Jak probíhá očkování? 4 týdenní mimi ještě nebylo

baradolezal
8. únor 2011

Ahoj holky,
chtela bych se zeptat jak vlastne probiha ockovani?
Mame ctyri tydny a jeste jsme na zadnem nebyly - je to normalni? Sestricka se jeste ani nezminila a vim, ze kamaradka chodila se synem snad co dva tydny na neco!¨
A taky, jestli jste si nejake ockovani priplacely, kolik stalo a proc jste si ho braly navic - moje doktorka mi na otazku rekla, ze ty zakladni miminku staci a vice to nerozvijela (Jo, taky se mi to zda divny pristup - muze mi snad alespon odpovedet, ze)

dlabinecka
8. únor 2011

pokud se Ti nezdá přístup doktorky, tak jí změn. První očkování je v cca třech měsících(1.dávka hexavakcíny) + očkování proti pneumokoku ( synflorix bez doplatku nebo prevenar 13 s doplatkem cca 300Kč). Doktorka Ti jistě vše včas řekne. Jak to probíhá? Normálně jako prohlídka, akorát na konci píchne doktorka miminku do stehýnka injekci 😉

luthien.k
8. únor 2011

@baradolezal, http://www.naseporodnice.cz/zdravi/ockovani-det...

Já bych na to tolik nespěchala, však si očkování užijete až dost. Hlavně dej pozor, aby při očkování byla malá vždy zdravá a nenech se obalamutit, že rýma nevadí - vadí! Navíc není dobré nechat dávat dvě vakcíny (povinnou plus třeba ten pneumokok )najednou, lépe očkovat s rozestupem 14 dní. Aby imunita dítěte lépe očkování zvládla, tak pokud kojíš, dávej si pravidelně probioitka, pokud nekojíš, dávej je minimálně týden před očkováním i malé.

baradolezal
autor
8. únor 2011

No, diky 🙂 ja urcite nespecham, jen jsem vubec nevedela, jak to chodi a doktorka je takova nemluva, takze jen vzdycky rekne - casu dost - mc nevysvetluje - uz jsem o zmene uvazovala taky 😒

A vy jste si nejakou priplacely? A co ten ROTARIX???

luthien.k
8. únor 2011

@baradolezal, nemáme nic navíc ani neplánujeme, i povinná očkování si více posouváme, malý má sklony k alergiím, je atopik, takže není kam spěchat.
Já to vidím tak, že očkování typu pneumokok i rotaviry jsou hlavně o penězích pro farmaceutické firmy, reklama na to nechutná (na pneumokoky určitě), účinnost pofidérní, protože těch virových kmenů pneumokoků i rotavirů je víc, než kolik obsahují vakcíny - takže můžeš mít naočkováno a dítě to stejně dostane, z jiného kmenu.
Ale nikomu to nenutím, je to můj názor (a kupodivu názor i našeho pediatra, stejně jako ten Tvůj si myslí, že to povinné jim bohatě stačí, takže nic navíc nenutí 🙂)

pattie
8. únor 2011

My jsme navíc dávali Prevenar (tenkrát byl ještě placenej, takže stál asi 8 tisíc...) a hepatitidu A. Chci pro děti TBC (Bětka ještě byla očkovaná, ale vakcína se neujala), hodně cestujeme. Rotavirus asi nechci, Bětka ho prodělala, a dalo se to zvládnout.