Předčasný porod ve 34. tt. Kolik vážilo mimi?

aaabbbc
18. říj 2009

AHOJ MAMINY, porodila jste některá dříve?kolik miminko vážilo a byla jeho aadaptace bez komplikací?moc děkuji za info.... Hrozí mi.... ☹

shaula
18. říj 2009

Já jsem rodila ve 35+5, kluci měli 2350 a 2250 g, oba je rozdýchávali, druhý měl trochu nepravidelný dech, tak si ho přes noc raději nechali na JIPce na pozorování, ale už ráno mi ho dali. Kromě toho, že měli žloutenku, byli a jsou úplně zdraví 🙂 Moc držím palečky, ať vydržíte co nejdéle! 😉

dvojka
18. říj 2009

Ahoj,rodila jsem 33tt+0.Malá vážila 1810g.A krom váhy byla naprosto v pořádku.Jen nás pak dlouho trápila žloutenka a dvakrát zánět spojivek(vyléčený atb)a z kraje bývala termolabilní.
Domu nás pustily po21dnech 🙂

aaabbbc
autor
18. říj 2009

moc díky....asi jste ji u sebe neměla, že?v inkubaátoru, umělá strava....

dvojka
18. říj 2009

neměla jsem jí u sebe.Byla v inkubátoru,v hlavě měla napíchlou kanylu.K prsu mi jí sestry daly až čtvrtý den 😔 .Třetí den jsem si jí směla pochovat.
Na jirp jsem jí chodila navštěvovat každý 3 hodiny a občas jsme jí přilkládaly k prsu.Později mi jí dávaly kojit objedno kojení,mohla jsem si jí vykoupat.
12 den jsem musela odjet domu a malou jsem jezdila každý den navštěvovat a vozila odstříkaný mlíčko(kterého bylo minimum)
Může se zeptat,proč hrozí předčasný porod Tobě?

dvojka
18. říj 2009

tu kanylu neměla napíchlou v hlavě nýbrž na hlavě v žíle 😅 (foto mám i v albu)

kulimka
18. říj 2009

Ahoj, tak já jsem rodila v 35 tt a vše bylo v pohodě, malý měl necelé 3kg a 48cm. Byl lehce nezralý, ale nic vážného. Hůř se mu otevíraly očička, ale do měsíce se mu to spravilo. Dokonce nás pustili po 4 dnech domů z lehkou žloutenkou, docela jsem byla v šoku. Taky moc přeji, abyste vydrželi co nejdéle. Hlavně hodně odpočívej, to jsem nezvládla 😀 i proto jsem jela dříve. ☹

kristyan
18. říj 2009

Ahojky tak já rodila sice před šestli lety a to 36+5 a malá měla 2700 g a 47 cm a vše O.K jen žloutenka 😉 Porod byl přirozeně a rychle do hodiny od odtečení plodové vody .SUPER 😀

janulla84
19. říj 2009

Ja rodila 34+5tt s vahou 2250g a 46cm a mala byla naprosto v poradku,jen byla 3 dny v inkubatoru na vyhrivani a paj jsme mely zloutenku.Jedinou potiz nam delalo kojeni mala se prisala asi az 4 den a porad usinala a kojeni ji vycerpavalo a me se netvorilo mlicko ☹ jsme sice na Nutrilonu ale stasne ze jsme v poradku ted uz mame pres sest kilo 😀 .Choili jsme casteji na vys. jako ocni,neurologie,pediatr ale vse o.k.A taky jsme rodily rychle odtekla voda a od kontr. jsem do hodinky porodila 😝

nety
21. říj 2009

Rodila jsem ve 33+6tt,malá měla 2510g a 46cm.Pár dní byla na CPAPu,domů jsme šli po měsíci,ale malá spadla na váze na 2kg,takže jsme musely nabrat znovu na 2,5kg než nás pustily.

ebsian
28. říj 2012

Ahoj, mě by zajímalo spíš jak porod probíhal mezi 33-36t, už to cítím, že to je na spadnutí..V 28t mi ho zastavili, ale zase dostávám bolesti..Takže moc děkuji za každé info..Zejména pokud tu někdo rodil tuto dovu ve FN Olomouc..

veronikaka
28. říj 2012

Já jsem rodila 35+1. Malá měla 2,14 kg a 44 cm, byla špatně vyživovaná. Do 18 měsíců byla hlídaná na neurologii na NOOTROPILU a ve všem byla pozadu. Začátek byl náročnej, nekojila jsem ... Už bych to nechtěla zažít. Teď je z ní hyperaktivní pošuk 😀 .

veronikaka
28. říj 2012

@ebsian Já jsem měla celé těhotenství absolutně bez problémů, v 35 tt mi odtekla voda a porod mi vyvolávali. Teď prožívám 2.těhotentví, který je nic moc a nedivila bych se, že budu ještě přenášet 😀 .

vanule
28. říj 2012

mě vzali na akutní císařský řez přesně ve 34tt pro preeklampsii a hodně vysoký tlak 230/120 do té doby mi nic nebylo, nebýt roztoucího bříška ani nevím, že jsem těhu. Malá se narodila 2030g a 43cm,2dny byla v inkubátoru, pak den pod světlem kvůli žloutence a už jí stěhovali na intermediální pokoj,kde já šla k ní . Na vysoký tlak mi nasadili léky a bohužel jsme nemohla vůbec kojit ☹ takže od začátku je na UM, při prohlídce v 5měsících má 7kg a 64cm, doktroka velmi chválí a já doufám, že do roka se srovná všem ostatním dětem. Navíc teď s odstupem když si prohlížím fotky už není ani pravda, že byla maličká 🙂 takže držím pěsti ať je vše OK 🙂
@aaabbbc

ebsian
28. říj 2012

@veronikaka Já začla mít ve 27+2t bolesti a byly to kontrakce, otevřená na prst 20mm čípek a měkký..tk po léčbě na jip porodnice gyneprilem mě propustili pak domů..Mám za sebou celou tokolytickou léčbu + prášky gynepril, mám za sebou kortikoidy pro dozrání plic..teď teda ležím poctivě doma, i přesto mi začaly ty známé bolesti, které zatím rozeženou vysoké dávky hořčíku, ale už cítím, že to dlouho nevydrží..Na rovinu mi řekli, že po léčbě porodily těhotné od 1týdne-2 měsíce, že vydrželo těhotenství nejdéle..Já jsem od léčby měsíc a mám pocit, že ty kontrakce se zase budou stupňovat, příchází to nepravidelně, po 1600mg MG většinou je klid..dbnes v noci to trvalo 4hodiny..ráno mírně opět pobolívání..

Je to ještě někdo, kdo rodil kolem 33,34t v Olomouci? Jak probíhal porod? Jiné komplikace, než ty kontrakce nemám, na tlak beru dopegyt je nízký, léčím se i se sníženou funkcí šž, v normě momentálně..Tak jen oddaluji porod každým dnem..Mám ještě dotaz: Je možné opakovat znovu celou léčbu gyneprilem pro zastavení porodu v jednom těhotenství?? Je to zátěž i na plod i na mé srdce, tak už pochybuji..ale jestli někdo ví?

radunda
30. lis 2012

Je tady ještě nějaká maminka co porodila v 34 týdnu?

blahova_andrea
30. lis 2012

kamarádka porodila myslím v 34tt, ale už je to 3roky, tak si nepamatuju, jak velkej prcek byl, já měla v 36+1 prcka 3180g 😀

daasenka85
12. pro 2012

@ebsian jéé, koukám, že jsi donosila, to je super 😉 já mám čípek 26mm už od 21+4, tak mám taky strach a furt počítám ☹ břicho mi někdy trvdne dost..

romik35
6. únor 2013

@radunda
Já jsem rodila v ukončeném 34tt tedy naprosto přesně 34+0. Bylo to před 7-mi lety. Syn vážil 2180g a měříl 49cm. Teď jsem potřetí těhu a obávám se předčasného porodu, ačkoli to si člověk stejně nevybere. Druhý porod byl v termínu a taky jsem plašila, že předčasně porodím. Tak uvidíme, kdy to bude potřetí 😉 .

kisli
25. zář 2013

Mala se narodila na 33+4, 42cm a 1750g. Asi 3 dny byla na plicni ventilaci a necely tyden v inkubatoru. Po trech tydnech nas propustili domu. Na zacatku jsem nekojila ani jsem u sebe nemela, ale diky poctivemu odstrikavani jsem neztratila mliko a pak jsem malou normalne plne kojila :D.

hagada
6. říj 2013

@kisli Můžu se zeptat, ve které porodnici jsi rodila? A kdy ti dali mimčo do ruky na starost? Ty první dny jsi za mimi jen docházela párkrát za den?

ratatooy
6. říj 2013

hoj,mě by zajimlo jak je velkej problém když porodí žena dřív cca kolem 35tt???ja teda nemam žadny problemy ale napadá mě to občas,ale musim řict že bych se vubec nezlobila rodit dřív

kisli
6. říj 2013

Rodila jsem v Usti nad Labem. Malou jsem mela v ruce poprve asi 4. den, kdy mi ji vyndali z inkubatoru a byla jeste pripojena na monitorovaci pristoje. Jinak narodila se 8. a 26. jsem sla na prijem k diteti, kde jsme spolu byli a 31. jsme sli domu. Jinak kdyz byla na medialu a JIPu, tak jsem za ni chodila kazdy den, mame to kousek do nemocnice.

kisli
6. říj 2013

@ratatooy Ver tomu, ze kazdy den ktery je mimco v brisko je + pro nej i pro tebe. Neni to vubec hezky pocit kdyz pak vidis svoje decko na pristojich a bojis se kazdy navstevy jestli je vsechno v poradku:D. Uvidis, ze az porodis, tak si jeste budes prat aby byl prcek jeste v brisku :D. Uzivej si, dokud to jde :D

zana09
15. říj 2013

@ratatooy Ono to má svůj důvod, proč těhotenství trvá tak dlouho, jak trvá. A porodit předčasně (a dost často rizikově) a muset být odloučená od svého miminka, které by navíc mělo problémy a muselo se s dřívějším příchodem na svět vyrovnávat, to by ti nepřála žádná z nás, co jsme to prožily.

ratatooy
15. říj 2013

@zana09 no jo je to tak,ale ja bych brala jako dřív tak 37-38tt což stejne asi u druhyho cisaře bude

maudn
15. říj 2013

34.týden, 2870g, 46cm, týden na kyslíku, týden netolerance stravy, spousta zdrav. kontrol, problémů a trápení, ale znám i maminky s dětma v tomto tt, kteří byli uplně ok

zana09
15. říj 2013

@ratatooy A proč to chceš dřív? Kvůli sobě nebo kvůli miminku? Píšeš, že problémy nemáš. Jestli je to jen proto, jak je to ke konci těhotenství náročné, tak mi to příjde trošku sobecké vůči miminku, nezlob se, že to tak píšu. Já rodila ve 34tt, problémy jsem měla od začátku těhotenství, každý den jsem přežívala, jak to šlo, břicho jsem měla větší než kamarádky, co měly před termínem, ale ani jednou mě nenapadlo, že bych radši porodila dřív. Přála jsem si jen, aby ten čas rychleji uběhl, ale porodit dřív opravdu ne. I ty plus mínus tři týdny v bříšku mají pro miminko svůj význam.

ratatooy
15. říj 2013

@zana09 tak spš kvuli sobě ale nutný to není,to je jasny,ale cisař se nikdy neplánuje na konec tehu ale vždycky aspon týden před u druhyho asi o něco dřív aby jizva nepraskla

ratatooy
15. říj 2013

@maudn to jste byli velcí na 34tt že jo,to už bych ečekala že muže byt nejaky problém,když s právě z porodky propouští s váhou 2200g,proto sem se ptala jakej je to problém,nebo jak velkej porodit např v 34tt

maudn
15. říj 2013

@ratatooy my jsme měli při propuštění asi 2100g

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru