Kdy jet do porodnice, když odteklo jen trochu vody?

lee92
12. srp 2017

Dobre rano vsem maminkam, chci se zeptat, jelikoz jsem prvorodicka. Asi ve 4:30 mi odteklo trochu plodove vody a nejspis odeslel kousek hlenove zatky. Kontrakce zatim nepravidelne, kolem 6-10 min. Lehke menstruacni krece. Kdy se vydat do porodnice? Nechci zas moc plasit a jezdit nic brzo.

Dekuji predem za odpovedi 🙂

mamiiinnaa
12. srp 2017

Ahoj, jak daleko mas porodnici? Asi bych ještě chvilku počkala, až budou kontrakce pravidelne, ale nevim, jak moc boli? Ja naposledy jela pri kontrakcich 5-10 min, vstupem do nemocnice ustaly, ale malej se přesto narodil za 3h, ☺ ale byvale bych pockala, manžel plasil a pak ta "hekarna" nemusi byt vzdy prijemna. Záleží, kdo tam bude, jestli ujecene budouci matky, to by Te mohlo akorat desit 🙂

zdenkaell
12. srp 2017

A byla to voda? Protoze ta tece kontinualne az do konce porodu. A pokud ano, tak samzrejme do pododnice hned po jejim odtoku.

lee92
autor
12. srp 2017

Porodnici mam 5 minut autem, tak proto nechci zas tak silet a jet brzo. Ale zas nechci nic podcenit. Bolesti zatim spis mirnejsi, menstruacni, nic co by se nedalo vydezet.

Co jsem se probudila, tak pod sebou mensi louzicka, po ceste na zachod trochu tekla, na papire lehce naruzovela. Ale ted se mi nezda, ze by tekla dale. Rozhodne ne curkem.😲🙂

jipe
12. srp 2017

@lee92 do 2 hodin po odtoku by se mělo do porodnice. Je to doporučováno kvůli případné infekci, ale antibiotika jsem stejně dostalaaž asi po 18 hodinách, takže není kam spěchat. Záleží,jak komfortní prostředí je u vás v porodnici. případně tomu zkus trochu pomoct (líbání, mazlení s partnerem, tření bradavek)

zdenkaell
12. srp 2017

No a tak vlozka je mokra nebo sucha? Muze to jen trochu saknout. Ale to je taky duvod jet.

jipe
12. srp 2017

@lee92 jo a do porodnice s sebou vložku, oni na to stříknou nějakou vodičku jako test, jestli je to plodovka

mamiiinnaa
12. srp 2017

@lee92 zkus sprchu, vanu. Ta by to mohla rozjet, ale urco do 2h po odtoku plodove vody tam jet. Držím palce 😉

bonulinka
12. srp 2017

@lee92 Při posledním porodu jsem to měla podobně a plodovka to byla. Jeli jsme do porodnice jen aby zkontrolovali, zda to plodovka byla a už si mě tam nechali. Asi bych tam zavolala, zda je nutné hned přijet. Pokud řeknou že ano, tak bych jela, nechala vše zkontrolovat, jak se mimču daří, vyplnit potřebné papíry, ale nenechala se zatím ubytovat a procházela se venku, než začnou pořádné kontrakce. Zpětně si totiž myslím, že to ubytování v porodnici porod zastavilo a až druhý den začaly kontrakce, pak už to ale byla rychlost. Přeji Ti fajn porod a krásné chvíle po něm.

majkylove
12. srp 2017

Nespěchala bych když nebudou pravidelne bolesti.me odtikala po troskách od rána co jsem vstala,ale bez bolesti teda,tak jsem si šla 22:30 lehnout a rup,prdla celá,o půlnoci v porodnici,v 1 začaly kontrakce a v 8 byl malej venku,držím palce, rozhodně je to tady 😉

zdenkaell
12. srp 2017

@bonulinka no nevim teda ve ktere porodnici by vam tohle umoznili. Pokud podepisete souhlas s hospitalizaci a jste k prijmu (jakoze odtok vody je jasny duvod k prijeti), tak uz vas nikdo ven poustet nebude. Bylo by to na jeho riziko. A to si nikdo nedovoli.

elveren
12. srp 2017

Za mne lepší dřív než později. Já už bych jela 🙂

lee92
autor
12. srp 2017

Holky dekuji. Dam si sprchu, nasnidam se a zacnu sledovat. Pripadne si zavolam do porodky, zda jet nebo vyckat. 🙂

Drzte mi palce, mam desny strach 😲

mamiiinnaa
12. srp 2017

@zdenkaell souhlasím. U prvniho byla voda, kontrakce nikde, sla jsem se jen zeptat a kdyz mi vodu potvrdili, zeptala se, kde mam veci, nejak jsem si je nevzala🙂 a kdyz jsem rekla, ze si pro ne skocim(porodnice 5min chuzi), rekla, ze nikam.

zdenkaell
12. srp 2017

@bonulinka samozrejme to neni vezeni, takze vas tam nebude nikdo drzet nasilim. Pusti vas nejspis s reverzem ale rozhodne ne s vyplnenymi prijmovymi papiry.

bonulinka
12. srp 2017

@zdenkaell Jasně na reverz. Alespoň takto to šlo domluvit před 13 lety. To jsem měla už vyplněné papíry, ale neměla hlídání pro starší dceru, tak mě ještě pustili domů, než manžel dojede z práce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru