Kterou z poraden byste volili vy, bejt na mém místě?

partyzanka91
23. srp 2015

dobrý ranko maminky,
zajímal by mě váš názor ohledně poradny. Mám ještě malinko času - 5 tt- a proto se rozhoduju mezi Jarovem (bližší, levnější) a Hradčanskou (ohodně lepší přístup).

Několik jsem byla registrovaná na gynekologii Hradčanská u pana doktora Kaprála. Pan doktor byl moc hodnej, ale připlácelo se za nadstandartní prostředí. 600 korun za rok, 350 jednorázová prohlídka (pokud ste neměli roční paušál) a těhu program asi 2 200 (už nevím přesně) - do toho zahrnut balíček UZ každou návštěvu,, fotky zdarma ale byl bez 1. screeningu (ten by se doplácel zvlášť 1600 kdybych si ho nedala udělat zdarma u Apolináře). S Míšou jsem tam chodila celé těhu a byla spokojená. Kvůli ceně a taky trochu kvůli vzdálenosti - musím tam jet tramvají č. 1 asi 20 minut, ale je to zas bez přestupu takže o žádnou velkou tragédii se taky nejedná - sem se nechala zaregistrovat u nás na Jarově. V lednu jsem šla na kontrolu ohledně výtěru děloního čípku, kvůli prevenci rakoviny a místo 600 sem zaplatila jen 45 kč za jednorázová zrcátka. Narazila jsem však na problém co mě přesvědčil že tato ordinace pro mě nebude ideální - vadilo jim že mám s sebou svojí malou, prý nejsou žádná hlídárna.
Na Hradčanské jsem byla několikrát svědkem toho, že druhorodičky si tam své prvorozené braly a nebyl to vůbec žádný problém. Mohli lítat po čekárně, hrát si, nikdo nenadával. Když jsem měla test na cukrovku vedle mě zrovna byla mamina s asi 2 letým chlapečkem a ten tam po celou dobu jejího testu lítal hrál si a řádil, vše bylo bráno v pohodě. Navíc to prostředí na hradčanské už znám, v čekárně mají rovnou i recepci, takže během čekání vám sestra udělá odběry, změří KT a zvážíte se a pak už jen čekáte na doktora. Prostředí je opravdu velmi vřelé za ty peníze. Na Jarově je čekárna na chodbě před dveřma ordinací, sestry vycházejí a volají si vás, není tam skoro žádnej prostor na pobíhání dětí. Takže tady bych měla těhu program zdarma, ordinaci skoro ve stejné ulici, ale musela bych si plánovat poradny když manžel nebude na směně aby hlídal malou a pokud se vyskytne nějakej problém že tam budu muset okamžitě hold se pak musím nechat kárat. A nebo si mohu připlatit a vrátit se na Hradčanskou.

Jak byste se rozhodli vy? Vzhledem k tomu že poraden je během těhu docela hodně a jedná se taky o několik měsíců, já bych si možná raději připlatila (něco našetříno mám ale chtěla jsme si z too spíš zaplatit 4D ultrazvuk kvůli zážitku) a chodila do poradny kde se opravdu budu cítit dobře a kde mám větší konfort. Vím že rozhodnutí je na mě co mi víc vyhovuje ale jen by mě zajímal váš názor, jak vy byste se zachovali

díky

jamia
23. srp 2015

@partyzanka91 Chodim ke Kapralovi ted uz s druhym tehotenstvim a nemenila bych. Uhrady jsou 600/rocni poplatek + 2500/tehotensky balicek + 1400/prvotrimestralni screening. Je to dost, ale na Prahu ne zas tak neobvykle. Starsi dcera na poradnach opravdu nevadi, pan doktor se na malou i pta 🙂 ale mne treba 4d utz pripada jako vyhozene penize, kdezto skvela celkova pece v tehotenstvi ne.

partyzanka91
autor
24. srp 2015

@jamia: tak ten 1. screening jsem zrovna neplatila, protože jsem si ho nechala dělat u Apolináře, tam ho provádějí zdarma. Měla jsem tam též i druhý, ale na všechny ostatní kontroly jsem chodila ke Kaprálovi. A právě nejvíc fajn je na tom to, že tam můžete mít to starší dítko, to teď potřebuju vlastně nejvíc.

jamia
24. srp 2015

@partyzanka91 Já tam teda starší taky beru jen s manželem, ale pokud je Míša schopná si na chvíli sednout a dát pokoj, než doktor provede vyšetření, tak s tím určitě nebude mít problém 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru