U druhého těhotenství mě pálí jizva po císařském řezu

kasli
20. pro 2015

Ahojky, mám dotaz je normální, že mě pálí jizva po císařském řezu z prvního těhotenství? Je to pocit jako kdybych si tu jizvu namazala tygří mastí! Jsem v 37tt a až dosud mi tohle ta jizva nedělala. Máte s tím někdo zkušenosti?

anetka1701
20. pro 2015

jak dlouho to už je? Mně jizva bolela před porodem celkem hodně, ale nepálila - popravdě bych si jí na tvém místě co nejdříve nechala zkontrolovat...

kasli
autor
20. pro 2015

No právě je to 8 let od 1. porodu a to už je docela doba 😀. Zítra jdu na kontrolu, takže se na to určitě zeptám.

anetka1701
20. pro 2015

to chce... Mně pak ke konci jizvu pravidelně měřili... ale je fakt, že mně bolela dost a taky jsem rodila dost před termínem kvůli tomu (zase císařem)

bartovka83
20. pro 2015

Jizva me nebolela ani nepalila, jen mam do dnes (jeden cisar pred 8 a jeden pred 3 lety) jakoby citlive bricho nad jizvou. Urcite se na to pri nejblizsi kontrole zeptejte.

kasli
autor
20. pro 2015

Mě právě vůbec nebolí, jen jednou mě v ní neskutečně škublo, cca před 14 dni a to byl pocit jako kdyby mi praskla. Ale jinak nic. Až teď v pátek to začalo cca 15 minut v kuse, pak klid a dneska znovu, taky cca 15 minut a zase nic. Tak právě nevím co to jako má znamenat. Zítra se na to 100% zeptám. Jen doufám, že to je jen tím, že se mi vy tahuje břicho a tudíž i ta jizva. Nerada bych zase skončila na kudle 😒

catherinat
6. led 2016

@anetka1701 Anetko, muzu se zeptat....? Jak vas jizva bolela? Ja jsem tedka v nejakem cca 28 tydnu a posledni dobou, kdyz chodim a bricho je tezke (mame je docela velke, nektere maminky maji takove bricho uz pred porodem), tak me proste v te jizve boli. Vlastne me boli cela panev, nevim, jak to presne popsat - proste od jizvy az do trisel a kdyz dele sedim, musim to rozchazet, jak me panev boli. Citim bolest (ale zase ne nijak velkou) pri kazdem kroku, kdyz sedim nebo lezim, je to v pohode, nic neboli. Mela jste to nejake podobne, jestli se muzu zeptat?

anetka1701
6. led 2016

@catherinat mně bolela jen jizva, konkrétně jizva. Pak ke konci jsem už měla pocitt, že mi miminko jizvou vypadne ven, tahala ale nepálila, ale kolem toho 30tt jsem jí "prostě cítila", při pohybu byla živá - bolela na tak intenzivně, ale trošku, jako když byla čerstvá. Když mně do ní malá štouchla, tak mi projela bolest celym tělem až jsem lapala po dechu... Blbě se to popisuje, nevím jak jinak to napsat... Ale cítila jsem problém opravdu výhradně v oblasti jizvy.

catherinat
12. led 2016

@anetka1701 Aha, diky moc, tak to ja teda nastesti takto nemam. Ted posledni 4 dny je to naprosto v poradku a nic me neboli. Nevim cim to je, ale i ta panev prestala bolet, tak si rikam, jestli uz se mimco neotocilo 🙂 Moc diky za odpoved 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru