Porodnice Nové Město na Moravě /Jihlava

lenka253
10. bře 2018

Zdravím,
chtěla bych se zeptat - i když až koncem léta, tak mě čeká porod. Přemýšlela jsem nad Boskovicemi, ale tam se mi nelíbí, že porodní boxy nemají svoje wc a koupelny, a proto jsem začala uvažovat na NMnM a Jihlavou. Zajímaly by mě opravdu podrobné zkušenosti, pokud by tu byla nějaká maminka, která by mi mohla i popsat, jaký porodnice mají režim od rána do večera, jak probíhají vizity, jestli nejsou k prvorodičkám nepříjemní - jsem už vystresovaná jen z toho, že něčemu nebudu rozumět a hned po mně bude někdo pištět, jak kolikrát čtu v různých recenzích. Popřípadě jestli na Vás vyšel nadstandart nebo jestli je mívají plné.
Děkuji moc za odpovědi 🙂

aktakd
10. bře 2018

Ahoj, ja rodila minuly rok v Jihlave, taky prvorodicka. A muzu ji s klidnym svedomim doporucit. Personal velmi mily a vstricny jak na porodnich salech, tak na oddeleni. Kazdy porodni box ma sve wc, sprchu. O porodnich salech, prubehu, vyslyseni prani a tak moc teda napsat moc nemuzu, protoze jsem tam stravila kratkou dobu - ale za me pozitivni zkusenost. Na oddeleni jsem stravila tyden, takze ta zkusenost je uz trosku vetsi. Sestry I lekari velmi ochotni. Vse ochotne vysvetlili, na otazky odpovi. Hlavne detske sestry byly opravdu velmi ochotne a trpelive. Mne hodne pomahali s kojenim, ktere mi uspesne pomohli rozjet. Za to jsem jim velmi vdecna. Jinak rezim na oddeleni je takovy normalni nemocnicni, akorat navstevy tam jsou snad neomezene (v ramci "normalnosti") - nikdy nikoho nevyhodili. Co jsem vypozorovala (nevim, jestli spravne), ze pokud to moznosti dovoli, davaji po jednom na pokoj. Nadstandardy vecne plny, neda se zamluvit dopredu, az behem porodu. A lekari maji velmi osobni pristup, vzdy mi vysledky maleho prisli hned sdelit a vse zkonzultovali, peclive maleho stav kontrolovi (nedonoseny). Opravdy mohu doporucit, ale nemam srovnani. Rada zodpovim otazky, klidne se ptej 🙂

simina9111992
17. bře 2018

Ja rodila v nmnm.. Jeste na starem odd porodnice.. Uz to asi predelavaji.. Rodila jsrm prvni dite a a to minuly rok.. Porod byl vyvolavany, a to 3 dny.. Byla jsrm na stridacku na hekarne a na porodním odd.. Sestry na hekarne byly super.. Predstavily se mi, pomahaly mi.. Hekarna byla oskliva, rozdelena zdmi se spol zachodem a sprchou, ale dalo se to.. Aby na nas nebylo videt byly do pokoju mezi zdmi dane plenty.. Mela jsem v pokoji na hekarne tv, postel a kreslo pro manzela, ktery tam byl sem mnou.. Uporodu jsem mela dva doktory, pac byl dost tezky ale pece o me bylas suprova.. Ikdyz, syna mi neprilozili hned k prsu.. Az za dobu... Katastrofa byla kdyz me prelozili na porodni.. Sestry zamnou skoro nechodily, s kojenim mi vubec nepomohly..

simina9111992
17. bře 2018

@lenka253 o jihlave nevim ale pry je dobry i Havlíčkův Brod

demukla
17. bře 2018

Já jsem z Jihlavy a rodila jsem už dvakrát a vždy v Jihlavě 👍🏻... musela jsem oba rodit císařským řezem , protože byli KP ... za mě u obou super - jak si vždy maminky stězovaly, tak od roku 2013 výrazné zlepšení úplně všeho ! Jak starost o matku tak mimco - vše vám vysvětli, řeknou , zkontrolujou- já teda mohu doporučit! Primári dětského i porodního super... za mě teda 🔝

antoinet
17. bře 2018

Za poslední 4 roky jsem v Jihlavě rodila 3x 🙂 A můžu doporučit, podporují přirozené porody, dítě je pořád s matkou (i pod světlem při žloutence), jídlo dobrý, personál milý, lze si zaplatit být na pokoji sama (alternativa nadstandartu, stojí 150 Kč/den).
Za ty 4 roky vidím i hodně zlepšení, v oblasti přístupu ke kojení, starší lékaře vystřídali mladí a především ženy lékařky, které jsou velice citlivé,mají nové polohovací postýlky pro miminka, dětem nechávají pupeční pahýl apod. A dost mi vyhovuje, že se nechodí rodit na sál, ale vše proběhne v hezkém pokoji, kde jsi celou dobu a máš tam maximální komfort a soukromí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru