Vyvolat porod. Dá se domluvit termín kvůli cukrovce?

andulka007
15. zář 2021

Zdravím , mám dotaz , mám týden do termínu porodu , a kvůli cukrovce na inzulínu nesmím přenášet , myslíte že se dá s doktorkou domluvit termín kdy by mi malou vyvolali.? Strašně moc by pro mě znamenalo kdyby se narodila zítra .. dneska jdu na kontrolu tak jestli máte někdo nějaký zkušenosti nebo tip jak ji ,, ukecat "
Děkuji.

marcicek84
15. zář 2021

@andulka007 ale i kdyz ti porod zacnou vyvolavat,tak to muzou delat 2-3 dny nez se ti rozjede,takze vubec neni jiste,ze zitra porodis...Osobne bych jiz na indukci jen tak nekyvla,stacilo mi u prvniho,kdy to stejne skoncilo cisarem...

madaki31
15. zář 2021

@andulka007 já mám vyvolané všechny 3 porody.
Nemám srovnání s porodem který začne sám.
Ale za mě každý porod byl jiný. První 16 hodin od pichnutí vody, druhý 10 a poslední 8... Uvidíme co prcek v březnu 😂😂
Vždy vyvolání kvůli riziku preeklampsie, prostě se jim nechtělo 😊
No, pokud je miminko už donošené tj 38+0 a výš a budeš mít fajn doktorku, tak se normálně domluvíte.

aspie83
15. zář 2021

@andulka007 mně první porod vyvolávali od úterý do ctvrtka... Nakonec to ale u mě skončilo akutním císařským řezem. Takže těžko říct, kdy by se narodila.
Zeptat se samozřejmě můžeš, ale nevím. Mně právě vyvolávali před termínem, 37+1, kvůli špatným výsledkům srážlivosti krve (mám trombofilii).

izzylka
15. zář 2021

Mě vyvolávali porod po termínu a od pondělí do středy...nakonec stejně museli píchnout vodu, protože se malému prostě nechtělo. Vyvolávaný porod je peklo 🙈

andulka007
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
katule1990
15. zář 2021

@andulka007 Přesně, jak se tady psalo, vůbec nemusíš porodit v den, kdy začnou vyvolávat. V nemocnici se mnou taky byla holka, co jí vyvolávali, ale porodila až druhý den večer. Osobně mi příjde úplně mimo si nechat vyvolávat porod kvůli tomu, aby se dítě (možná!) narodilo "na někoho". Vyvolávaný porod s sebou nese spoustu rizik pro matku i dítě a často je o dost bolestivější a komplikovanější. Ty přitom můžeš úplně klidně ještě porodit normálně přirozeně.

zrzeckas
15. zář 2021

Jak bylo receno, vyvolani neznamena, ze porodis ten den a taky to muze dopadnout cisarem. A zalezi jak mas pripravene porodni cesty.... Ja je mela pripravene az vecer pred vyvolanim (rano po kontrole vyvolavacka), jinak by museli dat jeste vecer prasek aby se nachystaly a u nich nevim jak to je, jestli zaberou nebo se taky muze stat, ze ne

85hanina
15. zář 2021

@andulka007 zeptat se muzes, za to nic nedas 😉
Jinak me druhy porod vyvolavali, v 7:30 mi zavedli prvni tabletku a v 9:50 jsem mela syna v naruci 💙 ale uz jsem 10 dnu prenasela, takze to tam dole bylo urcite vic nachystane, nez treba tyden, dva pred terminem, kdy by vyvolavany porod mohl trvat klidne 12 a vice hodin, ale tezko rict 🤷
Kazdopadne ti preji mnoho stesti a hlavne zdravi a at je vse podle tvych predstav 🍀

sebinka123
15. zář 2021

@katule1990 akorát tazatelka ma k vyvolání zdravotní důvody, cukrovku na inzulínu a když už ji budou porod stejně vyvolávat, tak se ptala, jestli si může vybrat datum!

sebinka123
15. zář 2021

Pokud máte doktorku, se kterou se dá domluvit a budou mít v porodnici místo, tak si myslím, že se domluvit dá. Já měla vyvolavane 3 porody ze 4, také zdravotní důvody. Není to nic příjemného, ale na to se tady neptate. A porodila jsem vždy v den vyvolávání. Zase záleží, jak máte připravené vše k porodu. Držím pěsti 🍀🍀🍀

katule1990
15. zář 2021

@sebinka123 Já jsem měla v těhotenství taky cukrovku, vím, co to obnáší. Pokud nejsou špatné výsledky a váhový odhad dětíte není velký, tak opravdu není důvod vyvolávat porod týden před termínem, když se porod může ještě krásně rozběhnout sám. Proto jsem psala, že bych si to na jejím místě ještě s ohledem na zdravotní rizika rozmyslela, jestli se budu týden před termínem pokoušet porodit vyvolávaně kvůli tomu, aby to bylo "na někoho".

areh
15. zář 2021

Vyvolat bych si nechala jen když byly alespoň trochu připravené porodní cesty. Švagrová měla porod vyvolávaný ze stejného důvodu jako chtějí tobě a bylo to peklo. Malá nebyla vůbec připravená a na vyvolání nereagovala, takže po více jak dni porodních bolestí skončil porod císařem. Nerozjela se pořádně laktace. Pokud by to šlo,oddalovala bych co nejvíc,aby se mimčo připravilo.

majena39
15. zář 2021

Jestli chceš vyvolat porod kvůli tomu, že se ti líbí datum, tak je to pro mě sice malichernost... ale každopádně k otázce. Já nastoupila na vyvolávání 6.6. (krásné datum, že 😀) a prcek se rozhoupal až 8.6. po spoooustě doprošování vším možným. Takže to asi moc nenaplánuješ.

andulka007
autor
15. zář 2021

Vývolavat budou stejně , protože malá se k tomu nemá a odhad měla před 2 týdny 3400 .. takže vyvolávat budou stejně ...

daasqua
15. zář 2021

Zkus se s doktorkou domluvit, jak to vidí ona, třeba ti toho 16.9. vyjde 🙂 Kamarádky syn má v ten den narozeniny (16.9.16), některé datumy jsou hezké 🙂

agneska7
15. zář 2021

Ono nezáleží na tobě co chceš, ale na stavu placenty a miminka, a samozřejmě zdravotního stavu tebe, u nás v porodnici třeba není důvod vyvolání ani 4 kg miminko , je to brane jako normální váha , spíš bych se zajímala o stav placenty ... Vím že to chceš mít za sebou sama jsem měla cukrovku hned od začátku a nejlépe jsem chtěla rodit hned 38 TT 😁 ale vše bylo v pohodě až na malé odhady mimča a malý se sám rozhodl přesně 40+0 a zrovna byl den matek takže krásný dáreček 😍 , pokud bude vše v pořádku tak bych dobrovolně do vyvolání nešla protoze když to miminko nebude přípravene porod může trvat i zmiňované 3 dny a nakonec SC , zatím co kdyz připravené bude můžeš mít třeba krásný skoro bezbolestný rychlý porod jako já a moc ti ho přeji 👌

andulka007
autor
15. zář 2021

Já si právě říkala že když už budou muset vyvolat tak proč toho nevyužit na nějaký hezký datum když mě to stejně nemine ... Jestli by to šlo ..

zrzeckas
15. zář 2021

@andulka007 optej se dr, za optani nic 🙂 a bud to vyjde, podari nebo ne.... Hlavne at jste zdravi 🙂

marcicek84
15. zář 2021

@andulka007 jenze se ti tu snazime rict,ze to vubec nemusi nanten datum vyjit,prvni den ti museji udelat zatezovy test a az od druheho zacnou vyvolavat,proto ai myslim,ze to spis neklapne,tak te na to jenom tady vsichni pripravujeme.Ja taky sla vyvolavat 14.10.2014 a mala se narodila az 15.

rejalin
15. zář 2021

Jako zeptat se můžeš, za to nic nedáš. Já jsem ale třeba porodila až 20h po vyvolání ( a nebyl to zrovna příjemně strávený čas 😀). Trochu si myslím, že čím dříve na to půjdeš, tím méně budou porodní cesty připravené a tím déle to může trvat (ale třeba je to naprostá blbost, já se tím trochu utěšuji, abych vůbec šla do druhého 😀)

pampeliska1313
15. zář 2021

Měli mi vyvolávat porod, ale v den kdy ze mě odešla krev a začala odcházet i Zátka mě stejně poslali domů, že to ještě nic není a ať vydrzim další den do indukce kvůli tehotensky cukrovce a tlaku.. v jedenáct večer jsem tam byla zase s pravidelnýma kontrakcema po dvou minutách, který trvaly prakticky od doby co sem sedla tehdy dopoledne do auta, že to mám zvládnout. No.. uteklo pátek desítek hodin, asi sedmnáct a byla sem jen na prst, s tím, že teda budou vyvolávat. Pichnuti vody, oxitocin a stejně jsem byla těsně na dva prsty. Po 23h -24h mi udělali akutní císař pro nepostupující porod, syn se blbě otáčel.. ale asi v tom hrálo roli, že jsem měla podvědomě strach, nevim. Každopádně když už se šlo na indukci, řekli mi, že ten den porodim, jen neví v kolik. Ale asi je to i o tom, že tělo začalo samo a tak mě prostě nechali co nejdyl, jestli se to nepohne, protože s tou indukcí a porodem ten den si byli jistí… protože to už trvalo dlouho.🙂

andulka007
autor
15. zář 2021

Prý by se nic nestalo malou už tech par dnu by nezměnilo .. malé se ven nechce ale kvůli tomu cukru .. ( placentě ) musí tak či tak dřív .. takže vyvolání .. já vím že to není příjemný ani zdravý .. i ty časy chápu .. jen jsem se ptala jestli to někdo zkoušel si to ,, naplánovat " ..
Přirozené ji ven nedostanu .. jediné zkoušet nějaký ,, babský rady" ( koupel , víno , okna , schody , sex .. )

fifinka2020
15. zář 2021

@andulka007 naplanovat asi ano, ale neresila bych to den pred vybranym terminem, ale trosku s predstihem...

ellyem
15. zář 2021

Já šla v úterý na kontrolu a domluvila si indukci na čtvrtek. Chtěla jsem už ve středu, ale měli plno 😄 Ve čtvrtek jsem porodila během dvou hodin, ale byla jsem už 41+1.

sebinka123
16. zář 2021

Tak jak se daří? Už je malá na světě?

andulka007
autor
17. zář 2021

@sebinka123 bohužel měli plno jinak by to prošlo .. měli tam naplánované 4 císaře .. takže až v pondělí ráno .. pokud do té doby prý neporodim sama 🙂

sebinka123
17. zář 2021

@andulka007 tak moc držím pěsti, třeba se malá umoudri sama. Budu ráda, když dáte vědět. Děkuji a posílám 🍀🍀🍀🍀

andulka007
autor
21. zář 2021

Dobré ráno všem , malá se spustila po ,, Hamiltonu " doufám že to píšu správně ..🤣 který byl ve 12 hodin .. primář mi ho navrhl že bych se mohla rozrodit sama když ne tak v úterý tabletka .. ve 3 nastali kontrakce a v 9 je princezna venku vše šlo hladce porod jako takový za 30 minut .. a já jsem s jedním stehem který prý zpusobila sama hlavičkou . Takže úplně skvělý ...

zrzeckas
21. zář 2021

@andulka007 gratuluji k miminku 💐 at jste zdave a mala at dela jen radost 🙂

sebinka123
21. zář 2021

@andulka007 úžasný, děkuji za zprávu. Moc gratuluji k miminku. Ať jste obě hlavně zdravé a brzy doma. A kolik nakonec vážila? A měla po porodu problém s glykemii?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru