Otevírání a příprava porodních cest bez bolesti?

gabulienkamalinka
31. bře 2016

Ahoj dámy, mám takový "nezvyklý" dotaz.
Mám už docela po termínu a na kontrole v úterý mi MUDr. řekla že jsem zavřená a nic se nechystá. Každopádně že se to může ze dne na den změnit.
Jenže já slyšela, že právě poslíčci pomáhají k tomu, že se hrdlo otvírá a cesty se připravují. Jenže já nemám nic. Občas mě dole píchne nebo cítím slaboulinké tlaky jako MS ale hned to přejde.

Stalo se některé z vás, že jste byla zavřená a pak na další kontrole třeba už na prst nebo dva bez toho že byste zaznamenaly nějaké bolesti mezi tím?

senta_sofia
31. bře 2016

Neprenasala som sice,ale tiez som bola vzdy zavreta,max.spicka prsta a jedine,co si pamatam,ze ma obcas pichlo tak ospodu

odula
31. bře 2016

@gabulienkamalinka me se stalo, ze jsem prenasela skoro dva týdny, sla jsem na kontrolu a uz me nepustili dom pacto jsem byla otevřená na sedm... 😀 nebo na osm? Úplně bez poslu, bez tvrdnuti, bez bolesti... 🙂 za to tedy ty poslední dva byly chutovka... Ale to uz je jinej příběh. Takže jo, stát se to určitě může 😉

senta_sofia
31. bře 2016

A poslickov som nemavala tiez

gabulienkamalinka
autor
31. bře 2016

@senta_sofia a jak ti pak začal porod? Kontrakce nebo odtekla voda? Mě přijde že ta voda nemá ani kama odtéct 😀

senta_sofia
31. bře 2016

@gabulienkamalinka prvykrat voda, kontrakcie mi zacali az po vyse 12 hodinach,druhykrat mi zacali kontrakcie...neboj,vodu zbadas, je to citit 😉

andelka
31. bře 2016

Tak poslíčci vůbec nevím co jsou. Mně začal porod hned kontrakcemi (které jsem nějakou dobu považovala za poslíčky),byly slabší a zpočátku nepravidelné, první porod trval 9h a druhý 5h. Zvlášť u druhého mi Dr v úterý tvrdil, že se nic nechystá, ani na monitoru nic zajímavého, a že se za týden určitě na kontrole uvidíme. Porod začal v pátek, v pondělí jsem volala sestře, že zítra nepřijdu na kontrolu, že nás pouští z porodnice.
Plodovou vodu jsem měla až do poslední chvíle než se děti narodily. Poprvé rupla sama, podruhé jsem si ji nechala pustit, malej byl za 5minut a světě.

kuliseks
31. bře 2016

Ja poslicky nemela a rovnou zacala tect plodova voda, kontrakce zacaly asi do hodiny potom. Takze to ma asi kazdy jinak

ifiim
31. bře 2016

Rodlla jsem sice 2 dny před TP,ale také jsem žádnou bolestivou přípravu nezažila. V podvečer jen sem tam nějaké píchnutí. V noci mi praskla voda, hodinu na to pri příjmu v porodnici otevřená na 6cm. Malá byla na světě za necelé 4 hodiny od prasknutí vody.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru