Rodili jste 4 - krát císařem?

enell
18. srp 2007

ahojky, najde se nějaká mamina která rodila čtyřikrát císařem? Chtěla bych ještě jedno mimčo, ale mám docela strach.

eros
18. srp 2007

enell kolko ich mas?niekde som pocula ze najviac mozes ist cisarakom 2x no neviem ci je to pravda.no podla toho kolko mas rocne deti ci dieta

musko
18. srp 2007

enell, štandardne sa po CR odporúča ďalšie tehotenstvo najskor po roku a učili nás, že max. možu byť 3 CR - ale nikde nie je napísané, ža ak si raz rodila CR, tak ďalší porod nemože byť prirodzený.... Závisí aj od toho, prečo si rodila CR... 😉

eros
18. srp 2007

https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea... tu je daco aj popisane a dalej asi hladat nebudem teraz 😀

enell
autor
18. srp 2007

eros, děti mám tři a všechny císařem, ale ještě jedno v budoucnu bych brala

eros
18. srp 2007

no mala by si sa opytat svojej zenskej,ale ked je medzi nimi velky rozdiel si mylsim ze mozes kludne prirodzenym.no ja by som tiez chcela este jedno,ale iba druhe bolo cisarakom a kamoska sla obe cisarakom a povedala ze nikdy vzivote bo s neotvarala a vsetko ju tlacilo na jazvu sa bali aby sa neroztrhala tak ju kuchali znova 😅 😔

magda27
Autor odpověď smazal
Zobraz
eros
18. srp 2007

1 som rodila spontane a 2 slo cisarakom takze hadam ak by som chcela dallsie pojde normalne aj ked cisarak tiez nie je zly aspon pre mna nebol 😀 😅
takze poradit neviem.

sarajka
18. srp 2007

Magdo to zni desive, ja mela cisare z duvodu KP a uz bych ho podruhy mit nemusela. Chtela bych urcite rodit normalne. Ale to co tady pises jsem nevedela. Zavisi to urcite i od velikosti miminka. Zatim jeste druhe neplanujeme, tak o tom nepremyslim. Az nastane ten spravny cas, tak si zjistim vsechny info. Me totiz nikdo nenabidl normalni porod, i kdyz by to slo, protoze nase mimi melo pouze 2,8 kg. Trosku me mrzi, ze jakmile je KP, tak te rovnou rezou a ja jako prvorodicka jsem vubec nevedela, ktera bije.

enell
autor
18. srp 2007

ahojky, znám spoustu mamin které rodily třikrát císařem. Děti jsou od sebe po pěti letech.První byl kvůli nepostupujícímu porodu, fakt jsem si to tehdy užila, druhý pro velikost mimča a třetí už byl automaticky plánovaný o dva týdny dřív před termínem. Ale všechny tři těhotenství byly v pohodě a po porodu jsem byla taky hned fit. Po třetím jsem šla dokonce čtvrtý den domů, ale je pravda že na revers.

sarajka
18. srp 2007

enell ja kdybych musela mit druheho cisare, tak uz taky nebudu v nemocnici 9 dni. Pri druhem uz clovek vi, co a jak a bylo to fakt na palici a totalne deprimujici, kdyz prvni 3 dny nemuzes mit mimco u sebe a s tebou se vystrida na pokoji 5 maminek, ktere se muchluji s miminkama a vsechny jdou po 3-4 dnech domu.

Mela jsi stejne stavy po kazdem cisari, nebo to bylo jiny? Jine bolesti atd.

magda27
Autor odpověď smazal
Zobraz
musko
18. srp 2007

sarajka - vieš, je fakt, že miminko bolo pomerne malé, ale všeobecne KP prinášaj iné - a viac a častejšie - komplikácie a potom je už často neskoro... Nedivím sa, že Ťa hneď plánovali na CR ( vži sa do úlohy toho dr. - keby sa niečo - nedajbože - stalo, tak to má na krku ☹ )....
Ja som tiež bola na CR, lebo som mala preeklampsiu a nestihla som povedať ani makké F - bola by som chcela spinál, ale keďže už bolo 14:45 a šla uspávať služba - tak to šlo klasicky... V živote som nemala taký strach... Len som sa pýtala, kto slúži na ARO a kto ma bude uspávať.... Keď povedali, že p. prim. super človek a odborník - som si trochu vydýchla - aj som mu povedala, že ani netuší, aká som rada, že ho vidím... Takže tak..
No a na druhý deň prišiel porodník a pýtal sa, aký šport robí a čo cvičím, lebo vraj také brušnú svalstvo ešte nevidel.... No holt pilates a kalanetika.... 😉

enell
autor
18. srp 2007

ty jsi měla mimčo u sebe až za tři dny? Já jsem byla s dětma na pokoji, vždycky už po deseti, dvanácti hodinách, to by mě taky deprimovalo, kdybych je neměla u sebe.
Pro Magdu, mě u druhého porodu nikdo podvázání vejcovodů nenavrhoval, je fakt že u třetího jsem souhlas podepsala, ale pak jsem si to rozmyslela takže se nic nekonalo. Tak se nedej zviklat, je to jen na tobě.

escada17
18. srp 2007

ahojte, ja som sice mala len jednu sekciu a budem mat teraz druhu, ale moja dobra znama- sestricka- mala vsetky 4 deti sekciou a ziadne problemy nema...len uz jej staci 😉

enell
autor
18. srp 2007

sarajka, po prvním císaři, který byl v celkové nark. mě do zpěvu zase až tak nebylo, nejhorší bylo vstát z postele, ale potom dobrý. Při těch dalších to bylo v pohodě, měla jsem spinál, bylo to v pohodě. Jen jsem chtěla co nejdřív vstát, čím déle ležíš tím to jde hůř. Ale žádné bolesti, nic.

enell
autor
18. srp 2007

escada, a neměla nějaké problémy během posledního těhotenství? Nesnáším nemocnice, pobyt po porodu mi vždycky bohatě stačil.

escada17
18. srp 2007

enell, mozesm sa opytatk, kolko mas rokov? ja som po prvej sekcii mala problemy aj bolesti, spinal som mala...ale to je jedno, clovek vsetko vytrpi pre mimi, jasne...mala si vsetky cisarske planovane a trosku pred terminom?

enell
autor
18. srp 2007

escada, za pár dní mi bude 33 let, nějak moc rychle ten čas letí.Plánovaný jsem měla jen ten poslední, dva týdny před termínem, kluci se narodili oba po termínu, starší 17 dní po a mladší 9 dní po termínu.

sarajka
19. srp 2007

Enel - oni mi maleho nosili na kojeni, ale jako u sebe na cely den jsem ho mohla mit az treti den. S kojenim to taky nedopadlo. Ja chtela taky spinal, napichovali 2x, podruhe neoverili jestli fungoval a rizli do me nazivo, pak uz si nic nepamatuju. Hned dali plnou narkozu a ja se probudila za 3 hodiny se silenyma bolestma. Az manzel mi rekl, co se stalo. Bylo to v 6 rano, vecer uz jsem taky vstala, ale bylo to teda sileny. Vzdycky, kdyz jsem se mela rano zvednout z postele, to byla fakt muka, jak se to pres noc rozlezelo.

Musko - ja kdyz byla na posledni kontrole, tak rekli KP a hned termin cisare. Porod se mi rozjel ale sam noc pred nastupem do nemocnice, tak kdyz jsme tam pak prijeli, tak tam byl jiny doktor a ten se mi mezi kontrakcemi ptal, jestli chci rodit normalne. Musela jsem se rozhodnout ihned, protoze uz jsem byla a 9 cm otevrena a ani nevim, jak se to stalo. Popsal mi jeste ty rizika a to je jasny, ze se radsi rozhodnes pro cisare. Jenom si myslim, ze KP se rodi i normalne bez problemu, maly mel 2,7 kg, takze si mylim, ze by to bylo OK. I doktor rikal, ze by byl za 20 minut venku. Priste se fakt poradne poptam, ted to bylo vsechno takovy rychly a ja vubec nevedela co se deje.

musko
19. srp 2007

Určite, pokiaľ to bolo takto, tak beriem spať 😉 . Ale je treba sa popýtať a zhodnotiť. Je jasné, že v takej chvíéli, ako si bola Ty, sa rozhodovanie urýchľuje inými okolnosťami. Ak to bol skúsený porodník a poradil si, prečo nie... Lenže som z oboru a nešla by som do toho...

romana27
19. srp 2007

sarajko, úplně mě zamrazilo, jak čtu, že tě řízli do živýho :( Já měla taky spinál a nemůžu si stěžovat, dopadlo to super, jen mi taky malýho hned nepřiložili, poprvé ani nevím kdy, ale to už jsem byla na pokoji, takže docela pozdě 😖 vzhledem k tomu, že 45 minut mě šili, no nakonec se kojení docela podařilo, sice přikrmuju na večer a někdy i přes den, ale jinak naštěstí v pohodě.
Měla jsem taky KP, ale na "normální" porod bych si netroufla a doktor říkal, že i příště asi na 90% bude zase císař 😒

musko
19. srp 2007

Čau romana!
Som rada, že sa máte dobre!

romana27
19. srp 2007

Ahojky, jejda, já ti tehdy neodpověděla, když jsi mi psala, že jo? 😒 Jsem hrozná, ale omluvou mi je Daník a ten náš šílenej net, hrozně vypadává :(

musko
19. srp 2007

V poho!
Hlavne, že sa máte dobre a ste zdraví 😉

sarajka
19. srp 2007

Ja bych si ted uz s odstupem casu troufla, ale mozna i proto, ze jsem fakt nemela zadne bolesti, celou noc jsem mela kontrakce, ale to bylo jako menstruacni bolesti a ani jsem nechtela jet do nemocnice. Kdyz me pak vysetrili a rekli rodime, jste otevrena na 9 cm, tak to byl fakt sok. Pak se muselo jednat rychle, rekli mi, ze kdybych byvala prijela o 20 minut pozdeji, tak uz mi tu kapacku na zastaveni kontrakci dat nemohli a musela bych rodit normalne. Manzel byt na sale se mnou nemohl, no ted uz si rikam nastesti, protoze to fakt nebylo nic moc.

romana27
19. srp 2007

musko máme máme a vy snad taky 🙂

musko
19. srp 2007

romi - taky taky 🙂 😵

hedunecka
19. srp 2007

ahojte
takze mna caka porod za par dni alebo tyzdnov a fakt neviem ako to skonci..mam uz sice jednu sekciu ale to bolo pre hydrocefalus v 25tt takze lekar mi vysvetlil ze to neni klasicky rez ale ze je mensi tak preto ma chce nexat skusit rodit normalne i ked mam rozdiel medzi sekciou a tehotkom iba 2mesiace/a rodit normalne sa nexava az min. po roku/
takze som zvedava ako to dopadne potom vam dam vediet..jazva je zatial ok tak dufam ze sa nezacne trhat 😉

magda27
Autor odpověď smazal
Zobraz
sarajka
19. srp 2007

Jo to kojeni me ted taky mrzi. Me maleho neprilozili hned, ale az v 5 odpo, narodil se v 6 rano a byly to boje, zkouseli jsme vsechno mozny, ale nechtel pak vubec sat, nebo spis sal, ale nic nevypil, takze jsme ho dokrmovali hadickou na injekcni strikacce, ja byla vynervovana. Takze jsme to pak ukoncili a jsme na Hippu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru