Předporodní kurz v porodnici na Lochotíně

marji
17. pro 2008

Zdravím všechny budoucí maminky!
Chtěla bych se s Vámi podělit se svým dnešním velkým zážitkem. V únoru čekám svoje první miminko. Proto jsem se přihlásila na předporodní kurz, který byl dnes pořádán novorozeneckým oddělením porodnice na Lochotíně.
Všem ho moc doporučuji, hlavně prvorodičkám. Dozvíte se tu plno užitečných informací a nejenom o dítěti, ale celkově i o porodu. Uvidítě jak vypadá porodní sál, porod a oddělení šestinedělí. A dozvíte se tu, co se bude dít s miminkem po celou dobu co bude v porodnici. Všechno Vám bude promítáno na plátně, jako byste byly v kině na akčním filmu. Dále se dozvíte plno informací o kojení. Vše Vám tu bude názorně ukázáno.
Kurzem provázejí dětská sestřička, staniční sestřička a dětská lékařka. Všechny byly skvělé, sympatické a hlavně kamarádské. Bylo na nich vidět, že je práce s dětmi baví.
Rozhodla jsem se, že tu svoje miminko porodím, tak doufám, že mě tu nezklamou. Zatím mají mojí stoprocentní důvěru.
Jen jedna vítka - o kurzu jsem se dozvěděla náhodou od kamarádky. Nechápu, proč si tak velká porodnice nezařídí jejich větší propagaci. Myslím, že mnoho rodičů o jejich konání vůbec neví. Ještě jednou tento kurz doporučuju, určitě nebudete litovat.

hpaja
17. pro 2008

Ahoj Marji, na kurz jsem se chtěla taky přihlásit, bohužel jsem volala pozdě (v 18tt 😕 ) a kurz byl už beznadějně obsazený... Takže doporučuju zavolat si tam co nejdřív, o kurz je velký zájem 😉

denisa31
17. pro 2008

pajo ty asi myslíš ten klasickej předporodní kurz s exkurzí na porodní sál atd, ale tohle je jinej kurz, fakt zaměřený speciálně na péči o dítě a kojení, já tam byla v listopadu a byly jsme tam čtyři!!!, musím souhlasit s marji, že kdybych se náhodou nemrkla na jejich webovky, tak bych o tom taky nevěděla a za dvě stovky to teda stálo, to rozhodně.
Ty předporodní jsou nabitý šíleně, já volala taky brzo a už na mě zbyla jen ta shrnující maxilekce, ale aspoň něco.

marji
autor
17. pro 2008

Ahoj Pájo, kurzy pořádjí 1x měsíčně a taky nás tam moc nebylo. Prohlídku porodního sálu nám nenabídly. Ale ani to nebylo potřeba, všechno jsme viděli formou promítačky, včetně foteček z porodu, fakt super. Sice byl kurz zaměřený pouze na péči o dítě. Ale bravurně nám odpověděly i na dotazy okolo porodu. Nechápu proč si nezajistí propagaci kurzu. Bylo nás tam v podstatě taky málo, pro nás maminky to bylo super, ale jim se to asi moc nevyplatí. Telefon na jejich oddělení je 377105216, kdyby měl někdo zájem, prý mají prakticky pořád volno. No, ono taky jakby neměli, když se o kurzu většina maminek dozví jen tak náhodou. Fakt nechápu, proč tak velká porodnice nedokáže maminkám zajistit více informací.

hpaja
18. pro 2008

Marji, Denisa31 - aha, tak o tom kurzu jsem fakt neslyšela a podle toho, co jste napsaly mě to teď docela mrzí... V mém případě už asi nemá moc cenu si tam volat a ptát se na to, protože doufám, že budu rodit každým dnem, abych byla na Vánoce už doma... 🙂 no ale moc slavně to teda nevidim... 😅 Chodila jsem na předporodní kurz k PA Matouškový (mimochodem moc milá a sympatická, taky jí doporučuju), snad jsem si něco zapamatovala a pak to uplatním v praxi 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru