Zácpa po porodu - nic nepomáhá

kristynasch
2. únor 2019

Ahoj. Omlouvám se za takové téma, ale už si nevím rady.. Jsem 14 dní po porodu a na záchodě jsem byla jen jednou v porodnici a od té doby nic. Mám pocit, že moje tělo odmítá tlačit a když už tak tlačí úplně nějak jinak. Udělal se mi po porodu i hemeroid, ale nebolí ani nekrvácí, mažu masti z dubové kůry. Po takové delší době mám už chuť i jit na záchod, protože vždy cítím takový tlak a bolest ale nic se neděje. Je to nechutné, přijde mi že bobek už je u svěrače ale prostě nejde vytlačit. Nepomohl mi gutalax ani glicerinovy čípek. Neměla jste s tím nějaká také problém? Popřípadě prosím o radu. Děkuji!

sudylichozrout
2. únor 2019

@kristynasch ahoj, mela jsem tez zacpu. Pomohl mi ale cipek, stacil mi jeden. Pokud uz je to 14 dnu, navstivila bych, byt tebou, lekare. Aby vyloucil nejaky vaznejsi problem.

alemari
2. únor 2019

Čípek každé ráno a taky 3x denně lněné semínko spařené.

zuzan88
2. únor 2019

Ahoj, taky sem měla samý problém, zkoušela sem cokoliv co kdo radil... Mě osobně pomohla lactulosa. Koupíš běžně v lékárně.

jannym
3. únor 2019

souhlasím s sudylichozrout 14 dní už není normální, neměla si nějaký komplikovaný porod, po prvním porodu s velkou rupturou, jsem musela baštit laktulosu a užívat čipky v případě že jsem 3 dny nebyla na velké a vždy pomohly

jancabr
3. únor 2019

Také doporučuji lactulosu. Nic jiného na mě nezabralo. Ani čípky, projímadla nebo vláknina

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
jitule1984
12. únor 2019

@kristynasch ahojky urcite zkus zajit k lekari. Laktulosa mi moc nepomahala (behem tehotenstvi - po porodu zatim nejsem) Pomohla mi jen rada tchyne... udelat si doma klistyr. Pred mesicem jsem nebyla par dni a kdyz jsem videla co ze me vypadlo....urcite bych driv porodila nez to dostala ven. Radeji ale radim vyhledat lekare.

lajla
12. únor 2019

Delejte si odvar z lneneho seminka a pit ten sliz.pridavat do kazdeho jidla.projimadla ne.muzete zkusit jeste zajecickou nebo saratici