Porodnice Milosrdných Bratří Brno - porod císařským řezem

wwerru
10. bře 2017

Ahoj, čeká mě císař u Milosrdných Bratrů v Brně a chtěla bych se zeptat na Vaše aktuální zkušenosti s touto porodnicí, personálem, porodem císařským řezem, jak to probíhalo, prostě cokoliv. Děkuju moc za info 🙂
Verča

matesxx
12. bře 2017

@wwerru ahoj 27.1 jsem u Milosrdnych Bratři rodila plánovaným císařským řezem, pokud te něco zajímá tak napis co .. a já ti odpovím. Ač je to nepříjemné, tak se to zvládnout dá, personální taky dobrý..👍

chimneysweeper1
12. bře 2017

@matesxx Taky by mě to zajímalo...možná mě to čeká...ve čtvrtek jdu na vyšetření, protože syn je KP a mám odhad vysoké porodní hmotnosti a já jsem prvorodička.

matesxx
12. bře 2017

@chimneysweeper1 Syn měl také odhad 3 týdny před porodem 3,7 kg a byl KP. Co by Vás zajímalo?

chimneysweeper1
12. bře 2017

@matesxx Umožnili vám bonding s miminkem? Byla jste potom na JIP nebo na normálním oddělení? Co hojení...jak to šlo, jak šla potom péče o miminko...po takové operaci? děkuji.

matesxx
12. bře 2017

@chimneysweeper1 Bonding po sekci lze umožnit pouze tatínkovi, ale bohužel v lednu byla chřipková epidemie, tak tatínek nemohl ani na sál, bonding tedy také neproběhl. Vyhádala jsem si aspoň pochování na chodbě.
Jinak pokud chcete bonding aspoň tatínka, tak je potřeba se předem ozvat. Jinak mě ho na sále aspoň ukázali 🙂
Po operaci jsem byla přímo na pokoji, ve kterém jsem již zůstala až do konce. Vstát se může po 12 hodinách po operaci. Miminko nosili cca co 3-4 hodiny ( ale záleželo na sestrách). V noci nenosili téměř vůbec ( dle mého názoru to je špatně a je zapotřebí se ozvat). Hůř se rozjíždělo kojení, tak je zapotřebí přikládat, přikládat a přikládat.
Miminko Vám poté dají podle toho jak se cítíte, já ho dostala třetí den již na pokoj. Pátý den jsem odcházela domů. Bolí to, ale pro malé se to dá zvládnout a cca po týdnu jsem fungovala normálně, po 4 týdnech jsem byla s většími dětmi na lyžích....😉

chimneysweeper1
12. bře 2017

@matesxx super, díky moc za info. Já na to tatínka už pomalu připravuji a on určitě na sál chce a malého si přiloží. Ale třeba se ten náš rebel ještě otočí a nakonec budu rodit normálně.

matesxx
12. bře 2017

@chimneysweeper1 Taky jsem v to celou dobu doufala, zkoušela jsem i obrat, ale když jsem poté viděla, jak byl velký, tak jsem pochopila proč se nechtěl ani hnout...😉
Hlavně ať jste oba zdraví a kdyby ještě nějaký dotaz byl potřeba, tak klidně do interní pošty...

wwerru
autor
12. bře 2017

@matesxx napsala jsem zpravu. dekuju moc 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru