Co vše si vzít do porodnice?

rebeca321
6. bře 2022

Holky ,co vše si vzít do porodnice ?
Termín mám hned začátek června ..Děkuji🌷

la_amanita
6. bře 2022

Každá porodnice má svůj seznam, najdeš ho na jejich webu. Někde poskytují poporodní vložky, noční košile nebo pleny pro miminko, někde třeba ne.

lachtanice86
6. bře 2022

@rebeca321 seznam věcí si najdi na netu tvé porodnice

felixfelicis
6. bře 2022

Vlastni obleceni pro miminko a latkove plinky - i kdyz bylo erarni, bylo ho malo, uz hodne jete a jen 1x se mi povedlo porodit dite standardni velikosti, aby mu sedelo.

ni_kola
6. bře 2022

@rebeca321 za mě určitě vlastní oblečení pro miminko. Moje miminko mělo 54 cm a všechno oblečení, co bylo erární, mu bylo malé..měli tam samé 52🤦
Já jsem využívala nemocniční noční košile, mohla jsem si ji měnit třeba 2x denně a nemusela jsem řešit, jestli mám dostatek svých.

srnii
6. bře 2022

Záleží kde budeš rodit. Každá porodnice má své seznamy. Já bych si zpětně vzala víc jídla a pití a víc oblečení pro dítě protože ten erár byl děs, vše velké.

jjasmina
7. bře 2022

Jak píší holky výše, každá porodnice má svuj seznam, košili jsem třeba dostala tam jejich erar. Nicméně já měla oblečení pro mimi, plenky jednoraz a textil, přebalovaci podložku, ubrousky, Bepanthen, jinak potřebné doklady, pro sebe ručník nebo osuška, poporodni vložky a sitovane kalhotky, hygiena.

mydlova
7. bře 2022

@ni_kola velikost 52 a 54 existuje? 😆 Já mám všechno oblečení jen 50, 56, 62 😆😆

felixfelicis
7. bře 2022

@mydlova jo, v jinych statech existuje 🙂 Ale to je jedno, myslim ze pointa je jasna.

krisstina93
7. bře 2022

Najdi si seznam tvé porodnice (nebo apson nápis kde budes rodit), já nepotřebovala skoro nic, krom jednorázových plen pro mimco a oblečení a ručníků pro mě bylo vše erární, takže sem si vezla akorát balíček plen, noční košile, pantofle, spodní pradlo, pár ručníků, taštičku s drogerii a pak takové věci jako mobil s nabíječkou, knížku (kterou sem nakonec neměla ani čas otevřít), něco na zub (ale ani to nebylo třeba, protože sem nestihla sníst ani to, co sme dostávali). Ale někde musíš vozit úplně vše v Etně třeba toaletního papíru, vložek pro sebe (těch je velká spotřeba, to je pomalu na zavazadlo navíc), oblečení na miminko (to u nás spíš viděli neradi, protože se to pak míchá s tím erárním).

jane46
7. bře 2022

Našla jsem si seznam z porodnice a dodržela. Navíc jsem si vzala jen polštář (nemám ráda ty jejich placky), kuchyňské utěrky místo extra ručníku na dolní partie a hruškový/švestkový džus. V naší jsme pro miminko nepotřebovali vůbec nic a pro nás měli poporodní vložky kolik jsme chtěli.

mourovatakocka
7. bře 2022

@rebeca321 Jak zaznělo, každá porodnice má svůj seznam. Já třeba rodila v Neratovicích, plenky, přebalovací podložky, krémy a oblečení pro miminko, poporodní vložky pro maminky dávají. Takže jsem si brala jen oblečení pro sebe a jídlo, protože tamní kuchyně nepatří k luxusním 🤭, nějakou knížku a kdybych šla potřetí, tak jedině se špuntama do uší.

veruuu_kubesovic
7. bře 2022

To nejde tak "paušálně" říct, každá porodnice to má jinak...
Zkus mrknout na webovky porodnice, kde máš v plánu rodit a třeba to tam budou mít napsáno 😉

jane46
7. bře 2022

@mourovatakocka Špunty jsem vlastně při druhém měla s sebou taky 😀 (ale radši nepoužila).
Jo a u obou jsem vlastně ještě brala takovou tu škrabošku na spaní. A bylo mi fuk, jestli někdo svítí.

ferda90
Autor odpověď smazal
Zobraz
ferda90
7. bře 2022

@rebeca321
Ahoj, já některé věci co jsem si brala z domu v porodnici ani nevyuzila(např. Dětské oblečení, věcí pro mě, kosmetiku)Využila jsme pro sebe akorát sprcháč bez vůně, jinak spreje a vůně jsme nepoužívala jen krém na obličej. U nás v porodnici jsem dostala poporodní vložky (měla jsem ale nadstandardní pokoj), noční košile jsme měla též nemocniční, pro syna mi dali jejich oblečení a jejich zavinovačky, takže pro syna jsem svoje oblečeni v porodnici nevyužila. Jediné co, tak plenky jsem měla svoje, sice pár jich na tom pokoji bylo, ale moc ne. Šampon, krém na zadek to všechno bylo v porodnici. Těžko říct jestli by tohle všechno bylo i na klasickém pokoji.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru