Porod císařským řezem v Motole. Máte čerstvou zkušenost?

elizzah
15. říj 2019

Chtela bych se zeptat, jestli nemáte někdo čerstvou zkušenost s porodem císařským řezem v Motole. Jelikož mi ze zdravotním důvodu nebylo umožněno rodit ani při prvním porodu přirozené čeká mě to znovu a tak mě zajímá, jestli se v porodnici něco za ty 3 roky změnilo, jelikož mi opravdu hrozně vadilo, že jsem dceru po celou dobu v porodnice neměla skoro vůbec u sebe. Případně jaké jsou nebo mám možnosti.

maxpex
15. říj 2019

S dovolením se přidám, také mě to zajímá. Medicínsky Motol je pro mě špička, ale ta péče zaostava. Po sekci mi dceru přinesli až za nějakých 9hodin a pak, když jsem se dostala na šestinedělí, tak to bylo po nějakých 17ti hodinách,coz je katastrofa.

gingerbread
15. říj 2019

Ahoj,rodila jsem tam v lednu 2019- akutni cisar a doktori byli skveli,jedine,co me mrzelo,ze jsem dcerku videla az druhy den,jelikoz jsem musela na jip a deti vozili pouze v urcity cas,ktery jsem prosvihla a navic jsem byla po celkove narkoze Urcite pujdu do Motola znovu, ano je to porad nemocnice s pravidly atd,moje porodni asistentka byla hrozna,ale ostatni - lekari,anesteziolozka,sestry na sestinedeli,vsichni skveli a jsem moc rada,ze je v motole vse, kdyz se neco pokazi jako u nas! Jinak,holky co mely planovaneho cisare,byly normalne pri vedomi a miminko jim ukazali. Po cisari tam pak jsi cca 2 dni na pokoji pro holky po cisari,ktere jsou po 3 a mimiko ti nosi kazde 3 hodiny(Kdyz chces,muzes si pro miminko k sestram dojit a normalne ukazat navstevam atd). Kdyz je vse ok,jdete na rooming in,ktere jsou po 2 a tam jste s miminkem porad spolu. Co se tyka prikrmu kdyz nejde kojeni- kdyz zakazes davat flasku,tak to respektuji a z me zkusenosti,se mi vsechny sestry snazily pomoct a uklidnovaly me,ze to pujde doma lip🙂 Kdyby te jeste neco zajimalo,tak se ptej 🙂

elizzah
autor
15. říj 2019

@maxpex Já jsem to měla úplně stejně a dost mě to mrzelo, ale kvůli mé diagnoze na kterou je specializovaný bude nejlepší rodit znovu tam.

elizzah
autor
15. říj 2019

@gingerbread Tak můj porod proběhl vlastně tak nějak stejně byl to akutní císařský řez pod celkovou narkózou a dceru jsem také viděla až další den a na JIP jsem byla si celkem tři dny kvůli komplikacím, takže jí sestry vozili velmi málo. Ale máš pravdu co se týká péče je Motol špička a ta péče je skvělá jak o maminko tak o miminko. Takže to tam probíhá tak nějak stejně. Nyní bych měla mít císař plánovaný tak snad miminko uvidim hned a bude to o něco lepší.

gingerbread
15. říj 2019

@elizzah no ja jsem fakt rada,ze jsem byla tam. Mala mela spatne ozvy,neotevirala jsem se a zacala se mi oddelovat placenta a ztratila jsem skoro litr krve a mala pry uz mela plodovou vodu se smolkou,takze fakt radsi klasicka nemocnice a trosku nepohodli,ale za to vsechno v poradku! Mala je zdrava a ja taky,zadne komplikace nastesti nebyly. Pri tom planovanem cisari ti ji ukazou hned pokud budes mit spinalni anestezii a kdyz budes schopna druhy den vstat a jit se sestrou do sprchy a nebudes mit komplikace,pujdes pak na pokoj a miminko ti budou nosit casteji na jip tolik asi nosit nemuzou.Me mrzelo,ze jsem malou nevidela a mrzelo me,ze se mi nepovedl porod prirozene, ale ted uz se na to divam jinak,hlavne ze mam zdravou holcicku! 🙂

patmouse
21. říj 2019

Ja rodila v motole planovanou sekci v zari 2018.
Byla jsem ve spinalu,takze syna jsem hned videla,manzel pak sel s nimi vazit a merit a syna si choval,mne ho prinesl detsky doktor na sal,abych se “pomazlila”.
Na jipu jsem byla necelych 24 hodin,za tu dobu mi ho dovezli asi 2x, ale uprimne jsem mela za sebou dost tezkej zakrok,mela jsem jiste komplikace,takze jsem hlavne chtela spat a spat. Pak jsem sla rovnou na rooming-in pokoj,kde jsme byly dve,ale mela jsem cevku a dren,takze prvni den mi ho jen vozily sestry,na noc jsem si vzala prasek a spala,druhy den uz jsem ho mela u sebe a “vratila” ho zas na noc a pak teprv jsem si ho vzala k sobe na celou dobu. A byla jsem fakt rada,ze to bylo takhle... jinak co se tyce veskere pece,nemuzu rict krivy slovo. Naprosto spickovy pristup na sale,jipu i na sestinedeli, a to jak detske sestry,tak ty “nase”.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru