Bakalářská práce studentky porodní asistence

betka1998
18. led 2021

Dobrý den, 
jsem studentkou oboru Porodní asistentka Vysoké školy zdravotnické o.p.s. a píši bakalářskou práci na téma "Nefarmakologické metody tlumení bolesti při porodu z pohledu porodní asistentky".
Chtěla bych požádat Vás maminky o vyplnění anonymního dotazníku, který bude podkladem výzkumné části mé bakalářské práce.
Původně jsem měla v plánu rozdávat tento dotazník přímo maminkám na oddělení šestinedělí po porodu, ale kvůli covidové situaci mi toto nebylo umožněno a musela jsem vymyslet, jak oslovit maminky jinou a hlavně bezpečnou cestou, abych je ani jejich miminka neohrozila.
Proto moc doufám, že mi odpustíte mou "malou lež". Moc mi na vyplnění dotazníku záleží, jelikož kromě mé bakalářské práce, by mohly informace získané z dotazníků pomoct při dalším zkvalitnění naší práce porodních asistentek.
S přáním hezkého dne.
Alžběta Meisnerová (doufám, že budoucí porodní asistentka 🙂)
Odkaz na dotazník:
https://www.survio.com/survey/d/V4S9C5C7E2E5V7P2F

drep
18. led 2021

Chyběla mi odpověď, že jsem nevyužila žádné metody tlumení porodu. Na hudbu/aromaterapii atd nevěřím a epidurálu jsem se nedokázala dovolat, protože to prý ještě nebyly bolesti (což je docela sranda, protože jsem anesteziolog a epidurály po nocích na porodnici chodím píchat)

betka1998
autor
18. led 2021

@drep hodně maminek chodí jen do sprchy třeba a nebere to jako metodu, která by měla pomoct od bolesti, ale také se počítá🙂

S tím epidurálem je mi to líto, protože mam zkušenosti, že moc hezky zabírá, ale to Vám jako anesteziologovi říkat nemusím 🙂.

Myslím že častý problém v porodnicích je, že mají málo personálu a někdy se jim holt prostě nechce. :/

klokanka31
18. led 2021

@betka1998 Tak jsem dotazník vyplnila, ale taky mi chyběla možnost žádné metody na tlumení porodních bolestí.

drep
19. led 2021

@betka1998 ona to byla taková ta stará zkušená, ale trochu otrávená asistentka. Rodila jsem v tu chvíli jediná, takže frmol žádný. A já nemám ve zvyku moc “dělat divadlo”, takže viděla holku, co na tabletu dodělává přednášku a asi jí přišlo, že je mi prd. No, odváděla jsem pozornost od bolestí tou prací a po odeslání prezentace do dvou hodin porodila, tak to možná taky byla nefarmako metoda tlumení bolesti 😉

crutela
19. led 2021

Máte to tam!
Snad to pomuze 🙂

ekou
19. led 2021

@drep ja chtela epidural, ale jedna smena: to je moc brzo a druha smena: uz je pozde. Tak asi tak :D

majus6
Autor odpověď smazal
Zobraz
normalnimatka
19. led 2021

13. Jaké metody na tlumení bolestí Vám byly spíše nabízeny?*
žádné;) bylo na mně asi vidět, že od nich nic nechci🙂))
ale zaškrtla jsem nefarmakologické.

jako budoucí porodní asistentku bych vás ráda podpořila, jděte proti proudu, prosím, české porodnictví to potřebuje jako sůl a je v hrozným stavu.... pro začátek vám bude velkou inspirací fejzbuková skupina Podpoříte mě v osvětě, kde mnohý pochopíte. respektujte rodičky, komunikujte, ptejte se, buďte nápomocná správným způsobem.

a ještě pozn. epidurál sice většinou asi účinnej je, a někdy má i opodstanění a opravdu porodu hodně napomůže (výjimečně), ale má i svoje nezanedbatelný rizika

jana_zofie
19. led 2021

Pěkný dotaznik. Byla jsem takovy asi ne zcela casty pripad. Chtela jsem vyuzit farmakologicke metody (epidural), ale nebylo mi to umozneno (vysoke leukocyty a tusim i CRP) a byla mi nabidnuta farmakologicka alternativa (nejake opiaty ci co to bylo pres flexinu s mackatkem na davkovani, predpokladam, ze vy asi vite co, ja uz si to nepamatuju). A pres velkou oporu a pomoc meho muze doufam, ze priste to s tim epiduralem vyjde...
Jinak co vsechno je plan na zvladanu bolesti? Dala jsem, ze ne, ale nejaky matny nastin tam asi byl, jakože zjistm, co mi dela dobre a co me naopak vytaci a zaukoluju muze 🙂

rikatoka
19. led 2021

Také jsem vyplnila. Hodně štěstí u státnic, ať se vám ve vaší vysněné budoucí práci daří! 🙂 Já jsem měla porodní asistentky u prvního porodu na prd, o ničem mě neinformovaly, neřekly mi, že si můžu zajít do sprhcy, nebo se zkusit projít. Pořád jsem jen ležela a trpěla a samotnou mě to prostě nenapadlo 😀 U druhého porodu byly asistentky naopak úplně skvělé, a to byla ta stejná nemocnice.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru