Placenta praevia marginalis - přirozený porod. Máte zkušenost?

iva38
4. zář 2022

Milé maminky, máte niektorá skúsenosti s prirodzeným porodom s Placentou praevia marginalis? Som v 38.tt a zistili mi Placenta praevia marginalis s tým, že placenta je od vnútornej branky cca 15mm. Naplánovali mi cisársky rez, ale vraj je možný aj prirodzený porod, ale kvoli zvýšenému riziku krvácania a akutného cisaráku preferujú plánovaný cisársky rez... Celé tehotenstvo som mala bezproblémové, jeden bezproblémový prirodzený porod mám už za sebou.
Ďakujem krásne, Iva

eva118
4. zář 2022

Ahoj, měla jsem to úplně stejně. Můj dr mi řekl, že se rozhodnou doktoři v porodnici. Chtěla jsem rodit přirozeně, porodník říkal, že ve většině případů ustoupí placenta na bok a porodí se normálně. A taky jsem rodila přirozeně, jedinou komplikací bylo, že se po porodu placenta nechtěla oddělit a museli mě uspat, ale to myslím nesouvisí s tím, že byla u branky, problém s oddělením byl i u prvního porodu, kdy byla nahoře.

lotta1234
4. zář 2022

Mala som placenta succenturiata preavia (druha pridavna placenta cez branku) a nakoniec sa to upravilo, kazdopadne, ta hranica je 2 cm, ak si dobre spominam. Ale zalezi, co Vam povedia v danej porodnici. Ked to bolo pre mna este aktualne, vraveli lekari o hrozbe masivneho krvacania, ja som bola rozhodnuta pre planovany cisarsky.

vikysek0987
4. zář 2022

Mám placentu praevia centralis a též mi hrozí císařský řez a já doufám,že se ještě vytáhne a budu rodit přirozeně 🙏
Kdyby mi dali na výběr-volila bych na radu lékařů....

iva38
autor
4. zář 2022

Ďakujem krásne, taktiež som hneď chcela dať na radu doktorov a keby išlo o placentu cez branku, tak bez rozmyslenia by som išla na plánovaný cisársky. Takto mi ho tiež naplánovali, jedine mám pochybnosti, či v mojom prípade je skutočne potreba, tiež je pre mňa najdoležitejšia bezpečnosť miminka a mňa... Posledné 3 týždne mi robili podrobné ultrazvuky, vždy vyšli rovnaké čísla, t.j. tých 1,5 cm od branky a prvý doktori to zhodnotili ako, že prídite za týždeň, budeme to sledovať, je to hraničné, zase zmeriame (o cisaráku hovorili ako o jednej z možností) a posledný už povedal, že no to je najvyšší čas na cisarák, a pár dní na to mám ísť. Prišlo mi, že len záleží od odporúčania doktora, na ktorého doktora pri tom ultrazvuku natrafím.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru