Otok nohou po císařském řezu, máte zkušenost?

zajickova16
17. čer 2015

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, máte tady některá zkušenost s otokem noh po císařském řezu? Před porodem jsem tím vůbec netrpěla. Trápí mne to jen v oblasti chodidla a kotníku. Děkuji za jakoukoliv radu🙂

yamdena
17. čer 2015

@zajickova16 Ahoj, měla jsem velké otoky právě chodidel a kotníků v porodnici. Ptala jsem se na to několikrát, ale vždy mi řekli, že to odezní (což se nakonec stalo). Naštěstí to nijak nebolelo, jen to bylo nepříjemné.

jabadabadoo
17. čer 2015

@zajickova16 mě nic nepomohlo, ani po porodu mi otoky nesplaskly, nech si napsat Detralex, pokud by nepomohl, tak mě pak nejvíc ulevily lymfatické masáže na rehábce-předepsala mi je obvodní, musela jsem ještě k tomu specialistovi, ale nic jsem neplatila a pomohly mi neskutečně. Teď mám objednané stahovací punčochy na míru.

karol84
19. čer 2015

otoky časem zmizely, i když to trvalo nakonec docela dlouho. v porodnici mi doporučovali zvýšený příjem bílkovin

katulen
23. čer 2015

přesně jak píše @karol84,hodně bílkovin, mě nosili do porodnice balenou šunku, jedla jsem jí docela dost a určitě to zabralo, postupně to odezní, držím palce!

chiaraemma
9. črc 2015

Ahooojky, no můžu Ti říct, že jsem rodila vaginálně, ale otoky a křečové žíly mě neopustily...naštěstí je to tedy ve výrazně menší míře, ale i tak. Tady je několik pár mých tipů, které teď praktikuji a musím říct, že to naštěstí funguje. Pa Lenka:-*
http://www.hezky-porod-blog.cz/jak-na-otoky-v-t...