Porod do vody. Máte zkušenost?

nikjean
11. dub 2022

Maminky,

ráda bych otevřela diskuzi ohledně porodů do vody. Za chvíli mám termín a mě se tento druh porodu velmi zamlouvá a chtěla bych ho zkusit - samozřejmě za předpokladu, že bude porod probíhat bez komplikací.
Podle toho, co jsem četla výhody převyšují nad riziky, ale i tak jsem vyděšena z toho jednoho rizika, a to možnost infekce. Pořád se nemohu rozhodnout.

Najde se tady maminka, která má s porodem do vody vlastní zkušenost a podělila se o ni?

barmil
11. dub 2022

@nikjean spíš bych zjišťovala, jestli tam, kde máš rodit, jsou tomu naklonění, protože i když píšou, že ano a mají vybavení, ve většině případů tě na samotné tlačení budou hnát na lehátko.. Byla jsem ve vaně celou dobu, ale prostě rodit me tam nenechali, že tam nevidí a nemají dite jak chytit a že to právě není hygienické..

michelle_01
11. dub 2022

Ahoj, nevim, co presne te zajima, ale ja pred necelyma dvema roky rodila do vody 🙂 Vse probihalo super, byla jsem celou dobu ve vane, nemela jsem ani klystyr a vse ok bez nehody 😁 Chvili pred tlacenim mi sama praskla plodova voda, videt tam vsichni videli, dite mi chytla uplne v klidu asistentka zaroven se mnou.. Zadnou infekci maly nemel, jen kratkou snuru, tak kdyz jsem sla z vany, normalne jsem se postavila a drzela maleho nekde v urovni podbrisku. Placenta se rodila az na luzku. Tu do vody porodit asi nesmis.

nikjean
autor
11. dub 2022

@michelle_01 Děkuji za reakci. Já mám právě dost obavy z té hygieny - aneb, jak ta voda bude vypadat. 😀 Takže obecně si byla s průběhem spokojena? Rodila bys takto znovu?

michelle_01
11. dub 2022

Voda vypadala docela v klidu 😁 Myslim ze ji dokonce i jednou v prubehu menili, zatimco jsem byla na wc, aby maly dobre dorotoval a porod se popohnal. Urcite bych tak rodila znova, mela jsem obavy, jestli budu schopna sama vylezt, ale uplne v pohode jsem byla schopna i dojit sama na pokoj a sednout si na postel 😁 Lidi co se tam chodili koukat se mi smali, ze spis vypadam jako v laznich nebo virivce. Vytlacila jsem hlavicku a cekalo se na dalsi kontrakci, ktera neprichazela, tak jsem odpocivala s usmevem a zavrenyma ocima 😁

lida9
11. dub 2022

ja vodu a varici naplnenou vanu milovala cele tehu, nesmirne jsem se na to tesila v ramci porodu, protoze to byl vzdycky balzam pro me, me telo i dusi... jakmile se ale rozjeli kontrakce, tak jsem ve vode nebyla schopna vydrzet vubec, proste mi to bylo najednou neprijemne a bylo mi z toho spatne, takze asi tak😀 nesnesla jsem ani pocit ve sprse, proste nejlepe mi bylo, kdyz jsem byla na suchu a mohla se pohybovat😀 ale tobe preji porod dle tvych snu🙂

nikjean
autor
11. dub 2022

@lida9 Tyjo, to je zajímavé. Já teda taky vanu miluju, takže jsem ani na minutu nepředpokládala, že by se mi to snad nemuselo líbit. No uvidíme, jak to nakonec dopadne. Každopádně moc děkuji za zkušenosti.

felixfelicis
11. dub 2022

@nikjean taky se pridam, ze se mi ve vode delalo spatne od zaludku. A to jsem rodila na pokoji s bazenkem, kde by mi porod do vody v pohode umoznili. O zadne negativni zkusenosti, kdyz do toho nekdo sel, jsem ale neslysela. Preju, aby ti to vyslo tak, jak si prejes🍀

zuzanka_13
11. dub 2022

@nikjean já se taky přidám... Před dvěma lety jsem rodila do vody, zcela neplánovaně... Porod probíhal normálně, ve 12:30 jsem šla do vany s bylinkama, a tak nějak se to pořádně rozjelo, nutilo tlačit a porodní asistentka mi navrhla rodit do vody, měla jsem k tomu všechny předpoklady prý, rizika minimální, nechala rozhodnutí na mě... Tak jsem souhlasila a dcera se narodila ve 12:53 do vody, a bylo to BOŽÍ ❤️ malou PA hned chytla (ikdyz mě to připadalo strašně dlouho) a dala mi maličkou hned na prsa,pak jsem si sama přestřihla pupeční šňůru, no prostě nádherný porod 😍❤️ šla bych do toho hned znovu..
@nikjean

nikjean
autor
12. dub 2022

@zuzanka_13 To je krásný. 😍 Snad budu mít také to štěstí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru