Poloha plodu koncem pánevním 34+5 tt, otočí se?

kamik246
21. srp 2013

Prosím o vaše zkušenosti. Jsem 34+5 a malej je pořád KP. Navíc se prý začal tlačit dolů, cervix score uz mam 7, ale na porod to jeste prý snad neni. Každopádně ležím v nemocnici na infuzich. Jsem z toho trochu zmatena a vyplasena. Myslíte, ze je jeste šance aby se malej otočil? A kdo z vas rodil koncem panevnim? Děkuji za odpovědi.

irennn
21. srp 2013

Ahojky, já se celou dobu těšila na císaře, malý byl KP, je to asi týden, co se otočil(tj. konec 37tt.) ,ještě jsem to nestačila pomalu ani rozdýchat, že ho budu muset fakt vytlačit 😀 ale už se pomalu smiřuju...

kamik246
autor
21. srp 2013

Hned bych si to s tebou vyměnila, mam za sebou 6 brisnich operací a rozhodně nestojím o další řezání🙂 a poznala jsi, kdyz se mimco otočilo nebo ne?

irennn
21. srp 2013

@kamik246 no ze dne na den mi jakoby víc spadlo břicho a já přestala cítit hlavičku narvanou pod pravými žebry,před tím mě tam úplně mučila....tak jsem si řekla,aha,to je nějaký divný,já tu necítím tu jeho šišku 🙂 ...no čekala jsem na páteční poradnu a tam mi to Dr. potvrdila a to mi říkala týden předtím,že se už neotočí....možnost je asi vždy....držím moc moc palečky,ať je vše v pořádku

kamik246
autor
21. srp 2013

@irennn děkuju za trochu povzbuzení🙂 tobě take hodně štěstí

ckei
21. srp 2013

@kamik246 mně se malej neotočil, zůstal KP až do posledního dne, ale šla jsem na císaře, protože nebyl KP správně, byl hodně spíš příčně a to bych ani neporodila.

speedygon
21. srp 2013

@kamik246 Kamarádce se dokonce mimi otočilo až v době porodu 😀

ashlee
21. srp 2013

@kamik246 pokud maš dost plodovky tak se mimčo jěště muže přetočit.
me se mala přetačela pořad až do 38tt.pak už byla hlavou dolu.

kamik246
autor
21. srp 2013

Tak snad budeme mít štěstí. Ta nejistota je příšerná. Jeste aby se taky nezačal tlačit ven dřív, nez by se mohl stihnout otočit.

minerva
21. srp 2013

Ahoj, já rodila KP přirozeně, mě se nechtěl otočit. Tady je o tom celá diskuze, si počti 🙂 https://www.modrykonik.cz/diskuse/porod/porod-k...

minerva
21. srp 2013
kamik246
autor
21. srp 2013

@minerva díky, jdu na to

kamik246
autor
11. zář 2013

Tak dnes jsem 37+5, na kontrole mi Dr.řekl, že se malej nacpal tak dolů zadečkem, že už se těžko asi otočí ☹ Prý jak se takhle "zasadí" do pánve, už tak zůstane. Takže císař nemine. Zkusila bych třeba rodit i normálně, ale mám strach, abych něco nezkoušela a pak si celý život nevyčítala, že se mi narodilo postižené přidušené dítě .

minerva
13. zář 2013

kamik246 Taky jsem z toho měla strach. Nakonec to bylo v pohodě. Záleží taky, jak jsou zvyklí KP rodit v tebou vybrané porodnici, klidně se tam zeptej. A jestli máš váhový odhad miminka nad 3,5 kila, tak nemusíš nic řešit a jdeš na císař.
Neboj, dobře to dopadne, KP není nic vzácného, doktoři si s tím poradí.

jennyska
17. bře 2014

Ahoj @kamik246 @minerva @ashlee @speedygon @ckei @irennn a ostatní maminky 🙂

do naší Wiki knihovničky Modrého koníka, kterou si tady všechny společně tvoříme, byl vložen nový článek na téma Polohy miminka v bříšku https://www.modrykonik.cz/poloha-plodu/ .

Pokud si najdete chviličku a napíšete nám všem své zkušenosti s Polohami miminka v bříška, pomůžete další spoustě těhulek, které například nemají miminko otočeno ještě hlavičkou dolů a zde na koníku hledají Vaše rady, tipy a zkušenosti, které určitě ocení!
Své příběhy můžete psát přímo pod článek do okénka " Moje zkušenosti s ...".

Mockrát Vám děkuji, že pomáháte a přeji fajn den!
Jennyska

PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru