Pediatr v Brně, který neřeší očkování. Doporučte

majusenka88
20. lis 2016

Ahoj, prosím můžete mi někdo doporučit lékaře, který je svolný k posunutí očkování? Děkuji moc za pomoc

portinari
12. led 2017

Taky hledám takového pediatra... Nikdo neporadí?

colleto
23. bře 2017

Je potřeba kouknout do více diskuzí. Dohledat se dá spíše z různých střípků. Celkově mě toto téma hrozně štve. Já sama mám 2 malé děti. Vlastně jsem to neřešila dokud na to neupozornili sami doktoři. Měla jsem s 1.dcerou dobrou lékařku, MUDr. Bartůňkovou. Není to rozhodně pediatr proti očkování. Dcera je naokčovaná (má 2 roky)
ALE zcela zásadní je přístup lékaře k dítěti. Paní doktorka byla natolik prozíravá, že nenaočkovala dceru podle PLÁNU. Ale doporučila mi počkat až dokončíme rehabilitaci, protože by se mohlo stát, že její tělíčko bude více zaměstnané očkováním a obranou před ním, než tím aby se začala správně hýbat. Paní doktorka také nechtěla zasahovat do rozhodnutí lékaře na rehabilitaci a komplikovat situaci. Bavily jsme se o tom, v jak rizikovém prostředí žijeme, sousedi, návštěva kolektivů atd. Zda tedy je možnost dítě ohrozit při odložení očkování. Vše jsme probrali a paní doktorka situaci zvážila. Dceru naočkovala až po úspěšné rehabilitaci, vše bylo v normě a v pořádku. Jsem přesvědčená, že díky odložení to pozitivně ovlivnilo její další vývoj.

Teď další zkušenost - přestěhovali jsme se zrovna před termínem narození druhé dceery. BOHUŽEL jsem se přehlásila s oběma holkama k jiné lékařce, která je blíž.

Paní doktorka si nepřečela zdravotní kartu té starší a za oblékaní miminka mne zpovídala o zdravotním stavu té starší = vstupní prohlídka.

Poté konstatovala, že je téměř skandální, že dcera nedostala zatím MMR. Prohlídka proběhla ještě před 2.narozeninami dcery.

A že tedy naočkujeme teď hned MMR. A dále abychom to posunuli, tak rovnou chtěla dát 1.hexavakcínu 6-ti týdenní dceři. Byla jsem dost zaskočená, nečekala jsem to.

Sestřička jen zavelela, takový je očkovací plán (o tom se diskutovat rozhodně nebude).

Kdyby si doktorka přečetla kartu, tak by zjistila, že dcera byla v 15-ti měsících na infekčním. Silné průjmy a horečky 40 tři dny, dokud nenasadili antibiotika. Nezjistili příčinu. Nicméně, podle SESTRY měla být v těch 15 měsících očkovaná na MMR.

Pak padl dotaz, zda chci i pneumokoky. Řekla jsem že asi ne.
Odpověď: no, jsou to nákazy silně smrtelné, jsou tam záněty mozkových blan, ty děti
umírají škaredě, ale je to vaše rozhodnutí. 😨😨😨

Další šťavnatý argument: Nevezmou vás do školky (a to byste chtěla?). Dceři v té době
nebyly ani dva roky...

A další fakt prý je, že na vakcíny jsou horší reakce u starších dětí, než u těch mladších.
Takže očkujme hned a co nejvíc věcí naráz.

Až doma se mi celá věc rozležela a začala jsem se cítit opravdu nedobře.
Nejde u mě o neočkování. Spíše o důvěře ve správné rozhodnutí ať tak či tak.
Paní doktorka mi neřekla nic pozitivního, udělala ze mě úchyla, který se vyžívá
v mučení svých dětí, rozhodnutí o očkování přesně podle očkovacího schématu
bylo podpořeno názorem SESTRY, která je tam vysloveně jako pomocná pracovní síla.

Výsledek: urgentní hledání jiného lékaře. Ale jak? Podle diskuzí, který doktor neočkuje?
A může to stačit a je to to jediné, co chci? Obvolala jsem pár lékařů, podle názorů přečtených na internetu a podle dotazu na kamarádky.

Do telefonu jsem se slušně ptala, zda je možnost očkovat 1.hexavakcínu až v 6 měsících. Ne každý je ochotný otevřeně říct cokoli. Takže jsem se ptala, zda je možné
podepsat reverz, že si to jako rodič přeji.

Jedna lékařka mi vysloveně řekla, že očkuje podle schématu a jen vyjímečně ne.
Našla jsem takovou, kde mohu reverz podepsat. Nejde mi tedy o to, donutit lékaře jít proti jejich povinostem nebo přesvědčení. Ale mít možnost se domluvit. A především
nevydávat své malé děti všanc lidem, které ani prakticky neznám. Lidem, kteří potom
nebudou s mým dítětem vzhůru, při komplikacích, nebo nedej bože v nemocnici, při
extrémně špatné reakci.

majusenka88
autor
10. dub 2017

@colleto Děkuji za příspěvek. My jsme nakonec doktorku našli. Je to starší dáma, ale protože jsme s manželem informovaní, tak jak je uvedeno přímo v letáku na Hexacima nebo Infanrix hexa, je možné dítě očkovat po 6-ti nedělí a nejpozdější termín je v 6 -ti měsícich, takže jsme odložili bez problému očkování na 6 měsíců- Je to mé první dítě, ale za mě názor čím později, tím lepe bude imunitní systém připraven. Krásný den.