Zbytky placenty v děloze. Co bude dál?

barbora_rozek
2. lis 2019

Na kontrole po šestinedělí mi doktorka v děloze našla zbytky nějaké tkáně (zřejmě placenta), Dostala jsem injekci na bázi oxytocinu, ale bohužel nic neodešlo. Setkala jste se s tím některá? Co bude dál? Pokud kyretáž, nevíte zda je se po ní může kojit?

evaviki
2. lis 2019

@barbora_rozek ano, kyretaz. Prvni mliko po narkoze odstrikat, dalsi uz pak muzes normalne kojit. Aspon tak jsem to mela ja.. Placenta mi po porodu nevysla, takze po par hodinach prvni kyretaz, pak zjistili, ze tam neco zbylo, takze injekce. Po 6 nedeli zase leky a porad nevyslo, takze dva mesice po porodu dalsi kyretaz..

novamamina
2. lis 2019

@barbora_rozek já jsem teda po porodu měla zánět dělohy, špatně se mi zavinovala a prave mi tam taky našly nějaký kousek čehosi. Ale dostala jsem na to prasky. A nakonec to teda odešlo samo. Myslím že pokud bys šla na kyretaz, tak pak kojit budeš moct. Chtělo by to ale před tím odstrikat a dávat potom z láhve a odstrikavat. Přeji ať je to odejde samo 🙂

korneliusa
2. lis 2019

Nic odstříkávat nemusíš, to je mýtus.

evaviki
2. lis 2019

@korneliusa po celkove narkoze muze hned kojit? Rekla bych, ze to prvni kojeni se nedoporucuje.

katka_nedo
3. lis 2019

@barbora_rozek já to taky měla a dostala prášky. Přišla MS a odešla většina. Zbyly tam pidi kousky, které odejdou s další MS. A doktor říkal, že právě u těch prášku se nemá kojit, což já nekojila.

milisent
3. lis 2019

Mudr se mě před kyretáži ptali jestli kojím. Podle toho dali šetrnější anestézii a řekli,ať první dávku mlíka odstříkám a vyleju.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru