Mám už každým dnem čekat porod nebo se ještě neblíží?

geilinka
5. črc 2016

Ahoj jsem prvorodička dneeska mi končí 37 tt. Poznám nějak, že do porodu už je jen několik málo dní? Termín mám sice 29.7. ale poslední dobou se všechno tak nějak děje rychle několik týdnů mám neuhasitelnou žízeň neni problém vypít 5-6 l bez ohledu na počasí. Dneska mě začalo bolet v kříží tak, že se ani nenarovnám, mám zimnici celý den, dva dny mi je na zvracení, dva dny průjmuju a na malou chodim co deset minut??? Poslíčci se dostavujou spíše v noci. Když jdu je to jako by se svaly na vnitřní straně stehen nedokázaly dostatečně natáhnout takže chodim furt s mírně oddálenýma nohama nahrbená a lidi samozřejmě čumí jak sůvy. Na prohlídce ysem byla včera dr.dělala stěr ale neříkala že by se něco chystalo k porodu. Malý měl nižší ozvy (dvakrát ho přetáčeli a vyhrožovali nemocnicí pokud i na podruhý budou ozvy tak moc nízké) nížší ozvy měl i před 14 dny.... mám už jako každým dnem čekat porod nebo se to ještě neblíží? nechci všechny ynervovat a ono pak nic... přítel si na to bude brát volno tak aby nebylo zbytečně (když to bude třikrát planej poplach tak mtoc nadšený nebudou) a taky je malej dneska oproti jiným dnům méně aktivní (nejvíc aktivní je v noci ale i tak) jinak jsem taky už několikátý den utahaná jako kotě ikdyž spímn 10 hodin někdy i více dneska bych vůbec usnula i ve stoje, při každym kroku mě bolí (nebo spíš táhne? nevim jak to popsat) břicho....díky za odpovědi

ivatko0406
5. črc 2016

@geilinka tech signalu k porodu jsi popsala hodne, ale nikdo ti nezaruci, ze uz je to ono 🙂. Taky jsem mela par dni pred lehce prujem a porad curala, unavou jsem usinala za chuze a maly se skoro nehybal. Jela jsem i do porodnice, ze necitim pohyby. Ze pry se uz asi chysta k porodu, tak nekdy se snizi aktivita miminka. Ale ja jsem pak v pondeli byla v poradne a doktor pravil, ze to na porod jeste neni. A ten samy vecer uz kontrakce a druhy den se kluk narodil. Takze opravdu tezko rict, co ti ukaze blizici se porod. Hlavne bud v klidu a nenervuj se. Tak at je to co nejdriv a co nejpohodoveji za tebou!

barchen
5. črc 2016

Tak to máme stejný termín 29.7. S tím pitím jsem na tom stejně, litry denně, poslíčky asi nemám, tedy netuším jak vypadají ale mám už třetí den bolesti v zádech, resp. pod bedry, někde kolem kostrče, je to taková tupá až pichlavá bolest vždy na 1-2 vteřiny několikrát do hodiny, zejména večer a v noci. A taky to břicho mě hodně táhne, akorát moje mimčo je od začátku hodně nahoře u řeber, takže se mi těžko dýchá už 3 měsíce a zatím nekleslo ani o cm, proto to táhnutí asi. A mimčo je taky hodně aktivní, prostor na kopání už nemá ale zato šťouchá nožkami a ručkami kam může a kdy může. Takže podle tohoto ještě nic nečekám a další kontrola v pátek.

geilinka
autor
6. črc 2016

Děkuji za odpovědi. Záda trochu mín bolí ale pořád je to jako bych měla mezi obratlema v kříži něco vraženýho. Za včerejšek jsem nebyla schopná sníst nic a dneska jen trochu vývaru - dělá se mi zle i při pohledu na to jak jí někdo jiný. Miminko skoro vůbec necítím - v noci nevím tu jsem únavou prospala a nic mě nebudilo (jindy mě budí buď přehnaná aktivita miminka nebo poslíčci.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru