úplne na začiatku a o tehotenstve sa doma vobec nebavíme. Na bábätko sa teší, občas sa zaujíma, aké je už veľké a pozerá, či mi rastie pupek. Občas je mi zle, alebo som unavená, tak si idem ľahnúť, nekomentuje to, urobí, čo je potreba. Samozrejme mu potom nezabudnem pekne poďakovať, že sa o všetko postaral a že si toho veľmi cením. Proste, je to aj jeho dieťa, ale on si nevie predstaviť, aké to je mať neustále nevoľnosti a stresovať sa, či je všetko v poriadku. Pre neho je to asi tak vzdialené, ako povedzme pre nás bolesť prostaty 🙂

Keď po chlapovi niečo chceš, povedz mu to, jasne a zreteľne, bez náznakov, bez okolkov, ale pritom diplomaticky 🙂 Myslím že sám ocení, keď bude vedieť. čo by pre teba mohol urobiť, než sa hádať s vydeptanou fúriou ktorá nevie čo chce, ale neprestane, kým to nedostane (myslím to s hodne veľkou nadsázkou, takže bez urážky 🙂)

soda365
8. pro 2015

@sarus87 ahojky, já se tomu musím malilinko zasmát - já měla totiž naprosto opačný problém!! Můj muž nikdy zrovna dvakrát v domácnosti nepomáhal (a to se příliš nezměnilo ani v těhu 🙂 ), ALE... pořád se mi kolem bříška motal (a to i když nic nebylo vidět, chtěl se ho dotýkat, mazat ho krémem, na bříško mluvil a dokonce mu i zpíval - od 9.týdne těhu (tedy od chvíle kdy jsme na to přišli).. Pořád za mnou chodil a říkal, že našemu miminku už narostlo to a to, nelíbilo se mu když jsem chtěla pít byť jen trochu šampaňského na přípitek na narozeninách mé mamky (to ani nemluvím o kole, kofole, kávě, černém čaji, pálivém jídle apod - to mi doslova trhal z ruky).. Koupil mi aniball a různé olejíčky na masáž hráze, aby mi porod usnadnil.. Šel se mnou na oba screeningy a dokonce šel i k porodu (i když jsem věděla, že se toho bojí)..
Teď jsou našemu synovi 2 měsíce a on se o něj krásně stará (mluví na něj, zpívá mu, přebaluje ho, koupe, obléká - chce ohledně něj umět všechno, kdyby mohl tak by snad i kojil) - je to skvělé a já ho za to miluju ještě víc než předtím, ALE V TĚHOTENSTVÍ BYCH HO NEJRADŠI ZABILA!!! - MĚLA JSEM POCIT,ŽE JSEM PŘESTALA EXISTOVAT A ŽE HO ZAJÍMÁ JEN MOJE BŘICHO a strašně mě to štvalo - pořád byl kolem mě, ale přitom jsem měla pocit osamělosti..

Proto si myslím, že kdybys měla to co já, tak bys možná zakládala diskusi se stejným názvem, ale s pozměněným obsahem - zatím se tím nenervuj - mlátí s Tebou hormony a my ženy si zkrátka podle mě vždycky něco závadného najdeme...

Přeju Ti krásné těhotenství!!! 🙂

elvira
8. pro 2015

Jediné, co mi bije do očí :" manžel se nemá k tomu, aby mi na vitamíny nebo krém pro miminko přispěl..."
Toto vidím jako velký problém do budoucna.
Dítě je obou - jaké přispívání?
Vy nemáte pořešené finance?
Uvědom si, že teď chodíš do práce, takže más svůj příjem, ale mateřská je dejme tomu 7 a půl tisíce a to ti muž bude po tom, co ho o něco poprosíš "přispívat?"
Co se týká stereotypu - nechci tě strašit, ale dítě je v břiše a ty cítíš stereotyp...až bude venku, tak minimálně první rok to bude ještě horší - s tím, že pokud je dítě nemocné, tak nemůžeš ani ven, ani nikam jinam...

barumat
8. pro 2015

Teda, z Vaší představy mateřství by mi asi jeblo, to bez urážky. Břicho je prostě břicho, i když je v něm mimino - tak nějak nechápu, co bych mu měla vykládat? Navíc na konci 4. měsíce teprve dítě začíná slyšet, takže je možné, že si mluvíte sama pro sebe - dost divná představa. Já osobně bych si přišla jako magor. Až to začne kopat, budiž, ale do té doby... Představa, že mě chlap pronásleduje s krémem proti striím, aby mi namazal břicho, mi taky přijde uhozená... Mně osobně stačí, že je ke mně teď ten můj pozornější, občas mě z legrace do břicha dloubne, pohladí mě po vlasech. Na vyšetření chodím sama, věci na dítě taky kupuju sama a nevidím na tom nic divnýho - vydělávám si, kdybych kupovala něco dražšího, vezmu to ze společných peněz, a on mě bude živit dalších několik let, ne? Podotýkám, že s chlapem se vidíme jen o víkendu, ale pro mě je pak teda rozhodně příjemnější, že se mě zeptá, jak jsem se měla v práci a že se pak spolu v noci přitulíme a pomilujeme, než aby se mě ptal na dítě, který se ještě ani nenarodilo, pořád mi hmatal na břicho a tak podobně. Naprosto se ztotožňuju s prvním příspěvkem a mnoha dalšími. Myslím, že řešíte hovadiny, ale bohužel to není nic neobvyklýho, podle toho, co vidím kolem sebe. Je spousta ufňukaných holčin, co žijí v představě z US romantickýho filmu... Ve Vašem vlastním zájmu doufám, že to je jen těmi hormony a přejde to. K názoru jedný holčiny, že bys mu měla napsat dopis a všechno mu vylíčit, tam bych byla opatrná. Zkus to nejdřív říct nějaký kamarádce nebo třeba mámě, prostě někomu, kdo tě zná, ale bude schopnej zaujmout nestrannej postoj a vyfiltrují, co je těhotenstvím, co tvojí povahou a co teoreticky skutečnej problém. Pokud si zaťukají na čelo a řeknou ti, ať si dáš mokrej hadr na hlavu, rozhodně bych manželovi nic nepsala. Akorát ho vytočíš, protože bude mít pocit, že nevíš roupama co by... Omlouvám se, že tak tvrdě, ale tohle je prostě můj názor.

japona
8. pro 2015

@sarus87 To bude hormonama🙂 Velká většina chlapů těhotenství neproziva. Maximálně to berou "vědecky", tj. na uzv jdou, protože chtějí vidět, jak mimino v břiše vypadá, vybírají bezpečnou autosedačku, spravne terénní kočárek, chuvicku s nejlepším dosahem atd. Ale očekávat, že budou ladit barvy oblečků a rozplývat se nad tim, jak jsou roztomile?🙂 Mne osobne vyhovovalo, že se manžel zas tak moc neangazoval, vybrala jsem co jsem chtěla (a nechala ho to koupit🙂). Spis by mi hrablo, kdyby me prudil kvůli kazde kravine. To mela kamarádka: hlídal ji, co jí, vybíral odsávačku, poučoval, co dělá blbě, když mimino bylo venku.. Takže budte ráda za to, co máte! Chodte večer spolu ven, až to vyleze sranda skonci🙂)

barumat
8. pro 2015

Teď to po sobě čtu a koukám, že jak jsem se rozohnila a zabrala do psaní, tak jednou vykám, jednou tykám... To se omlouvám 🙂

jamia
8. pro 2015

Já bych ti poradila se nějak po večerech zaměstnat a nevymýšlet nesmysly. Beznaděj, že ti manžel nedělá masáž v těhotenství a nepřispěje na krém na strie? Co mají říkat samoživitelky nebo nastávající maminky v jiných skutečně svízelných životních situacích?

bm77
8. pro 2015

To chce klid. To budou ty hormony🙂. Nejlépe vše zařídit sama. Objednejte si masáž, zajděte do kina, na nákupy a na kafíčko. A jsem názoru, že pokud po chlapovi žena něco chce, má mu to na rovinu říci. Nemají radary🙂. Ostatně my ženy taky ne, že ? 🙂 A hlavně zdraví. To ostatní je podružné........

luj89
8. pro 2015

@nonnni Máme každý svůj účet s tím, že muž mi posílá určitou částku každý měsíc. Z mého účtu platíme jídlo, bydlení, auto. A když je nějaký větší výdaj nad rámec těch pravidelných, který je placen z jednoho účtu, ten druhý z nás mu přepošle polovinu ceny.
Tím si neprojevujeme náklonnost 😀. To je nezbytnost pokud chceme mít dva účty.

luj89
8. pro 2015

@ivcan124 To my taky nemáme, přesto mi v případě malých výdajů tohle připadá prostě trapné, aby mi muž dával třeba 50 Kč na krém..
Tím ale neupírám zakladatelce právo na její vlastní názor samozřejmě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru