PPKP. Je porod nebezpečný?

elenlenka
28. dub 2023

Ahoj děvčata chtěla bych se zeptat je nebezpečni porod ppkp a bolí to víc než spontalně máte stím s skušenosti strašně se bojím dochtorka mi žekla že když jsem měla 3 porodí spontalně že to zvládnu ale nejsem si jistá myslíte že si mužu řic o cisařak??

martulka88
28. dub 2023

@elenlenka Já se porodu, jako takového nebojím. Ale KP bych nešla rodit. Prý se to dá zvládnout, ale já bych do toho nešla. Moje maminka, když měla první porod, šel brácha KP (zkoušeli udělat vnitřní hmat, ale nepovedlo se a urychlili tím porod. Mamka byla potrhaná až na kostrč. Pak rodila ještě dvakrát -jedno vyvolání, druhé spontání.). Každý ti řekne jen svůj názor - je to ale nejen o psychice, ale o připravenosti porodních cest, velikosti miminka apod...

elenlenka
autor
28. dub 2023

@martulka88 právě že malá je velká 38 cm myslíte že si ještě mužu řic o cisařak když dochtorka miho nechce dát udělat další kontrolu mám 5.5 a termín porodu mám 19.5.2023

martulka88
28. dub 2023

@elenlenka Porod KP, co jsem slyšela, lze odmítnout - určitě si ale zjisti možnosti, jestli to tak opravdu je 😊.

xnikax1
28. dub 2023

@elenlenka Já jsem se taky domluvila v porodnici, ze je to pro me velké riziko a ze se na to necítím a nikdo nemel absolutně problém domluvit se na plánovaném císaři.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru