Jakou porodnici v Praze si vybrat?

andulaaa
30. črc 2010

Holky,tak nejak koukam na vsechny diskuze a fora o porodnicich a porad nevim jakou porodnici v Praze vybrat...Chtela bych si vybrat porodnici kde muze byt partner u me celou dobu,kde to bude trosku domacky a ne boxy ...Prvne jsem chtela rodit v Motole ale asi to nebude to prave orechove ☹ poradite mi jakou porodnici by jste zvolily vy???

zlatouch
30. črc 2010

Ahoj, těžko říct, ono je to nakonec opravdu hlavně o tom, jak s tebou jednají, než o moderním vybavení 😉 Já byla spokojená v Krči, ovšem bez nadstandartu je to horší na návštěvy (což má i svý výhody, nikdo ti neleze na pokoj). Segra ted rodila v Motole, vybaveni lepsi, i navstevy muzou na pokoj, ale zas treba po porodu mas dite automaticky v inkubatoru 😒 Pritomnost otce u obou jen na sale (i kdyz ja mela stesti, v Krci jsme byli sami, tak byl se mnou porad).
Ostatni porodnice znam jen z doslehu. Taky nezapomen, ze tam budes jezdit casto na kontroly a to velmi tehotna, tak zvaz i spojeni 😉

miona
30. črc 2010

Andul, asi bych ti poradila, aby sis všechny ty porodnice prošla sama a rozhodla se podle vlastního pocitu z toho prostředí. Kamarádka třeba pořád hrozně chtěla rodit v Podolí a nakonec byla těžce zklamaná - hlavně z šestinedělí, jiná zas hodně chválila Bulovku, další byla spokojená v Krči..těžko radit.
Já teda byla v Motole a jdu zas, protože to máme nejblíž a můj gyndr. tam působí..ale je fakt, že tam je to hukot, všechno jak ve zrychleným vlaku a o domácím prostředí se nedá hovořit ani vzdáleně 😀 Nicméně co se týká péče či přístupu personálu - až na malé výtky - nemám na co bych si postěžovala.

skajana
31. črc 2010

Se obávám, že v Praze se bude tahle kombinace shánět dost blbě....jinak předem si asi vyškrtni Apolináře - první porodní tráví otec na chodbě a o soukromí a rodinném pocitu při porodu si tam můžeš fakt nechat tak leda zdát :(

kristi
31. črc 2010

já byla spokojená v Podolí, ale asi to tvoje nároky nebude splňovat

keminek
31. črc 2010

Neratovice. Přemýšlela jsem dlouho, byla se podívat v Příbrami i Neratkách. Na Hořovicích mi vadilo, že tam není nadstandard. Příbram je velká a rutinní. Plán asi dodrží (porodní), ale maj tam své postupy. Neratovice působí opravdu přátelsky. I po cř zajistí bonding tatínek, mamince dají miminko přisát hned, jak se napije a na pokoj jí ho daj, jakmile se na to cítí a nikoliv až po 3 dnech. Po fyz. porodu máš mimčo furt. Od ČM asi 20 minut (?). Pražské porodnice jsou továrny na děti, já rodila v Podolí a ta továrna byla znát, navíc jsem měla smůlu na fakt nemožnou směnu u porodu i na šesťu. V továrně je větší riziko, že narazíš, byť pochopitelně všude se může stát... 😉 Takže do Prahy bych nešla. Máš-li fyziologické těhotenství, bude fyziologický i porod a atmosféra je důležitá (psychika u porodu hraje roli a taky klid..a svoboda pohybu). V Nera mají dobré PA. Jedna je na čelních místech Unie PA (Věra Nováková), nejsou to žádný kdejaký mejdla 😉

miya1
31. črc 2010

Já rodila na Bulovce, super. Perfektní porodní asistentky. Vlastní záchod a sprcha. Minus je, že slyšíš ostatní porody. Otec byl se mnou celou dobu. Jen na šestinedělí doporučuju nadstandard. Good luck.

gilli
31. črc 2010

Já jsem byla také spokojená v Podolí. Preferuju špičkovou lékařskou péči a vybavení a nikdy bych nešla do menší porodnice typu Neratovice apod. - známá konkrétně zde po komplikovaném porodu málem vykrvácela, neboť pro ni v porodnici neměli krev. @keminek - ano, pokud je vše fyziologické, je určitě příjemnější rodit v intimnějším a více osobním prostředí menší porodnice, ale vtip je v tom, že nikdy nevím, zda porod bude fyziologický. V Podolí jsem rodila sekcí v pondělí odpoledne a ve středu dopoledne už jsem miminko měla na pokoji. Kromě toho myslím při výběru porodnice i na miminko a jsem si jistá, že kdyby byl jakýkoli problém, v Podolí pro něj mají lepší vybavení. Kromě toho je nefér kritizovat Podolí na základě několik let staré zkušenosti, dost se od té doby zlepšilo.

staninka77
1. srp 2010

Ahojky.
Kdybych bydlela v Praze tak neváhám a jdu se nahlásit do porodnice do Podolí. 😉 .
A vnejpřípadnější bych ještě uvažovala o BUlovce. 🙂

anicka164
2. srp 2010

Pokud chceš opravdu naprosté soukromí, v Praze ti zbyde jedině Podolí.
Skoro soukromí na sále je snad ještě v Krči (ale přípravna je společná) a na Bulovce (příprava opět společná, připrav se třeba na záchod oddělený pouze závěsem, pokud se naplňuje kapacita porodních sálů, otvírají i staré boxy, kde soukromí prý není). Všude jinde je porodní sál oddělený pouze závěsem, který sem tam personál zapomene zatáhnout.
Další možnost je rodit v Medě (prostory si pronajímá od Bulovky, ale snad soukromí tam máš + navíc známý porodník), to přijde na 25 000 Kč.

Na šestinedělí ti soukromí negarantují nikde, pouze když máš štěstí a vyjde na tebe nadstandard, což většinou snad je, ale musíš křičet hned od začátku, že ho chceš a pořád dokola to sestrám připomínat.

Můžeš zvážit i variantu porodnic v okolí Prahy, soukromí by mělo být v Neratovicích, Hořovicích, snad na Kladně a možná v Benešově. O ostatních nevím.

Pokud je pro tebe hlavním kritériem soukromí (ani se nedivím, já to měla stejně 😉 ), Motolu se opravdu obloukem vyhni, stejně jako Apolináři, tam je to snad nejhorší (kamarádka to komentovala slovy, že jak tam vkročíš, tak zapomeň na lidskou důstojnost... Ale zase tam jsou odborníci, co se týče medicínské péče).

Nebo jsou, řekněme, alternativnější cesty, jako třeba porodním dům U čápa.

Good luck!

bl4nche
2. srp 2010

Dnes mi jedna známá říkala, že Krč je zrekonstruovaná, že tam mají samostatné pokoje jak v Podolí ... tak že by i tam už bylo soukromí?

iduska2
2. srp 2010

Ahoj holky, jsme tu nová, taky jsem se rozhodovala kde rodit v Przae a nakonec sem vybrala podolí, reference kamarádek byly fajn, ale připravte se na brzké vstávání v době registrace. Dobrá diskuse o pražských porodnicích je taky tady http://www.babyweb.cz/Forum/porod/priprava-na-p.... Byl tam někde i článek - reportáž konkrétně o regiostraci v podolí, zkusím ho najít.

ani08
3. srp 2010

Ahoj Andul, já poprvé rodila u Apolináře a přítel byl se mnou celou dobu až asi na hodinu, měla jsem štěstí, asi že jsme přijeli asi ve dvě v noci a téměř nikdo tam nebyl. Taky jsem zvažovala soukromí, ale nakonec u mě zvítězila péče doktorů. Soukromí mi nakonec nevadilo. Taky je strašně důležitý na jaký lidi narazíš. Teď jsem se rozhodla pro Bulovku, mám ji blíž a když nebudu mít hlídání, dostanu se tam v pohodě i s Anežkou. Doufám, že budu mít štěstí na doktory a sestry a zvažuji ten "polonadstandard". Souhlasím s názorem, že menší porodnice mimopražské můžou mít problém při komplikovaných porodech, čemuž se chci vyhnout a ani si nemůžu dovolit dojíždět mimo Prahu, ale zase pražské porodnice mají dost plno a tak se tam o domáckém prostředí asi nedá mluvit.

petrolejka
3. srp 2010

Andulaa, podle toho, co píšeš, pro tebe bude nejlepší Podolí. Tam je prý soukromí dost a péče celkově dobrá. Já rodila u Apolináře a mně naopak pomáhalo, že slyším vedle v boxu jinou rodičku a vím, že v tom utrpení nejsem sama 😀 Jinak tam může být otec na boxu přítomen po podání klystýru, čili cca od otevření zhruba na 4 cm, takže není na první dobu porodní vyhnán na chodbu (jak psala skajana). Když přijedeš dřív, tak tě stejně v mnoha porodnicích ještě vrátěj domů a když to bude komplikovanjěší (jako u mě, celej den na hekárně), tak co by tam těch x hodin stejně chlap dělal, akorát by mu došly síly . 😀 co se týče péče, sester a soukromí, tak jsem byla spokojená, všichni respektovali má přání a vzhledem k tomu, že jsem měla oba porody fakt drsný (druhej nakonec akutní císař), tak jsem ráda, že jsem byla v porodnici se špičkovou péčí a personálem, ono nejde zrovna o málo...
Jinak na Bulovce rodilo několik mých kamarádek a krom jedné dobré reference si všechny stěžovaly a šly na druhý porod do jiné porodnice (dvě právě k Apolináři). Ale to je případ od případu, a o štěstí na jakou směnu narazíš, kolik porodů v porodnici zrovna bude. nejlíp asi objet nějaké tři hlavní favority a nechat na sebe např. zapůsobit kouzlo budovy. Apolinář dost lidí děsí, že vypadá tak prehistoricky a jak z gotickýho románu, mně to naopak vyhovovalo, nechtěla jsem do moderní budovy. 😵

didi07
4. srp 2010

já rodila u apolináře a jdu zase tam, byla jsem tam spokojená. MM byl se mnou celou dobu, ale vynechala jsem "hekárnu", přijeli jsme přímo na přípravu...(tam pokud vím být nemůže, pokud je více rodiček), v boxu jsme byly celou dobu sami (až na občasnou kontrolu PA a Dr.) a naprosto v klidu, vedle sice přede mnou jedna maminka rodila, ale žádná hrůza to nebyla, jen jsem občas zaslechla doktora jak jí něco říká a upřímně, i kdyby kolem mě v tu chvíli přistávala letadla, asi by mi to bylo fuk 🙂. ale všechny PA i Dr. byly v klidu a hodní - žádný stres. Na šestinedělí jsem měla nadstandart, občas nepříjemná sestra, ale tomu se nedá vyhnout nikde, jinak soukromí dost. Upřímně se mi nikdy nestalo, že by tam se mnou někdo jednal špatně - ale samozřejmě je nutné přistupovat k tomu tak, že denně se tam vystřídá XY maminek a nemají na každou hodinu.

Jinak kamarádka teď rodila v Rakovníku a byla moc spokojená, domácí malá porodnice. ale není možný epi, při jakékoli vážnější komplikaci tebe nebo mimi šupem do prahy atd., takže nic pro mě 🙂. A neratovice vážně nedoporučuji - moje nejlepší kamarádka porodila doma, protože jí dr. řekl, že nepozná poslíčky od porodu a poslal jí domů - za 3 hodiny byl kluk venku doma v koupelně... hodně štěstí 🙂.

ygreen
4. srp 2010

čím vyšší nároky, tím větší zklamání, pozor na to 😉 chápu že si máš určité představy, ale abys pak nebyla zklamaná, oni ti můžou naslibovat hory doly a pak tam bude jedna nepříjemná sestra, PA nebo doktor a bude všechno jinak. Nebo stačí větší nával v porodce, nějaký akutní případ a vše je jinak.

Já byla spokojená na Bulovce, ale žádnou velkou krásu třeba na porodním boxu neočekávej.
Přečti si recenze maminek na www.aperio.cz a uvidíš. Ale čím míň budeš čekat - ideálně jen to že zdárně porodíš zdravé miminko a po 3 dnech půjdeš rozkojená domů - tím budeš spokojenější 😅 😉

santaamaria
5. srp 2010

Ahojky,..doporučuji u Apolináře 😉 sama jsem tam porodila dceru a jsem velmi spokojená a vrátím se tam zase 😉

luciakubista
8. srp 2010

ja jsem taky rodila u apolinare a chystam se tam znovu 😀 na porodni sal 2 a oddeleni P3 si nemuzu stezovat. Porodnich boxu jsem se bala,ale nakonec mi bylo vse jedno. Porodni asistentky,doktori a sestri na sestinedeli byli skveli 😀 ja bych treba nesla do podoli, tam si totiz 3 dny nevsimli,ze jsem potratila,ale to jsem lezela na gynde ☹

weri1
8. srp 2010

tak já musím říct, že na Podolí nedám dopustit!!!! Všichni skvělí, profesionální i moc hodní, jak PA, doktoři, tak na šestinedělí sestřičky. Za sebe můžu jen doporučit

mayerka
8. srp 2010

ahoj, já chválím Vinohrady

matia77
11. srp 2010

ahoj, ja jsem rodila v dubnu na Bulovce. pritel byl celou dobu se mnou, krom prijmu a asi hodiny na pripravne (a tam bych ho stejne nechtela 😀 ) Privedli ho na pripravnu, pak nas nechali na porodnim sale, meli jsme svoji socialku a naprostej klidek. Je to tam po rekonstrukci, vazne moc pekny. Pokoj jsem mela pak 2 luzkovy nadstandard a taky super. Personal na sale, sestinedeli i novorozeneckym byl uplne v pohode a jidlo taky slo.

glimmer
17. srp 2010

Ahoj, já jsem registrivaná ve Vinohradský nemocnici ... zatím jsem slyšela jen dobré věci ... chtěla jsem Podolí, to mám blíž, ale nedostalo se na mě :o(

basice
17. srp 2010

Ahoj, tak já doporučuji Podolí...to soukromí a tatínka u porodu to určitě splňuje. Od začátku, myslím tím příjem v porodnici, máš vlastní pokoj, zároveň sloužící jako porodní sál + sociální zařízení, takže neslyšíš ostatní maminky a ani s nimi nepřijdeš do kontatku. Kdybych si měla vybrat, kde porodit druhé dítko, tak jedině zase v Podolí. Bohužel už v Praze nebydlíme,takže tu možnost nemám...

pattie
5. zář 2010

Rodila jsem v Motole (nakonec císařem) a byla jsem tam sice spokojená, ale je to prostě velkokapacitní nemocnice, kde to jde jak na běžícím pásu....
Porodní asistentka na kurzu nám říkala, že jestli chceme něco víc a trochu lepší přístup, obecně je lepší rodit v menší porodnici mimo Prahu (doporučovala Hořovice, Neratovice, Benešov).
Ale všude je to hlavně o lidech, na koho narazíš. Neměj moc vysoké nároky, nebo budeš v Praze zklamaná, toť můj názor.

dadka2
9. zář 2010

hodně si chválí Hořovice, ale to je za Prahou, ale možná to budeš mít blízko...

renny7
7. lis 2010

Ahojky 🙂 Doporučuju porodnici v Hořovicích 🙂

miarosa
8. lis 2010

Ahoj já rodila v krči a jestli máš takovéhle nároky, což já sem měla před porodem taky tak sem byla hodně zklamaná, všude slibovali jak s tebou partner může být všechny doby porodní, ale místo toho ho pořád vyhazovali, že tam nemůže být, nakonec sem strávila skoro celý porod sama, kdybych včas nezavolala tak rodim sama a to mi říkali ať nevolám že mám čas, ale všechny kamarádky si pochvalují Podolí, sice je tam asi nával, ale personál je tam skvělí už jen na návště+ve když sme byli, je to znát, prostě jiný přístup, pokoje normal asi jako kazdá nemocnice. Jeslti bude něaké příště tak jedině tam. 😉

mamkamarketa
8. lis 2010

tvoje naroky nejsou v Praze moc splnitelny. Asi se musis rozhodnout mezi tvym komfortem a pripadnou peci o miminko. Pokud se stane nejaky problem,tak te poslou do Prahy. Navic se muze stat,ze zacnes rodit a tebou vybrana porodnice bude mit plno, tak to stejne asi skoncis v nejake prazsky tovarne. Ja jsem rodila u Apolinare. jde to tam jak na bezicim pase,ale ne na ukor spickove pece. Ja jsem tam sla s pocitem,ze kdyby se cokoliv stalo,ze jsem v tech nejlepsich rukach. takze ti nezbyva asi nic jineho nez trochu povolit na svych narocich,ale vedet,ze ses v rukach odborniku.
btw. kdyz jsem byla v boxu k memu lekari prisla PA, ze sanitka privezla pani na 8cm, byla registrovana v podoli-stopstav,bulovka,vinohrady, motol nikdo neprijmal i apolinar mel plno ale jako JEDINI zenu prijali a odrodili. viz pripad, kdy tehotnou odmitla bulovka a miminko prislo na svet pred arealem porodnice. Jinam nez k apolinari bych nesla. ale koukam,ze si v 22tt, tak to bys uz mela byt registrovana, ne?

petrabe
8. lis 2010

kdyz jsem si vybirala porodnici tak me moc pomohla tahle webstranka http://mojeporodnice.cz/porodnice.php?misto=kra.... Nakonec jsem si vybrala Podoli prave kvuli tomu soukromi a moznosti mit u sebe manzela. V Podoli je ale pekny naval, registruji jen presne ve 14. tydnu (14+0). tak preji hodne stesti.

korcula
8. lis 2010

Ahojky, já rodila dvakrát v Podolí, během porodu soukromí, otec od příjezdu do konce u Tebe....péče řekla bych super.... 6N pokud nemáš nadstandard tak žádný terno, ale těch pár dní se dalo uplně v pohodě🙂 až budu rodit potřetí, tak zase Podolí

hasky24
14. lis 2010

Určitě Podolí protože v případě komplikací mají nešpičkovější vybavení a lékaře díky Jarča

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru