První pohyby mimča mě bolí, je to normální?

lrg
21. říj 2012

Ahoj, jsem trochu zmatená ze svého bříška. Všichni popisují první pohyby jako šimrání, bublinky atd, určitě to znáte z knížek. Jsem ve 20 tt a už jsem si téměř jistá, že mimčo cítím, ale vůbec to není příjemné lechtání, ale píchnutí nebo křeč, rychlá a náhlá, že se vždycky až leknu. U doktora jsem byla před pár dny a vše se zdá ok. Řekl mi, že břicho může bolet, ale když už to bude "moc", mám se mu ozvat. Ale co je moc? Každý má práh bolesti jiný. Ta moje není nijak nesnesitelná, jen se spíš leknu, jak jsem psala. Ale co já vím, jestli je to normální, nebo není a já jsem taková hrdinka? 🙂 Břicho mě bolí celkem celé těhotenství, ze začátku jsem se i budila. Jsem hodně štíhlá a jak se zvětšovala děloha. Uf a na co se tedy vlastně ptám? 🙂 Jestli je možné, že první pohyby jsou pro mě bolestivé, nebo to pořád pracuje břicho a pohyby ucítím později?

eloana
21. říj 2012

@lrg ahoj mam take takove bolesti, kdyz treba sedim nebo ridim na jedne sterane bricha ucitim neprijemnou bolest.. nevim zda me treba kopne mimco neb proste jen si to .bricho nejak skripnu. Jinak pohyby ted ve 20tt citim jako kopanecky- do mocaku jsou mene prijemne. Jinak vetsinou je citim kdyz si lehnu, tak se tam mele... citi to i deti kdyz prilozi ruku. Je to zvlastni a zajimavy pocit.... neprijemnne to je do mocaku a pozdeji, kdyz kopou treba do zeber

pajula
21. říj 2012

@lrg - moje první pohyby byly pro mě zvláštní,ale to bylo možná i tím,že jsem opak Tebe,před těhu jsem byla plnější postavy,takže nejsem je rozpoznala tak to byl +/- 24tt.
A ty když jsi hubenější,tak si myslím,že tě to právě bolí a časem si zvykneš 🙂 a ani ti to nepřijde,že tě kopanečky bolí... ke konci těhu,už je to míň příjemné,když mimčo kope do žeber...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru