10 měsíců od porodu mě stále bolí vnitřní šití

lasicek
28. lis 2015

Zdravím. Už mám 10m od porodu a stále mě bolí vnitřní šití. Šili mě opravdu dlouho. Týden po porodu jsem měla komplikace a na pohotovosti do mě doktor nacpal zrcadlo. Samořejmě to děsně bolelo a začala jsem krvácet. Bojím se, že mě natrnul nebo to špatně srostlo a bolest, kterou teď mám budu mít napořád. Nebolí mě to denně, ale větší námaha nebo delší procházka je hned znát. Máté někdo prosím zkušenost?

victoriaj
28. lis 2015

@lasicek Taky mám 10 m po porodu, malý měl přes 4 kg a taky mě šili celkem dost. Komplikace jsem ale po tom naštěstí neměla, nicméně jizvy cítím na začátku téměř každého sexu, pak už dobré 😉 Jinak mě to nebolí, ale ve tvém případě bych si zašla na gyndu, ať Ti to zkontrolují. A co říkal doktor na kontrole po šestinedělí?

lasicek
autor
29. lis 2015

@victoriaj Byla jsem na kontrole a vše OK.

abcd987
29. lis 2015

@lasicek Po prvním porodu jsem na tom byla stejně. Šili mě strašně dlouho, nakonec 16 stehů - byla jsem hodně potrhaná. Bolest šílená. Normálně jsem si sedla snad až po 2 měsících. (nechápala jsem jak to ty ostatní maminy dělají, normálně chodili, sedali si a já takový lempl). Při delší procházce to jako by táhlo a bolelo. Šestinedělí u mě trvalo 10 neděl (krvácení). A sex? Šílenost. Bolelo to, nespali jsme spolu snad rok, pak už jsem se snažila to nějak překousnout, bylo už mi líto manžela. Časem se to všechno uklidnilo. Druhý porod (bála jsem se toho, že to bude po porodu stejné), ale bylo to jako procházka růžovou zahradou. Jen tři vnitřní stehy o kterých jsem ani nevěděla. Ještě v porodnici jsem si už mohla normálně sednout, chodit, atd. Je fakt hodně velký rozdíl v těch vnějších a vnitřních stezích. Holky nebojte, přestane to.

lasicek
autor
29. lis 2015

@abcd987 Když mě to při sexu nebolí. Bolí mě to při větší námaze, delší procházce nebo při změně počasí. Bolí to dost. Asi s tím nic nenadělám.

abcd987
30. lis 2015

@lasicek Když je podle dr. všechno v pořádku, tak snad do jara to přejde, teď to chladno tomu moc nepřidává. U mě se to spravilo do toho roku. Držím ti pěsti ať to brzo přejde

eldrag
30. lis 2015

@lasicek bohuzel pokud lekar nic nevidi a pri sexu te to neboli bude to nejspis uz zahojena jizva, která se tak jak to popisujes ozyva, kamaradka ma 7 letého kluka a obtíze jako ty má do dnes.

lasicek
autor
30. lis 2015

@eldrag HM, tak to je hezké. To se nám na co těšit. Jen by mě zajímalo zda je to šitím hned po porodu nebo natržením od vyšetření, které bylo týden po porodu.

abcd987
30. lis 2015

@eldrag Pokud by to byla špatně srostlá jizva, přece by na UTZ šlo něco vidět. A tam je všechno v pořádku.

abcd987
30. lis 2015

@lasicek Tobě dělali týden po porodu vnitřní vyšetření? Si měla nějaké problémy? Protože by měli dělat pouze UTZ přes břicho. A pokud tam došlo k natržení, tak tím můžeš mít slabší tkáň v místě natržení a tím pádem delší průběh hojení.

lasicek
autor
30. lis 2015

@abcd987 Jj, a né jednou. Na pohotovosti do mě doktor nacpal zrcadlo a dělal vnitřní vyšetření, včetně vnitřního ultrazvuku. Bolelo to šíleně. Takže to mám asi díky jemu. Když mě vyšetřovala doktorka, tak jí ani nenapadlo dělat vnitřní vyšetření. Měla jsem zbytky placenty.

evulina77
30. lis 2015

@lasicek zajdi na gyndu a poraď se, jestli ses tím nedá nic dělat. Třeba by pomohlo masírování jizvy, nebo třeba i plastika. Za zeptání nic nedáš...

abcd987
30. lis 2015

Zajdi na gyndu, pořádně se tam na to poptej, popřípadě zkus ještě jiného dr. něco tam bude špatně. Pokud do tebe rvali zrcátka, tak nejspíš potrhali šití.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru