Porod když mám cukrovku, na co dát pozor?

miaelle90
28. čer 2018

Dobrý den milé maminky,

ráda bych se Vás, které jste měly těhotenskou cukrovku s inzulínem, jaké "specifika" jste měly kolem porodu? Chtěla jsem rodit v porodnici v Ivančicích, nicméně jsem se dočetla, že mě vzhledem k indikaci nemusejí vzít a odkáží mě raději do FN pro "problémovější" případy.

Předem děkuji za zkušenosti.

gembula
28. čer 2018

Zdravím! Rodila jsem v Pražském Podolí, takže jsem jinou porodnici řešit nemusela. Porod mi díky inzulínu preventivně vyvolávali v termínu a malou hned po porodu hlídali. Měla lehké hypo. Jinak se nic mimořádného nedělo a cukrovka je pryč. Držím palce!

werumka
28. čer 2018

@miaelle90 Ahoj, záleží na více faktorech. Oficiální doporučení je takové, že pokud jsi na dietě nebo si pícháš do 10 jednotek inzulinu za den, můžeš rodit prakticky kdekoli chceš. Do termínu se nezasahuje, pokud není podezření na nějakou komplikaci.
Pokud si pícháš nad 10 jednotek za den, je potřeba volit porodnici s perinatologickým centrem a porod se směřuje na termín (vyvolání). Je to prevence možných komplikací.

klea81
29. čer 2018

Rodila jsem v Brně, žádná specifika, naopak mi odmítli i změřit cukr, když mi bylo dlouho po porodu zle. Manžel mi musel zajet 45 km pro glukomer. První dítě spontánní porod 38 tt, druhé vyvolavany v 38 tt.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru