Výbavička pro mimi narozené v březnu - deky a přikrývky

sabisek
27. únor 2013

Prosim o radu ohledne toho jake deky / prikryvky potrebuji pro miminko narozene na konci brezna.
Vetsina seznamu pro miminka je zamerena na obleceni, hygienu atd.

Napadaji me nasledujici deky / prikryvky. Ktere jste vyuzili a kolik a ktere naopak ne?

Dekuji za rady.

Deka do autosedacky / fusak
Deka / fusak do kocarku
Deka do postylky
Zavinovacka
Rychlozavinovacka

brambora20
27. únor 2013

Mám starší začátek dubna, tak snad budu nápomocna.
Deka do autosedačky- bylo to jen na chvíli, zohlednila bych taky, zda máš auto k ruce a budeš jezdit hodně...Na to moje občas to bylo vážně k ničemu.
Deka do kočárku- URČITĚ ANO.
Deka do postýlky- ANO, nejvíc se mi osvědčila obyč. Ikea, do které jswem i zavinovala, i pevně.
Zavinovačka- tím se asi myslí klasická (?)...nevím, klasiku na zavazování jsem neměla.
Rychlozavinovačka- měla jsem poprvé půjčenou1, nebyla mi skoro k ničemu...moc stejně nezavinula...když jsem chtěla pevně, mussela jsem stejně vázat do trojuhelníku z obyč.čtvercovky. Podruhé jsem měla půjčené 2 a blyo to stejné...spíš jsem jí používala jako deku do postýlky, zavinovala do fleecové dečky Ikea.
Co jsem naopak využila, byl spací pytel...

monivo
27. únor 2013

Deka do autosedačky (fusak) - koupila jsem od Emitexu (říkají tomu zavinovačka). Nakonec jsem nepoužívala, protože se v tom dítě paří (v autě si většinou zatopíš) a v létě je to pak vůbec zbytečné. Já používám pouze klasickou deku. Já jsem to nakonec používala cca od dubna v kočárku. Na fusak už je pak teplo, ale zase je zima na to, aby dítě bylo přikryté pouze dekou.
Rychlozavinovačku jsem používala u dcery, ale u syna ne, protože mu byla ihned malá a jak se hýbal, tak se z ní vysouval. Mě se osvědčily spací pytle a přes to jen lehká deka.
Rozhodně mi přijde zbytečné kupovat nějakou soupravu deky a polštáře do kočárku. Já mám dvě deky, které mám do autosedačky a do kočárku.
Určitě využiješ soupravu polštář + přikrývka do postýlky, to vydrží dlouho. Ale otázka je, jakou zvolit velikost. U prvního dítěte jsem měla peřinku 120x90. Pro druhé dítě jsem koupila rozměr 135x100, což je běžnější rozměr a lze na něj sehnat snadněji povlečení. Každopádně bych nekupovala takové ty komplet sety, kde jsou výplně, povlečení, volánek, mantinel, kapsář, nebesa apod., všechno lapače prachu a spíš jen opičárna.

ange_de_la_morte
27. únor 2013

Takže my máme toto:

- Emitex zimní zawinowačka do autosedačky- parádní wěc, malého dáwám do autosedačky wždycky w tom jen normálně oblečeného a když někam přijdu jen ho rozepnu a nemusím swlíkat kombinézky apod.
- Emitex letní zawinoačka do autosedačky - dostali jsme ji a uwidíme jestli ji wyužijem , zatím není aktuální wzhledem k počasí
- zimní fusak do kočáru
- 3x tenká fleecowá deka ( jednu mám w obywáku když je občas potřeba , jdu s malým na chodbu nebo je zrowna chladněji a on usne na pohowce apod., druhou wozím w autě, třetí je w kočáru ) - asi by mi stačila i jedna ale je pro mně pohodlnější že to nemusím furt stěhowat
- 1 x teplá deka ( z jedné strany je bawlan, z druhé je fleec a je jakoby wycpaná) - tu mám w obywáku a dáwám ji pod malého, ale určitě bych se bez ní obešla
- 1x bawlněná deka - tu mám w ložnici u postýlky ale použila jsem ji asi jen 1x, možná jak bude jaro ta bude wyužíwanější do kočáru apod. , zatím je pro mně uplně zbytečná
- pak mám jednu sadu peřinky a polštářku do postýlky ( máme ten wětší rozměr peřinky 130x90 - myslím že to pak dýl wydrží ) a jednu sadu mini peřinky a polštářku do protěného košíku

veruska007
28. únor 2013

Taky jsem měla první březnové - fusak jsem neměla vůbec, do kočárku ani do autosedačky - než jsme začali pořádně chodit ven, tak byl duben a to už je teplo. Kup si až do sporťáku 😉.

Pod kočárkem vozím pořád fleecovou deku, když je chladno, když mimčo usne, ...
Do 3 let prcek spával ve spacích pytlích, potom jsme měli peřinky z Ikei, ale používala jsem je pouze v zimě přes pytel. Od 3 let má velkou peřinu.
Rychlozavinovačky se neosvědčily, měla jsem dvě, jednu jsem si nechala, ale druhou darovala - obě děti se z ní okamžitě vykopaly. Klasické zavinovačky jsou fajn, měla jsem tři ještě po nás. Mladší neusnul nezavinutý do 5 měs.

elana
28. únor 2013

deka do postýlky i kočárku se mi nejvíc osvědčila z KIK...je silnější, z jedné strany vzorovaná bavlna, z druhé měkké froté. Jsem s ní spokojená, i po mnoha praních jsou jako nové (mám jich víc), doteď s ní syna přikrývám v postýlce. Jinak je dobré mít i lehčí deky, takže to mi vyhovují deky značky Satincare oboustranné.

rychlozavinovačka-volila bych s nezpevněnými zády, přišla mi lepší (měla jsem obě a tu zpevněnou jsem prakticky nepoužívala). Zapínání na suchý zip, ne zavazovací. Když z ní vyrostl, používala jsem opět k zavinování tu KIK deku, syn se rád zavinoval dlouho a ta je přece jen větší.

fusak do kočárku bych teď nepořizovala, pro březnové mimčo už ho nevyužiješ (bude stačit kombinéza), samozřejmě potřebovat na další zimu ho budeš, takže pokud se Ti naskytne nějaký dobrý v akci, proč ne. Vždy znova bych koupila ten co mám, tj. Odenwälder Mucki L, je megateplý, ze speciálních materiálů, veliký...prostě samá pozitiva (až na cenu, ale tak za kvalitu se prostě platí. A právě se dá sehnat v různých výprodejích starších kolekcí mnohem levněji, já ho kupovala v srpnu, tedy hustě mimo sezónu a byl asi o 40% levnější-rok stará kolekce).

mantinel do postýlky bych zatím taky nekupovala, já ho pořídila až když začal malej v noci cestovat, věčně se napral hlavičkou na šprušle a pak plakal ze spaní, že ho to tlačí. Myslím že pro malinké miminko je zbytečný a jen mu bere kyslík a chytá prach.

edeltraut
28. únor 2013

Syn nar. v polovině března.
Do autosedačky jsem měla takový slabší fusak, do dubna v něm jezdil určitě. Jinak si myslím, že postačí deka.
Fusak do kočáru určitě ano - na chladnější dny na jaře a pak ho využiješ další zimu.
Zavinovačky a rychlozavinovačku jsem používala u všech dětí. Ale stejně tak poslouží deka, kam miminko zabalíš.
V postýlce mám jen peřinku.

pejtho
1. bře 2013

Já mám obecně deky moc ráda. I takové lehké třeba koupené z Tesca. Stačí pak jen lehce přehodit přes mimčo i když spí třeba doma.
Rychlozavinovačky jsem měla na první dcerku. Trošku jsem první dny bojovala s tím, jak malou správně chytit a držet a v rychlozavinovačce to bylo bez strachu a mnohem pohodlnější 🙂 U druhé dcerky už jsem je skoro nevyužila 🙂
Obyčejnou zavinovačku-takovou tu krajkovou jsem ani nepořizovala. Dle mě zbytečnost. Pokud budete chtít kvůli nějaké fotce, na vítání apod.-můžete si jí půjčit 🙂
Fusak ano. Přece jenom už je březen teď a v tomhle počasí bych malé miminko bez fusaku ven nevezla. A kdo ví, jak bude na konci měsíce? A využijete i další zimu, takže to není investice, která by byla zbytečná. My máme fusak Kaiser a jsem spokojená 🙂
Zavinovačku do autosedačky mám teď pro druhou dcerku. A někdy mě šíleně rozčiluje. Není to špatné, ale u první dcerky jsem jí neměla. V zimě jsem jí jen přikryla teplou fleecovou dekou a bohatě to stačilo. Takhle se mi zavinovačka pořád roluje a muchlá...

Jinak ty obyč deky jsem kupovala asi 3 nebo 4. I nějaké větší, protože jsem jí je pak rozložila v obýváku na koberec a malá si na ní pak hrála, i když už byla větší. Deku jsem pak mohla i povlíknout do peřinky a přikrýt, když jsme třeba někam cestovali. Prostě já jsem spíš deková, než na různé zavinovačky a obalovačky 🙂 Deku si můžete "nahňucat" jak chcete a nemusíte se držet předepsaným a našitým tvarem 🙂

pajushka
1. bře 2013

Tak my máme březňáka a hodně jsem využila fusak od Dity z outlastu, je termoregulační, takže jsem ho ještě velice ráda použila i v květnu kdy bylo jen 10 stupňů 😅 Ten jsem používala i do autosedačky. Později, když se oteplilo tak špaňelskou deku, nebo ty fleesové z ikei - ty jsme i doma hoodně využili, rychlozavinky mám dvě a jsou celkem fajn i pro návštěvy, když se všichni bojí to mimi vůbec vzít do ruky 🙂 A malej v ní z počátku i spával.

hojda
1. bře 2013

TAk my máme dubňátko a únorňátko a hodně jsem využila termozavinovačku z Outlastu z Dita Tábor, jde použít i jako deka a ta termuregulace je fakt super, v létě zase jako podložka pod děťáko do kočárku, takže je opravdu všetranná. Super materiál. měla jsem i potah na vajíčko z outlastem.

terezap5
3. únor 2015

Holky já si vybrala zavinovačku ale nevím jestli s tou pevnou výstuží nebo bez

scruffy
3. únor 2015

Mám miminko v prosinci. Rychlozavinovačka mi přišla nanic, je moc velká a dítě z ní stejně ruce dostane nebo jí rozepne, používala jsem jí nakonec jako podložku do postýlky ještě na prostěradlo, jinak bych pořád musela prát a vyměňovat prostěradlo a nepropustnou podložku.
Klasickou zavinovačku jsem nepoužívala, přišlo mi to zdlouhavé a malá to nevyžadovala, takže jsem měla letní a zimní Swaddle me, ale obešla bych se bez nich, malou jsem zavinovala asi jen 14 dní a teď ve dvou měsících už se tam nevejde.
Pak jsem měla akorát zimní fusak 3 v 1 Emitex do kočárku a do autosedačky od Red Castle Babynomade, do toho jsem balila malou i do fusaku.
Klasickou malou flísovou deku jsem měla jako přikrývku do postýlky, teď už používám velkou.

svoba
3. únor 2015

Za mě - dek není nikdy dost. Do kočárku, na doma, na zavinutí. Fusak do autosedačky i kočárku ano. Oboje se hodí. Rychlozavinovačky kldině dvě - kvůli poblinkání. Děti mají rády zavinutí.