Otěhotněla jsi s endometriózou? 🙂

veronikaangel
15. lis 2016

Ahoj holky, před týdnem mi byla zjištěna endometriální cysta na levém ovariu 6cm s tím, že zřejmě přijdu o část vaječníku ne-li celý. Troufám si říct, že bolesti, které jsou pro tuto nemoc typické, nemám, jen lehce při menses. 28. listopadu jdu na operaci.
Chci se zeptat, zda se vám i přes tuto hrůznou nemoc podařilo otěhotnět? 🙂
Popřípadě jak dlouho to trvalo? Otěhotněli jste i přes cystu?

lucie7411
15. lis 2016

ahojky, přidávám se k tématu, snad Ti to nebude vadit 🙂 Jsem tři týdny po operaci, měla jsem rozsáhlá ložiska od dělohy až po játra, největší ložisko v pánvi... Od minulého týdne mám hrozné zdr.potíže, dnes jsem byla na gyndě a mám zvětšený vaječník a mám tam novou cystu která má už 3,5cm ! Doktor nechápal, že to šlo tak rychle jen tři týdny po operaci a opět je tam... :( Moc si přejeme otěhotnět, kéž se nám i Vám podaří !!!

ejosefikova
15. lis 2016

Ahoj, holky, já jsem byla před osmi lety na operaci. Měla jsem tři cysty jednu uprostřed a ta měla 15 cm a 5 kg, na vaječnících jsem měla další dvě po jednom na každém vaječníku.
Nakonec mi zůstaly oba vaječníky, ale musela jsem po operaci brát antikoncepci a co mi pomáhalo nejvíc byl Wobenzym, nikdy jsem těmto prostředkům nevěřila, ale fakt pomohl.
No a teď po dvouletém manželství, kdy jsme se o dítě pokoušeli dva roky nazpět a bylo mi řečeno, že asi dítě nikdy mít nebudu, tak jsem teď v 5 měsíci.
Sice průběh těhotenství je docela těžký, ale zase co by člověk nevydržel pro dítě. 😉

lucie7411
15. lis 2016

@ejosefikova tak to je masakr taková obří cysta....jinak moc gratuluji a přeji at je miminko zdravé, hlavně at vše dobře dopadne !!! Já se musím dát ted hlavně dohromady, začala jsem mít další problémy a nikdo neví od čeho to je a nejspíš mě čeká nemocnice, mám léky do pátku a pokud nepomůžou tak musím do nemocnice :( do toho ta nová cysta....ale nevzdávám to, vejcovody mám průchodné, pokud se do jara nepodaří tak půjdeme na ivf, doktor mě tam teda hnal hned, ale my jsme tomu chtěli dát šanci..

jadadee
16. lis 2016

Ahoj, urcite da 🙂 Ja jsem mela nekolik lozisek, operativne odstraneny cca 6 let zpet.. No a otehotnet se nam podarilo hned na prvni pokus ;)

prostejina
16. lis 2016

Mám, a docela rozsáhlou a otěhotněla jsem na 1.pokus (neúspěšný těhotenství), a podruhy taky na 1. pokus 🙂 ted máme krásnou zdravou holčičku 🙂 užívala jsem listovku a gynex..

veronikaangel
autor
16. lis 2016

@lucie7411 Luci, i přesto všechno, co prožíváš, neztrácej naději 🙂 To miminko se jednou povede a určitě to bude velký bojovník. Hlavně se nad tu nemoc povznes a říkej si, že nějaká endometrióza Tě přece nedostane a že se jen tak lehce nevzdáš a půjde všechno samo 🙂 Hlavně se jí neodevzdávej, to by bylo to nejhorší 🙂

veronikaangel
autor
16. lis 2016

@ejosefikova No tak to je skvělá zpráva, je to malý bojovník a maminka ještě větší 🙂 Hlavně ať jste oba zdraví 🙂 Těhotenství je nejlepší lék na tu mrchu endometriózu 🙂 takže je možné, že Tě to zcela vyléčí 🙂

veronikaangel
autor
16. lis 2016

@jadadee Děkuji za odpověď, ta je moc povzbuzující 🙂 A samozřejmě gratuluji 🙂

veronikaangel
autor
16. lis 2016

@prostejina Děkuji za další skvělou zprávu, s tou listovkou už jsem slyšela, že je dobré jí brát. Hold nějak to podpořit musíme 🙂

lucie7411
16. lis 2016

@veronikaangel díky za milá slova 🙂 určitě se nevzdávám, vzdávat se nesmíme, beru vše tak jak je, neříkám, že někdy nemám splín, ale člověk musí bojovat! A všem se nám jednou podaří otěhotnět a porodit zdravé miminko 🙂 Už máme skoro 11letou dceru, je to puberťačka jak hrom, takže doma máme veselo 🙂

prostejina
17. lis 2016

@veronikaangel doporucuji i ten gynex 🙂 srovnal se mi cyklus, menzes už nebyl tak strašně bolestivej a verim, že to slo tak dobře díky němu... 🙂 za me skvělá investice, výsledek se mi ted placati v posteli a zabírá deku 😀

veronikaangel
autor
18. lis 2016

Tak holky, v pondělí jdu na laparo a hysto, tak mi držte palce, ať mi tam nechají nějaké orgány :/ 🙂

lucie7411
18. lis 2016

@veronikaangel Veru držím pěstičky 🙂 určitě to dobře dopadne !! Budu na Tebe myslet.