Ambulantní porod po úpravě zákona v r. 2014

vendyko
26. říj 2015

Ahoj maminky. Zajímá mě, kdo jste rodil ambulantně v dohledné době (tzn. po tom, co se upravil zákon a ambulantní porody jsou ze zákona možné). Mám pár otázek - byl to váš první porod nebo jste rodily už poněkolikáté? Co všechno bylo potřeba zařídit dopředu? Jak na přání ambulantního porodu reagoval pediatr? Byly jste v péči PA ještě před porodem a měly jste ji domluvenou na kontroly po porodu? Uvažuji, že druhé dítě porodím ambulantně. Nechce se mi být v případě porodu bez komplikací tři dny v porodnici. Mám ráda svůj klid, svoje prostředí. Navíc dojmy z šestinedělí po mém prvním porodu nezůstaly nejlepší. Chtěla bych, abychom co nejdříve byli všichni čtyři pohromadě.. Za zkušenosti, názory budu moc ráda ! 🙂

kajalka
26. říj 2015

Rodila jsem podruhé, dopředu nic zařídit netřeba, je ale dobré se domluvit s pediatrou. Ta naše to max. schválila, nemůžu si jí vynachválit. Dítě viděla 3. den po porodu. PA jsem neměla vůbec.
Držím palce!

katyxq
26. říj 2015

Podruhé jsem rodila ambulantně (porodila jsem v noci ze čtvrtka na pátek, já chtěla jít domů už ráno, manžel ale nebyl za jedno, tak kompromisně hned další ráno, tedy v sobotu) ... pediatra v pohodě, byla jsem "už" druhá u ní, kdo rodil takto, jen chtěla, abych si zařídila odběry z patičky (nemá kartičky a dělat to nechce, moje PA odběry provedla, já pak jen kartičky poslala poštou) a dala žádanky na kyčle (to jsme šli až po šestinedělí, co jsem si prostudovala odborné informace, tak velký problém se pozná i bez ultrazvuku a malý "problém" se obvykle spraví sám volným pohybem v kyčlích do pár týdnů a široké balení nemá na toto pozitivní vliv), sluch (nešli jsme, podepsala jsem reverz), někdo posílá i na kontrolu ledvin. Před porodem jsem chodila na kontroly kromě gynekoložky (do porodnice vůbec, až pak porodit) i k soukromé PA, měla jsem ji u porodu a pak nás den po propuštění (v neděli) přišla zkontrolovat a udělat ty odběry z patičky, den poté (pondělí) přišla sestřička od pediatry a další den (úterý) jsme šli k pediatře na první kontrolu.

A můžu jen doporučit ... udělala bych to tak zas 🙂 (pokud bych rovnou nerodila doma).

kytka12
26. říj 2015

Kamarádka rodila podruhé ambulantně v Praze na UMPD v roce 2014 únoru. Je potřeba vyřídit pediatra - domluvit se, na návštěvě po propuštění z porodnice, dále terénní porodní asistentku - kontroluje kojení, porodní poranění, krvácení. Jsem prvorodička, tak budu poctivě na šestinedělí, ale pokud budu někdy rodit podruhé a vše bude probíhat jak má, také bych ráda ambulantní porod. Na rozkojení a klid po porodu, spaní, soužití s miminkem je to podle mě ideální cesta.

elikup
19. dub 2016

Zvu Vás do skupiny Ambulantní porod na FB. Je zde již téměř 600 rodičů.
https://www.facebook.com/groups/460157540825619/

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru